ماهان شبکه ایرانیان

از شایعه تا واقعیت گرانی دارو در سخنان وزیر بهداشت

خبرگزاری فارس: چند روز قبل نشست خبری وزیر بهداشت با عنوان «تشریح شصت و ششمین اجلاس وزرای بهداشت منطقه مدیترانه شرقی» با حضور جمعی از اصحاب رسانه برگزار شد، جلسه‌ای که در آن سعید نمکی علاوه بر تشریح اهمیت این نشست به برخی پرسش‌های خبرنگاران در خصوص افزایش قیمت داروها، جزئیات بیشتر از ماجرای آلوده شدن تعدادی از هموطنان به «ویروس اچ آی وی» و افزایش ظرفیت دانشگاه‌های علوم پزشکی پاسخ داد.

یکی از مباحثی مطرح شده در این نشست خبری که مورد توجه رسانه‌های مختلف قرار گرفت، بحث افزایش قیمت دو قلم از دارو‌های مورد نیاز بیماران بود، خبری که برخی از رسانه‌ها از آن با عنوان «افزایش قیمت دارو‌های بیماران خاص» یاد کردند و همین موضوع نگرانی‌هایی را برای بیماران ایجاد کرده است.

*واقعیت دوبرابر شدن قیمت داروها.

اما واقعیت ماجرا چه بود؟ وزیر بهداشت در این جلسه در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران در خصوص افزایش قیمت برخی از دارو‌ها توضیح داد که بعضی از دارو‌های خاص، به دلیل اینکه برای تولیدکنندگان داخلی به صرفه نبود را با 5 برابر قیمت از خارج وارد می‌کردیم به همین دلیل قیمت این دارو‌ها را تا دو برابر افزایش دادیم تا برای تولیدکنندگان داخلی به صرفه باشد و این حرکت نیز در راستای حمایت از تولید داخل انجام شد.

نمکی با بیان اینکه این افزایش قیمت دو اثر مثبت داشت گفت: یکی اینکه تولیدکننده داخلی دلگرم به تولید داخل شد و ما از واردات بی نیاز شدیم و دوم اینکه، این قیمت افزایش یافته، یک پنجم قیمتی شد که از بیرون وارد می‌کردیم. این موضوع به نفع اقتصاد داخل شد، ضمن اینکه حمایت کردیم تا دارو‌ها تحت پوشش بیمه قرار گیرد تا فشاری به بیماران وارد نشود.

حال با توجه به سخنان وزیر بهداشت می‌توان این نکته را دریافت که با افزایش قیمت این اقلام دارویی مردم متحمل پرداخت هزینه نخواهند بود و هزینه خرید دارو‌ها به وسیله‌ها سازمان‌های بیمه‌گر پوشش داده خواهد شد.

*ماجرای انتقال ویروس «اچ آی وی»

یکی دیگر از سوالاتی که وزیر بهداشت در این نشست خبری به آن پاسخ داد موضوع ابتلای تعدادی از هموطنان به ویروس اچ آی وی در یکی از روستا‌های چهارمحال بختیاری بود، وزیر بهداشت در پاسخ به این پرسش اظهار داشت: از روز اول می‌دانستیم که بحث سرنگ آلوده علمی نیست، بنده به عنوان کسی که سی سال است درحال تدریس ایمونولوژی این رشته هستم سخت است که در روز اول اعلام کنم که دلیل ابتلا سرنگ آلوده بوده است، چه برسد که برخی خارج از این حرفه علنا روی آنتن این موضوع را اعلام کند.

پس از انتشار این سخنان وزیر بهداشت، برخی از رسانه‌ها این تعبیر را به کار بردند که سکاندار وزارت بهداشت از شیوه انتقال ویروس اچ‌آی‌وی بی اطلاع است که انتقال رایج به واسطه سرنگ آلوده را غیرعلمی می‌خواند!

این موضوع درحالی مورد توجه برخی از رسانه‌ها قرار گرفت که پیش از این نیز موضوع انتقال گسترده این بیماری از سوی تعداد زیادی از کارشناسان تکذیب شده بود همچنین وزیر بهداشت در حاشیه مراسم روز دامپزشکی گفته بود: در روستای چنارمحمودی مدت‌ها قبل و از بیش از 40 روز پیش، گزارشاتی از موارد آلودگی با ویروس HIV داشتیم که همکاران ما بسیار آرام و بی‌صدا و با حفظ حرمت مردم شریف آن منطقه، کار‌ها را پیش می‌بردند. متاسفانه بهورز زحمت کش و خدوم روستای چنارمحمودی مورد اتهام قرار گرفت و پاسخ ما این است که سرنگ آلوده، عامل شیوع این بیماری نیست و عوامل را شناسایی کرده ایم البته مردم شریف و پاکیزه آن منطقه بی دلیل یا از راه‌هایی به این ویروس آلوده شده اند که هیچ گناه و تقصیری ندارند.

در ادامه به مرور اظهارات برخی از کارشناسان می‌پردازیم:

مینو محرز، رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران: انتقال اچ‌آی‌وی از طریق سرنگ آزمایش قند خون نمی‌تواند اتفاق بیفتد و تاکنون در هیچ‌کجای دنیا چنین موردی گزارش نشده است، راه سوم انتقال از طریق مادر آلوده به اچ‌آی‌وی به جنین است؛ در صورتیکه بیماری مادر کشف نشود و برایش کنترل‌های لازم انجام نشود، جنین هم آلوده می‌شود، اما اگر مادر تحت درمان قرار گیرد، می‌توان از ابتلای نوزاد پیشگیری کرد.

نایب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس: به عنوان یک پزشک باید بگویم که اگر سرنگ بیمار مبتلا به ویروس HIV به دست بنده در حین پزشکی فرو برود، احتمال ابتلای بنده به ایدز، یک صدم درصد است و قطعا راه انتقال ویروس HIV از مسیر سرنگ آلوده، قطعا منتفی است و باور دارم که امروز باید واقعیت‌ها را برای مردم بیان کنیم و بسیاری از آسیب‌هایی که امروز در کشور، هزینه آن‌ها را می‌پردازیم، به خاطر حجب و حیایی است که در کشور به وجود آورده ایم.

دهقان منشادی، عضو شورای پژوهشی مرکز تحقیقات ایدز ایران: انتقال ویروس از طریق سوزن بسیار کم است به طوری که اگر بیماری مبتلا به بیماری اچ آی وی باشد و سوزن آلوده به دست پزشک وارد شود احتمال ابتلا به این بیماری بسیار کم است و آمار نشان می‌دهد میزان ابتلا در هزار اتفاق 3 مورد است و نمی‌توان از این راه به عنوان روش انتقال اصلی یاد کرد.

حال با توجه به مرور این اظهارات مشخص می‌شود که انتقال ویروس اچ آی وی از طریق سرنگ تست قند خون بسیار پایین است، و امکان ابتلای دسته جمعی اعضای یک روستا از طریق سرنگ آلوده منتفی است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان