فرهاد نظری مدیرکل دفتر ثبت آثار تاریخی میراث فرهنگی به خبرنگار مهر گفت: از حدود 8 ماه پیش، طرح «کاشی ماندگار» در سازمان میراث فرهنگی برنامهریزی شده بود چون در قانون گفته شده بود که یک بنای تاریخی وقتی میخواهد ثبت شود، یا باید ارزش تاریخی، فرهنگی و هنری داشته باشد و یا دارای شأن تاریخی و فرهنگی باشد. برای اینکه به میراث معاصر نیز توجه کنیم، خانه هنرمندان، مشاهیر و مفاخری که در آن مکان سکونت داشته و یا دارند، با جلب رضایت خودشان دارای پلاک و یا «کاشی ماندگار» میشوند.
نظری ادامه داد: امروز نیز «کاشی ماندگار» بر سر در خانه ایران درودی نویسنده و نقاش ثبت میشود. این پلاک به آن خانه هویت میدهد و در جهت نشان دادن ارزش محلات، کوچهها و اماکن شهری خواهد بود. این طرح در حال حاضر از تهران شروع شده و نشاندهنده ارزشهای یک محله و یا منطقه در آن شهر است.
وی ادامه داد: به مرور خانه افراد دیگر نیز شناسایی شده و به آنها پلاک ماندگار خواهیم داد. ممکن است که خانههایی که دارای «کاشی ماندگار» هستند، در مراحل بعد به عنوان اثر ملی ثبت شوند.
مدیرکل دفتر ثبت آثار تاریخی میراث فرهنگی افزود: ممکن است مشاهیر و یا هنرمندان در خانه مدرنی زندگی کنند که ارزش تاریخی نداشته باشد اما چون متعلق به یکی از مشاهیر کشورمان است، به آن «کاشی ماندگار» خواهیم داد حتی ممکن است در فهرست میراث ملی ثبت نشود، اما وقتی دارای «کاشی ماندگار» میشوند، موجب ارتقای ارزش فرهنگی آن و حتی خانههای اطراف خواهد شد. با شهرداری تهران نیز مذاکراتی خواهیم داشت چون در حال حاضر این طرح تنها در حد پلاک است و با این اقدام خانهها و نشانههای فرهنگی شهر برجسته میشود.