سرویس سیاست مشرق - روزانه میتوان از لابهلای گزارشها و عناوین خبری رسانههای مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابلتوجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که میتواند برای مخاطبین قابلاستفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژههای مشرق" نکات و تأملات قابلاستخراج از رسانهها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژههای مشرق» همراه شوید.
*******
** تا زمانیکه با آمریکا مذاکره نکنیم، معیشت مردم درست نمیشود!
«عبدالله ناصری» مشاور رئیس دولت اصلاحات در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت: «تا بحث مذاکره با قدرتهای بزرگ جدی گرفته نشود و ایران مناسبات خود را با دنیای بینالملل حل نکند، طبیعتاً اتفاقی هم در اقتصاد و وضع معیشت مردم نخواهد افتاد. اگر این اتفاق نیز رخ ندهد با توجه به کوچک شدن سفره مردم در یک سال اخیر من خیلی بعید میدانم که اتفاقی در عرصه انتخابات 98 نیز رخ بدهد».
ناصری در ادامه گفت: «آقای روحانی جدای از مساله حل مناقشه با قدرتهای بزرگ خودش هم هیچتصویر و برنامهریزی روشنی در مورد مسائل داخلی ندارد. بنابراین دغدغه رئیسجمهور حل مسائل خارجی ایران است که البته این کار درست است و تا این مساله رخ ندهد هیچ تحول اقتصادی و معیشتی و امید بخشی برای مردم ایران نخواهد بود. لذا با این شرایط، من انتخابات 98 را با توجه به اینکه علامتهای روشنی وجود ندارد که سیاستهای نظارتی تغییر جدی داشته باشد و نهادهای مسئول به همان روال گذشته خواهند بود، چندان امیدوارکننده ارزیابی نمیکنم. معتقدم انتخابات 98 نمونه منحصر به فردی در تاریخ چهلساله جمهوری اسلامی خواهد بود».
این فعال اصلاح طلب صراحتاً اعلام کرده است که دولت روحانی هیچ برنامه روشنی برای حل مشکلات کشور ندارد، اما در ادامه از بی برنامگی دولت حمایت کرده است.
دولت و طیف اصلاح طلب به عنوان مسبب اصلی وضع موجود باید به افکار عمومی پاسخگو باشند، اما متاسفانه با بی مسئولیتی، نقش خود را انکار کرده و ژست طلبکار به خود گرفته و مدعی هستند که به دلیل وضع نامناسب اقتصادی، مردم پای صندوقهای رأی حاضر نمیشوند.
علاوه بر این، اصلاح طلبان بدون توجه به تجربه برجام، همچنان معیشت مردم را به مذاکره گره زده و مدعی هستند که اقتصاد کشور تنها از طریق مذاکره با آمریکا بهبود مییابد.
این ادعا در حالی است که همین طیف تا پیش از این، تاکید داشت که نهایتاً 20 الی 30 درصد مشکلات کشور ناشی از تحریمها است و 70 الی 80 درصد مشکلات ناشی از سوءمدیریت دولت است.
لازم به ذکر است که عبدالله ناصری در روزهای گذشته گفته بود، اصلاح طلبان اگر مشروط در انتخابات شرکت نکنند، پفیوز سیاسی هستند!
اگر دولت قبل بر سرکار بود، الان دلار بالای 20 هزارتومان بود!
«داریوش قنبری» فعال سیاسی اصلاح طلب در مصاحبه با روزنامه آفتاب یزد گفت: «اگر دولت قبل روحانی یا تفکری همسوی آن بر سر کار بود، الان دلار از 20 هزارتومان عبور کرده بود. اما درایت دولت اوضاع را تحت کنترل درآورد و با وجود مشکلات، کشور دارد به خوبی اداره میشود. در مجموع به نظر من روحانی تا جایی که در اختیاراتش بوده و تا جایی که تئوریهای عملی کارکرد دولتها را تبیین میکند، در این شرایط دولت روحانی موفق عمل کرده است».
قنبری در بخش دیگری از این مصاحبه در پاسخ به این سؤال که «برخی میگویند دولت دوم روحانی نتوانست وعدهها را محقق کند. فکر میکنید دلیل این امر چیست؟» گفت: «من اصلاً آقای روحانی را در این موضوع مقصر تلقی نمیکنم به نظر من آنچه که مربوط به دولت یا شخص آقای روحانی است بحث مدیران دولت است. مدیران معجزه که نمیتوانند بکنند بلکه بر حسب چارچوب عقلانی تصمیمات خردمندانه اتخاذ میشود تا جایی که مربوط به دولت میشود ما میبینیم که تصمیمگیری نابخردانه از طرف دولت اتخاذ نشده و حتی سعی شده تصمیمات عاقلانهای مبتنی بر عقلانیت داشته است».
اصلاح طلبان در سال 96 مدعی بودند که اگر رقبای روحانی در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شوند، وضعیت کشور بحرانی شده و دلار 5 هزارتومان خواهد شد. اما پس از پیروزی مجدد روحانی در سال 96، دلار تا آستانه 20 هزارتومان افزایش یافت و این افزایش سرسام آور، سفره مردم را کوچک و خانوارهای ایرانی را با مشکلات عدیده اقتصادی مواجه کرد.
واقعیت این است که اصلاح طلبان هیچ طرح و برنامهای برای اداره کشور ندارند. از سوی دیگر کارنامه دولت به هیچ عنوان قابل دفاع نیست. به همین خاطر، اصلاح طلبان راهی جز رقیب هراسی پیش روی خود نمیبینند.
در حقیقت، تنها هنر اصلاح طلبان، ترساندن مردم از سایه جنگ و رقیب هراسی است. در ماههای اخیر فعالین اصلاح طلب بارها اذعان کردهاند که در انتخاباتهای پیش رو، ترفند رقیب هراسی و ترساندن مردم از سایه جنگ دیگر جواب نمیدهد.
ترامپ در ماجرای سرنگونی پهپاد، خویشتن داری کرد!
«علی تاجرنیا» از دستگیرشدگان فتنه 88 در مصاحبه با روزنامه همدلی گفت: «نه ایران و نه آمریکا طرفدار منازعه و جنگ نیستند. این را میشود از سکوت و خویشتنداری آمریکاییها در مقابل انهدام پهپادشان دید».
نگاه اصلاح طلبان به آمریکا، نگاه «ارباب-رعیتی» است. بر همین اساس، این طیف، استیصال و ناتوانی آمریکا در سرنگون شدن پهپاد متجاوز این کشور در آسمان ایران را خویشتن داری جا می زند.