ماهان شبکه ایرانیان

آسیب‌های سرکوب‌گری‌های عربستان ضد حماس؛

چرا سعودی‌ها اعضای حماس در عربستان را بازداشت کردند/ عاقبت دل بستن پیرمردها به شاهزاده بی‌تجربه

هنوز مداوای محمدصالح الخضری پیرمرد ۸۱ ساله فلسطینی- سعودی از عمل جراحی حساسی که انجام داد، به پایان نرسیده بود که مقامات سعودی وی را در منزلش در جده بازداشت کردند.

سرویس جهان مشرق - هنوز مداوای محمدصالح الخضری پیرمرد 81 ساله فلسطینی- سعودی از عمل جراحی حساسی که انجام داد، به پایان نرسیده بود که مقامات سعودی وی را در منزلش در جده بازداشت کردند. عجیب‌تر اینکه وی به خوبی در نزد مقامات سعودی شناخته شده است و از حدود 27 سال پیش در این کشور زندگی می‌کند که 20سال آن را به عنوان نماینده حماس در عربستان بوده است. او با این سمت بارها با مسئولان سعودی دیدار داشته است. او یکی از عالی‌ترین پست‌های رهبری در حماس را نیز بر عهده داشته و رئیس شورای مرکزی حماس است که هیئت قانونگذاری جنبش به شمار می‌رود. این شورا مسئول انتخاب رهبران اجرایی حماس و نظارت بر عملکرد آن را بر عهده دارد.

دکتر خضری از بیش از 5 ماه پیش تاکنون بدون اینکه هیچ اتهام خاصی متوجه وی باشد، در بازداشت مقامات سعودی است. او از فلسطینی‌هایی است که با اخلاص و صبر و در عین حال در سکوت برای آرمان فلسطین خدمت می‌کند. وی معاون خلیل الوزیر «ابو جهاد» در سازمان نظامی مخفیانه اخوان‌المسلمین در غزه طی سالهای 1953 تا 1955 بوده و بعد از اینکه تحصیلات خود را در رشته پزشکی به پایان برد، در زمینه پزشکی شروع به کار کرد، اما در عین حال در جبهه‌های مبارزه در مصر نیز حضور داشته است. او با وجود اینکه 80 سال از عمرش می‌گذشت به فعالیت‌های خود ادامه داده و نقش بسزایی در تشکیل کنگره ملی فلسطینیان خارج از کشور ایفا کرده و عضو دفتر دبیرخانه این شورا بوده است.

محمد صالح الخضری
محمدصالح الخضری

جنبش حماس بعد از اینکه تمامی راهکارها و ابزارها برای آزادی الخضری و 60 اسیر دیگر این جنبش در نزد عربستان را طی ماه‌های گذشته آزمود، مجبور شد بیانیه ملاطفت‌آمیزی صادر کرده و از عربستان بخواهد که وی را آزاد کند. این موضوع نشان می‌دهد که حماس به دنبال تنش با عربستان نیست.

علاوه بر الخضری 60 فلسطینی دیگر نیز در زندان‌های عربستان قرار دارند که نقطه اشتراک تمامی آنها وابستگی یا نزدیک بودن به جریان مقاومت و جنبش حماس است. یکی از این افراد ابوعبیدة الآغا است که فرزند خیری الآغا یکی از موسسان حماس است. عبدالرحمن فرحانة یکی دیگر از افراد بازداشت شده است.

جالب اینجاست که هیچ کدام از این 60 نفر با هیچ اتهامی مواجه نشده‌اند و خانواده‌های آنها نیز چندین ماه است که از آنها اطلاع نداشته اند، اما اخیرا در تماس‌هایی که با آنها گرفته شده، مشخص شده که این افراد در بازداشت هستند و در معرض شکنجه‌های جسمی و روانی قرار گرفته اند.

پیش از این، عربستان سعودی یکی از بسترهای حضور فلسطینیان به شمار می‌رفت. حدود نیم میلیون فلسطینی در این کشور زندگی می‌کنند.

محمدصالح الخضری
محمد صالح الخضری

این مقاله در ادامه به ذکر چند نکته در مورد اقدام جدید عربستان در بازداشت عناصر حماس اشاره کرده و می‌نویسد:

اول: موضوع بازداشتی‌های فلسطینی یک موضوع حقوقی و انسانی است. این افراد حق دارند که در شرایط مناسب بازداشت قرار گیرند و دلایل بازداشت خود را بدانند و اگر دلیلی برای اتهام آنها وجود ندارد، آزاد شوند. تشکیلات خودگردان و حاکمیت اردن و موسسات حقوقی بشری نیز باید سرنوشت این افراد را پیگیری کنند تا آنها آزاد شوند.

دوم: حماس از محترم‌ترین و ملی‌ترین جنبش‌های موجود در دنیای عرب و اسلام است. حماس از مدت‌ها پیش رهبریت مقاومت فلسطین را در اختیار داشته و از کرامت امت اسلام دفاع کرده و بارها بینی ارتش اسرائیل را به خاک مالیده است.

حماس علاوه بر مشروعیت مقاومت، ازمشروعیت مردمی نیز برخوردار است، چرا که در انتخابات قانون‌گذاری فلسطین نیز پیروز شده و اعتبار مردمی بالایی در داخل و خارج از فلسطین دارد که نباید نادیده گرفته شود.

سوم: حماس با وجود سکوتی که طی ماه‌های گذشته در پیش گرفته، از تمامی راهکارها برای آزادی دکتر الخضری و دیگر افراد بازداشت شده استفاده کرده است. حماس تلاش دارد بدون درگیری و مناقشه و به صورت مسالمت‌آمیز به این مشکل خاتمه دهد، اما به نظر می‌رسد رویکرد عربستان رویکردی خصمانه و غیر قابل توجیه است و ریاض راه هر گونه تعامل و تماس را بر مقامات سعودی بسته است.

چهارم: حماس شاید از بازداشت یکی از رهبران خود متضرر شود، یا امکانات و لوازم حمایت از ملت فلسطین را با نقصان مواجه ببیند و در راهکارهای خود در حمایت از ملت فلسطین و مقابله با محاصره اسرائیل دچار اختلال شود، اما آسیب اصلی در نهایت متوجه دولت عربستان و سیستم سیاسی این کشور می شود، ملت‌های عربی و اسلامی به فلسطین تعلق قلبی دارند و با کسانی که آرمان فلسطین را خوار و ذلیل کنند با عصبانیت برخورد می‌کنند.

حماس و نیروهای مقاومت با وجود اینکه در سختی قرار دارند، اما همچنان مقاومت می‌کنند، و جان و مال خود را برای مقابله در برابر دشمن می‌دهند.

پنجم: شانتاژ تبلیغاتی و تحریکاتی که رسانه‌های وابسته به سعودی ضد حماس و جریان‌های مقاومت و اسلام سیاسی دنبال می‌کنند، آثار موقت دارند، بلکه در نهایت باعث تخریب وجهه عربستان در برابر افکار عمومی عربی و اسلامی می‌شوند، چرا که مقاومت اصالت و اعتبار بالایی دارد. لذا وقت آن فرا رسیده که دولت عربستان متوجه این موضوع شده و تحریف واقعیت‌ها و پیشبرد معامله قرن و عای‌سازی روابط با اسرائیل یا محاصره مقاومت منطقه‌ای و تلاش برای خشک کردن منابع مالی آن را متوقف کند و از ائتلاف با رژیم صهیونیستی در مناقشه‌های منطقه‌ای و فرقه‌ای دست بردارد، چرا که این موضوع مصیبت‌های زیادی برای امت اسلام به بار خواهد آورد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی