به گزارش خبرنگار مهر، کارگران پایگاههای میراث جهانی که بیشتر آنها روزمزد هستند، چندین ماه حقوق نگرفتهاند و بلاخره کارگران پایگاه میراث جهانی بم در استان کرمان دست به اعتراض زده و دست از کار کشیدند.
درباره این اعتراض افشین ابراهیمی مدیر پایگاه میراث جهانی ارگ بم به خبرنگار مهر گفته بود: کارگر در مجموعه ارگ بم مشغول به کار هستند که به دلیل عدم پراخت حقوق 4 ماه، آنها از سه روز پیش کارهای مربوط به مرمت ارگ بم را متوقف کردهاند. ما ده تا 15 کارشناس داریم که آنها حقوقشان را دریافت کرده اند اما هنوز حقوق کارگران داده نشده است با این وجود با کارگران صحبت کردهایم که از فردا مشغول به کار شوند.
کارگران ارگ بم یک ماه حقوق خود را به صورت علیالحساب دریافت کردند تا بهصورت کامل با آنها تسویه شود. اما اعتراض آنها موجب شد که بار دیگر سازمان میراث فرهنگی به تکاپو بیفتد تا فشار را برای دریافت حقوق این افراد به سازمان مدیریت بیشتر کند.
اما آنها تنها نبودند 600 کارگر و استاد کار در پایگاهها مشغول به کار بودند که آنها هم مدتها حقوقی دریافت نکرده بودند، فرهاد عزیزی مدیرکل امور پایگاههای میراث جهانی هم در این باره به خبرنگار مهر گفته بود: دفتر امور پایگاههای میراث جهانی از اول سال تا کنون تنها 15 درصد تخصیص اعتبار گرفته است. برخی از پروژههایی که نیروی زیادتری دارند حقوقشان را تا ماه خرداد گرفتهاند و برخی از پایگاهها تا ماه مرداد. بهعنوان مثال کارگران پایگاههای میراث جهانی خوزستان از خرداد تا به حال حقوق دریافت نکردهاند. بنابراین بسیاری از پروژهها و پایگاهها از سه تا 5 ماه است که حقوق ندارند.
آنطور که عزیزی میگفت سازمان مدیریت به آنها پول نقد نداده است تا حقوق کارگران را تسویه کنند بلکه اسنادی داده که به آن اسناد خزانه میگویند. اما بازهم این اسناد مطابق حقوقشان نیست از طرفی کارگران سند نمیخواهند بلکه پولی میخواستند که با آن گذران زندگی کنند.
وضعیتی که کارگران پایگاههای میراثی مهم ایران دچارش شده بودند برای مسئولانی که افتخار ایران را همین میراث جهانی میدانند، اسف بار بود. در این باره، مدیرکل امور پایگاههای میراث جهانی با انتقاد از اینکه وقتی نمیتوان حداقل حقوق کارگران را پرداخت چطور انتظار داریم آنها را مدیریت کنیم گفته بود: مسئولان و کارگران پایگاهها در ایران با سیلی صورتشان را سرخ نگه میدارند. ما از زمان مدیریت آقای سلطانیفر به سازمان مدیریت نامه نوشتیم اما جوابی نگرفتیم.
اما اکنون بعد از حدود دو ماه از زمان اعتراض کارگران، عزیزی در گفتگویی دیگر با خبرنگار مهر از تسویه شدن حقوق آنها خبر می دهد و می گوید: در یک مرحله از سازمان مدیریت چهار و نیم میلیارد تومان بودجه گرفتیم و با حدود 600 کارگری که از خرداد ماه حقوق نگرفته بودند ده روز پیش تا آذر ماه تسویه کردیم. چند روز دیگر هم حقوق دی ماه آنها را می دهیم. چهار و نیم میلیارد تومان دیگر مانده که با آن بودجه باید حقوق ماههای باقی مانده تا آخر امسال تسویه شود. دستور مرحله دوم پرداخت بودجه را گرفتهایم.
او میگوید: این تسویه حساب انجام شده تنها مربوط به کارگران پایگاههای جهانی بود. هنوز حقوق کارگران برخی از پایگاههای ملی مانده است. اما تعداد کارگران پایگاههای ملی و میزان عقب افتادگی حقوقهایشان زیاد نیست شاید جمع کارگران پایگاههای ملی کمتر از 100 نفر باشد. به عنوان مثال در پایگاه الموت قزوین تعداد کمی از افراد استادکار و کارگر هستند. برخی از آنها تا شهریور و مهر ماه حقوق گرفتهاند. پایگاههای ملی از زمان دولت قبل بیشتر پیمانکاری عمل میکردند بهعنوان مثال در پایگاه ملی طوس بیشتر پیمانکاری عمل میشود. پیمانکار حقوق کارگران را جلوتر میدهد.
اکنون با وجود اینکه تنها چند روز از زمان تسویه حساب با کارگران آن هم تا آذرماه گذشته اما این کارگران قرار است تا شب عید برای میراث جهانی و حتی ملی ایران کار کنند حتی این روزها میزان فعالیت آنها به دلیل پیش رو بودن ایام نوروز و حجم مسافر در پایگاههای میراثی بیشتر میشود چون آنها باید این پایگاهها را آماده بازدید کرده و یا طرحهای مرمتی را به پایان برسانند. بنابراین میبایست مهمترین دغدغه آنها تا قبل از شب عید رفع شود.