ماهان شبکه ایرانیان

چه چیز در دوربین جدید اولتراپیکسل ۳ اچ تی سی یو ۱۱ تغییر کرده است

اچ‌تی‌سی از فناوری اولتراپیکسل ۳ در گوشی‌ اچ‌تی‌سی یو ۱۱ بهره گرفته است. در این مطلب قصد داریم تغییرات این تکنولوژی را نسبت به نسل قبلی‌ مرور کنیم.

چه چیز در دوربین جدید اولتراپیکسل 3 اچ تی سی یو 11 تغییر کرده است

اچ‌تی‌سی از سال 2013 از برند اولتراپیکسل برای توصیف دوربین برخی گوشی‌های هوشمند خود استفاده می‌کند. اگر بخواهیم دقیق‌تر اعلام کنیم، این کمپانی از زمان معرفی گوشی اچ‌تی‌سی وان از برند یادشده استفاده کرده است. اولتراپیکسل یعنی تعداد مگاپیکسل‌ها کمتر اهمیت دارد و به‌جای آن از پیکسل‌هایی با ابعاد بزرگ‌تر بهره گرفته می‌شود تا در نتیجه تصاویر بهتری توسط دوربین ثبت شود. اولین نسل از دوربین‌های اولتراپیکسل اچ‌تی‌سی نتوانست توجه کاربران را به خود جلب کند و این مورد تا زمان معرفی گوشی اچ‌تی‌سی 10 ادامه داشت. در واقع می‌توان گفت که اچ‌تی‌سی 10 اولین پرچم‌دار مجهز به دوربین اولتراپیکسل اچ‌تی‌سی است که کیفیت بالایی ارائه می‌دهد. این دستگاه از نسل دوم فناوری اولتراپیکسل اچ‌تی‌سی بهره می‌برد که تعادل بسیار بهتری بین تعداد مگاپیکسل‌ها و ابعاد پیکسل‌ها ایجاد می‌کند.

اما به‌تازگی جدیدترین گوشی هوشمند پرچم‌دار اچ‌تی‌سی موسوم به اچ‌تی‌سی یو 11 به همراه فناوری اولتراپیکسل 3 معرفی شده است. شاید در نگاه اول این فناوری جدید نسبت به نسل قبلی‌ خود تغییر زیادی نداشته باشد؛ اما در این مطلب به تمامی تغییراتی که در فناوری اولتراپیکسل 3 اعمال شده است، خواهیم پرداخت.

مشخصات

مشخصات دوربین
اچ‌تی‌سی یو 11 - اولتراپیکسل 3 اچ‌تی‌سی یو اولترا - اولتراپیکسل 2 اچ‌تی‌سی وان ام 7 - اولتراپیکسل یکگلکسی اس 8آیفون 7
رزولوشن، نسبت تصویر 12MP@4:312MP@4:3
4032x3024px
4MP@16:9
2688x1520px
12MP@4:3
4032x3024px
12MP@4:3
4032x3024px
سنسور و سایر پیکسل1.4μm1/2.3"
1.55μm
1/3"
2.0μm
1/2.55"
1.4μm
1/3"
1.22μm
گشودگی دیافراگمF1.7F1.8F2.0F1.7F1.8
فوکوس و تثبیت‌گر تصویرDual-pixel AF
OIS
PDAF
Laser AF
OIS
OISDual-pixel AF
OIS
PDAF
OIS

رزولوشن تصاویر ایجادشده با فناوری اولتراپیکسل 3 با رزولوشن فناوری اولتراپیکسل 2 که در گوشی هوشمند اچ‌تی‌سی یو اولترا به کار گرفته‌شده، یکسان است. اما حالا ابعاد پیکسل‌ها به 1.4 میکرومتر کاهش یافته و به همین دلیل می‌توان انتظار داشت که سنسور دوربین نیز کوچک‌تر شده باشد. جای هیچ بحثی نیست که پیکسل‌های کوچک‌تر در جذب نور عملکرد ضعیف‌تری دارند و نویز دیجیتال بیشتری هم تولید می‌کنند که البته هیچ کاربری چنین ویژگی‌هایی را در دوربین یک گوشی هوشمند پرچم‌دار نمی‌پسندد. اما شاید گشودگی دیافراگم بیشتر بتواند کاهش یافتن سایز پیکسل‌ها را جبران کند. دوربین اچ‌تی‌سی یو 11 از گشودگی دیافراگم F/1.7 بهره می‌برد که همین امر سبب خواهد شد تا نور بیشتری توسط لنز جذب شود.

تصاویر، ثبات و فوکوس 

شاید متوجه این موضوع شده‌ باشید که گوشی هوشمند اچ‌تی‌سی یو 11 از قابلیت فوکوس خودکار لیزری بی‌بهره است. اما دلیل حذف این ویژگی از محصول مذکور چیست؟ گوشی اچ‌تی‌سی یو اولترا از قابلیت فوکوس خودکار تشخیص فاز استفاده می‌کند که در این روش صدها پیکسل در سنسور تصویری به سیستم فوکوس کردن دوربین کمک می‌کنند. حالا گوشی‌ یو 11 از قابلیتی به نام فوکوس خودکار پیکسل دوگانه بهره می‌برد که عملکردی مشابه فوکوس خودکار تشخیص فاز دارد. تفاوت کلیدی این دو روش این است که در روش دوم از میلیون‌ها پیکسل برای کمک به سیستم فوکوس خودکار دوربین بهره گرفته می‌شود. در نتیجه‌ی استفاده از این روش جدید، سرعت فوکوس روی سوژه‌ها در شرایط نوری مختلف افزایش می‌یابد.

اچ تی سی یو ۱۱

یکی دیگر از مواردی که هنگام معرفی اچ‌تی‌سی یو 11 به آن اشاره شد، سیستم تثیبت‌گر اپتیکال تصویر بهبودیافته‌ی این محصول است. در حالت کلی این ویژگی باعث می‌شود هنگام فیلم‌برداری با گوشی، لرزش دست‌ها با حرکت موتورهایی بسیار کوچک به میزان قابل توجهی خنثی شود تا در نتیجه ویدیوها و تصاویری بدون لرزش تولید شوند. لرزش‌گیر اپتیکال باعث خواهد شد نویز و محوشدگی تصاویر کاهش یابد و وجود این قابلیت به‌خصوص در شرایطی که نور محیط کافی نباشد، اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

ویژگی خاص تثبیت‌گر اپتیکال تصویر دوربین گوشی هوشمند یو 11، پنج محوره بودن آن است. به عبارت دیگر تثبیت‌گر اپتیکال اچ‌تی‌سی یو 11 در تئوری باید نسبت به دیگر گوشی‌های هوشمند کنونی عملکرد بهتری در حذف لرزش‌های دست در هر جهتی داشته باشد. دوربین این گوشی از تثبیت‌گر دیجیتال تصویر نیز بهره می‌برد؛ هر چند هنوز دقیقا مشخص نیست که این ویژگی در چه شرایطی و چگونه فعال خواهد شد.

اچ‌تی‌سی از نظر نرم‌افزاری نیز امکانات جدیدی برای دوربین گوشی هوشمند یو 11 در نظر گرفته است. نرم‌افزار دوربین این دستگاه علاوه بر قابلیت کاهش نویز و الگوریتم‌های تنظیم نور سفید، حالا از ویژگی جدیدی به نام HDR Boost بهره می‌برد. در توضیحات فنی این قابلیت نوشته شده است که چگونه باعث افزایش کیفیت تصاویر می‌شود؛ اما هدف اصلی از اضافه شدن ویژگی یادشده، ارائه‌ی امکان تصویر‌برداری اچ‌دی‌آر بدون تأخیر قابل‌ توجه است. همان‌طور که توضیح داده شده است، برای دست‌یابی به این هدف چندین فریم با سرعت زیاد ثبت و بهترین بخش‌های هر فریم برای تولید یک تصویر نهایی باکیفیت انتخاب و با یکدیگر ترکیب می‌شوند.

