بازار سهام
عقبنشینی بورس در کمینگاه عرضه
اولین روز کاری این هفته گرچه با رشد شاخص کل بورس آغاز شد، اما در ادامه با عقبنشینی نماگر اصلی سهام خاتمه یافت. برخلاف انتظار شمار زیادی از خریداران صبحگاهی، سهامدارانی که همانند هفتههای قبل به پایداری روند مثبت بازار خوشبین نبودند، با مشاهده صفهای پرتعداد خرید، به منظور ذخیره سود، شروع به عرضههای قوی کردند. فشار فروش در سهام بانکی و خودرویی و همچنین نماد بنگاههای بزرگ گروههای کالایی باعث شد تا شاخص کل اصلاح 9/ 0 درصدی را از سقف روزانه تجربه کند. با وجود این، تحرکات مثبت سهامداران حقیقی در برخی تکسهمها و همچنین صنایعی نظیر دارو، سیمانیها، کاشیسازان و شیشهسازان در مثبت ماندن شاخص هموزن اثر قابلتوجهی داشت.
بازار ارز
واکنش دلار به مرز مقاومتی
بازار ارز شروع مثبتی را در این هفته رقم زد. دلار دومین گام پیاپی خود را در مسیر صعودی با قدرت بیشتری برداشت. دیروز نرخ هر دلار آمریکا 50 تومان افزایش یافت و به سطح 11 هزار و 300 تومانی رسید. با کاهش نرخها به کمترین سطوح دوماهه(مرز مقاومتی) در معاملات هفته قبل، فضا برای افزایش تقاضا – چه تقاضای تجاری و چه غیرتجاری – فراهم شد. سیگنالهای کاهشی بازارساز در کنار فشار عرضه در سامانه نیما دو نیروی موثری هستند که همچنان دلار را در احاطه خود دارند. این در حالی است که سمت تقاضا دل به نوسانات کوتاهمدت بسته و برای بازه زمانی طولانیتر منتظر رونمایی از نحوه محاسبات ارزی سیاستگذار در مهمترین سند مالی کشور در آذرماه است.
بازار سکه
تلاقی سکه با دلار در منطقه اصلاحی
سکه طی روز گذشته با یک جهش جبرانی توانست جاماندگی خود از دلار را به صفر نزدیک کند. بهای هر سکه طرح جدید دیروز 50 هزار تومان افزایش یافت و در ارتفاع 3 میلیون و 990 هزار تومانی (سقف 3 هفته) قرار گرفت. با رشد 3/ 1 درصدی سکه در روز گذشته میزان عقبنشینی قیمت این فلز گرانبها از ابتدای سال به عدد 14 درصد رسید و در موضع اصلاحی خود یک بار دیگر با دلار همگام شد. از ابتدای مهر شکاف حدود یک درصدی در اصلاح این دو بازار رقم خورده بود که سرانجام دیروز به صفر میل کرد. ظرفیت سکه برای رشد بیشتر با جهش طلای جهانی در هفته قبل یک بار دیگر فعال شد و دستکم از منظر تحلیلی جای رشد برای سکه همچنان باقی است.