به گزارش خبرگزاری مهر، محسن اسلامی استاد دانشگاه در گفتگو با رادیو اظهار کرد: روح برجام باید به این گزاره برسد که هیچ کدام از طرفین نباید در این موافقت نامه بدعهدی کنند، جمهوری اسلامی ایران نیز طبق نظر آژانس تا به حال هیچ بدعهدی نکرده و آنچه که باید برای اعتمادسازی و وظایف تعیین شده، انجام داده است. اتفاقی که روی داد و منجر به این شد که ایران درخواست جلسه با اعضای 5+1 داشته باشد، در حقیقت تمدید یک تحریم کهنه در آمریکا علیه ایران بود که به مدت 10 سال مجددا احیا شد و رئیسجمهور آمریکا نیز آنرا وتو نکرد.
اسلامی گفت: به هر حال تمدید تحریم، نشانه روانی در جامعه جهانی ایجاد میکند که به ایران اعتماد نداشته باشند. در حقیقت اصلیترین مشکلی که این تمدید تحریم میتواند در بر داشته، این است که از لحاظ روانی دوباره جامعه جهانی را آماده میکند که میتوان تحریمی علیه ایران بگذراند، چون اگر برجامی است برای چه آمریکا دارد تحریم را تمدید میکند؟ این حرکت بسیار خطرناک است؛ یعنی ما نباید بپردازیم به محتوای تمدید تحریمی که در آمریکاست. مهم این است که ما در یک مسیری پا گذاشتیم که آن مسیر جامعه جهانی را ایرانی معرفی میکند که ایران بیخطر و متمایل به همکاری است. آماده ورود به صحنههای جهانی است.
وی افزود:در مقابل تعهد و تمایل به همکاری ایران، آمریکا این گزاره را تقویت میکند که ایران مستعد تخلف است و این فرصت و امتیاز نیست. به همین دلیل تمدید تحریم خطرناک است زیرا برجام ویژگی که دارد به تعبیر بسیاری از سیاسیون در ایران، ممکن است بسیاری چیزها را بگیریم و خیلی چیزها را از دست بدهیم، یعنی برجام خوبیهایی دارد و مضراتی. طرف مقابل این شرایط را پذیرفته، همانطور که ایران نیز این موافقتنامه را قبول کرده است.
استاد دانشگاه ادامه داد:در حال حاضر اتفاقاتی در حال روی دادن است و آن اینکه isa منجر به این میشود که برجام عمل نکند برای اینکه تا اکنون آنچه اروپاییها درباره مسائل بانکی عمل نکردند، صرفا به دلیل حساسیت آمریکاییهاست. بنابراین isa در حقیقت قوی شدن تعلل و تردید اروپاییها در برقراری برخی ارتباطات از جمله ارتباط بانکی با ایران را تقویت میکند. به همین دلیل باید موضوع را جدی گرفت و جمهوری اسلامی ایران باید دقت کند به این معنا که تمدید isa خطرناک است.