ویدیوهایی شفاف‌تر، با صدایی بهتر

اچ تی سی یو 11

وجود تثبیت‌گر اپتیکال 5 محوره و تثبیت‌گر دیجیتال و نیز تکنولوژی فوکوس پیکسل دوگانه‌ی موجود در گوشی اچ‌تی‌سی یو 11 همگی باعث افزایش کیفیت ویدیوهای این دستگاه می‌شوند. اما افزون بر این قابلیت‌ها، گوشی مورد بحث از تکنیکی به نام کاهش‌دهنده‌ی نویز زمانی بهره می‌برد. در این تکنیک اساسا هر فریم با استفاده از اطلاعات به‌دست‌آمده از فریم قبلی و فریم بعدی بهبود پیدا می‌کند و در نتیجه ویدیو‌های ثبت‌شده با دوربین گوشی یو 11 نویز کمتری خواهند داشت و شفافیت آن‌ها نیز افزایش می‌یابد. اما در حال حاضر هنوز مشخص نیست که آیا این تکنیک فقط برای ویدیو‌هایی با کیفیت 1080p است یا خیر. مسلما ثبت ویدیو با کیفیت 4K نیاز به منابع سخت‌افزاری بیشتری دارد. به نظر می‌رسد اسنپدراگون 835 قدرت کافی برای انجام فیلترگذاری روی این نوع ویدیوها ندارد.

 حال که بحث در مورد ویدیو به‌ میان آمد، بد نیست اشاره کنیم که اچ‌تی‌سی برای ثبت صدای ویدیوهای گوشی اچ‌تی‌سی یو 11 از چهار میکروفون بهره گرفته است. فوکوس آکوستیک به‌صورت خودکار می‌تواند حجم صدا را بر اساس میزان بزرگ‌نمایی روی سوژه‌ها تنظیم کند. با بزرگ‌نمایی روی سوژه‌ها هنگام فیلم‌برداری، حجم صدای دریافتی توسط میکروفون‌های گوشی یو 11 نیز افزایش می‌یابد. به عبارت دیگر، این فرآیند شبیه به زمانی است که شما خودتان با گوشی به سمت سوژه حرکت می‌کنید.

جمع‌بندی

فعلا نمی‌توان توضیحات بیشتری در مورد نسل سوم تکنولوژی اولتراپیکسل اچ‌تی‌سی ارائه کرد. در واقع باید گوشی‌ اچ‌تی‌سی یو 11 را از نزدیک بررسی کنیم تا بتوانیم اطلاعات بیشتری در مورد فناوری یادشده به دست آوریم. اما با توجه به آنچه تاکنون در مورد این تکنولوژی می‌دانیم و با در نظر گرفتن تصاویر اولیه‌ی ثبت‌شده با دوربین یو 11، می‌توان قابلیت‌های نسل سوم اولتراپیکسل را تکاملی دانست و نه انقلابی. بر اساس تمام شواهد موجود، مشخص شده که اچ‌تی‌سی آزمایش‌های ریسکی زیادی روی دوربین پرچم‌دار جدید خود انجام داده است. به نظر می‌رسد پس از گوشی‌ اچ‌تی‌سی 10 این شرکت سرانجام موفق شده است محصولی معرفی کند که فاکتورهای خوبی برای تبدیل شدن به یک محصول محبوب دارد.

در نهایت این سؤال در ذهن بسیاری از علاقه‌مندان به گوشی‌های هوشمند به وجود می‌آید که آیا دوربین اچ‌تی‌سی یو 11 می‌تواند رقیبی جدی برای دوربین سایر پرچم‌داران بازار باشد؟ شاید پاسخ به این سؤال مثبت باشد؛ اما درعین‌حال نمی‌توان این مورد را با صراحت تأیید کرد. در هر صورت پس از انجام بررسی‌های مختلف روی اچ‌تی‌سی یو 11 می‌توان با اطمینان در مورد دوربین این محصول نظر داد.

نظر شما در مورد گوشی هوشمند جدید اچ‌تی‌سی یو 11 چیست؟

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان