ماهان شبکه ایرانیان

وزیر ارشاد می‌گوید شوخی کرده!

سیدرضا صالحی‌امیری، وزیر ارشاد بعد از انتقاد هنرمندان نسبت به یک اظهارنظر انتخاباتی‌اش، مدعی شد شوخی کرده و هنرمندان لحن طنز‌آمیز سخنانش را درک می‌کنند.

روزنامه جوان: سیدرضا صالحی‌امیری، وزیر ارشاد بعد از انتقاد هنرمندان نسبت به یک اظهارنظر انتخاباتی‌اش، مدعی شد شوخی کرده و هنرمندان لحن طنز‌آمیز سخنانش را درک می‌کنند! این در حالی است که هنرمندان خواستار عذرخواهی وزیر شده‌اند.
 
پس از دیدار یک خواننده با سیدابراهیم رئیسی، وزیر ارشاد که برای رأی دادن به یکی از حوزه‌های رأی‌گیری رفته بود، در پاسخ به سؤال خبرنگاری که از وی پرسید «در روزهای اخیر خواننده‌ای با آقای رئیسی دیدار داشت و موجی فضای مجازی را دربر گرفت، نظر شما در این‌باره چیست»، جواب داد: «این یک طنز انتخاباتی است. این یک شوخی است، من به کاندیداهای انتخاباتی از همین‌جا پیام می‌دهم که اگر هنرمند احتیاج داشتید به من پیغام می‌دادید و من برای شما می‌فرستادم تا دچار مشکل نشوید.» صالحی‌امیری با بیان نسنجیده‌اش درباره هنرمندان اولین گاف جدی دوران وزارتش را داد و شاید گاف مهم دولت در حوزه فرهنگی و هنر در روزهایی که قرار است با تجدید حیات کابینه دکتر روحانی فصل جدیدی از فعالیت‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رقم بخورد.
   
وزیر می‌گوید شوخی کرده!
نوع ادبیات صالحی‌امیری از جمعه تا روز گذشته با واکنش‌هایی از سوی هنرمندان همراه بوده است. کیومرث پوراحمد در مصاحبه با یکی از خبرگزاری‌ها در پاسخ به حرف صالحی‌امیری گفت: «حرف نسنجیده‌ای است برایش می‌فرستم؛ مگر هنرمند کارگر است که بهش تلفن کنند و بگویند برو سر فلان کار، هر آدمی تشخص و تفکر برای خودش دارد، اعتبار دارد برای خودش، ایشان حرف زشتی زده است!»
 
مسعود جعفری‌جوزانی نیز دیگر هنرمندی بود که به حرف‌های وزیر ارشاد واکنش نشان داد. جوزانی با انتشار ویدئویی خطاب به صالحی‌امیری گفت: آقای صالحی‌امیری! من ترسو دیدم! آدم خودفروش دیدم! آدم‌فروش هم دیدم. همه جای دنیا را گشتم اما در هیچ جای دنیا هنرمندی ندیدم که به دستور وزیر که هیچ حتی به دستور رئیس‌جمهور به کاری که عقیده ندارد تن دهد. آقای صالحی‌امیری! وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سربازخانه هم نیست! پوست خربزه هم زیاده! یاعلی.
 
رضا کیانیان نیز بعد از اعلام پیروزی دکتر روحانی در انتخابات ریاست جمهوری، پستی را در اینستاگرامش منتشر کرد و ضمن تبریک پیروزی روحانی به مسئله اظهارات توهین‌آمیز وزیر ارشاد نیز پرداخت.
 
کیانیان نوشت: «از این لحظه به بعد همه ما پرسشگریم! و رئیس‌جمهور و وزراى ایشان باید پاسخگو باشند... به همه ما! و همین اول بسم‌الله، از وزیر ارشاد مى‌خواهم به خاطر توهین ناخواسته‌اى که دیروز به هنرمندان کرده‌اند با صداى بلند عذرخواهى کنند! مى‌دانیم اگر رئیس‌جمهور هست، به خاطر این است که مردم هستند! و به او رأى مى‌دهند! و اگر وزیر ارشادى هست، چون هنرمندان هستند!
 
وزارت ارشاد بدون هنرمندان معنا ندارد! و اگر هنرمندان وارد عرصه انتخابات مى‌شوند به خاطر احساس مسئولیتى است که براى آینده کشور دارند! نه براى خوش‌خدمتى! بدانید! هنرمندان، مطربان آماده به خدمت وزارت نیستند! که به اشاره‌اى خوش‌رقصى کنند! منتظر توضیح و عذرخواهى شما هستم!»
 
صالحی امیری اما یک روز بعد تلاش کرد حرفش را اصلاح کند. او در گفت‌و‌گو با یکی از خبرگزاری‌ها با ادعای اینکه به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیش از همه به جایگاه هنرمندان واقف هستم، گفت: هنرمندان عزیزمان لحن طنزآمیز را درک می‌کنند.
وزیر ادامه داد: گفت‌وگوی من با خبرنگار محترمی که در حاشیه اخذ رأی امروز انجام شد و اشاره‌ای که به عدم اقبال اصحاب فرهنگ و هنر به کمپین انتخاباتی یکی از کاندیداهای ریاست‌جمهوری داشتم جنبه طنز و شوخی داشته و به هیچ وجه قصد جسارت به هنرمندان عزیزمان که بزرگ‌ترین سرمایه‌های اجتماعی ما محسوب می‌شوند، وجود نداشت.
حال باید دید هنرمندان با شنیدن «شوخی کردم» وزیر ارشاد دلخوری‌شان را از وی فراموش می‌کنند و با عذرخواهی احتمالی صالحی همه چیز ختم به خیر خواهد شد یا همین «شوخی‌کردم» ماجرای دلخوری از اظهارات وزیر ارشاد را دنباله‌دار می‌کند!
 
خواسته‌های اهالی سینما از دولت
همانند سال 92، بخشی از چهره‌های فرهنگی و هنری حامی دولت را هنرمندان سینما تشکیل می‌دادند که برخی به صورت آشکار در دوره رقابت‌های انتخاباتی به نفع دکتر روحانی فعالیت تبلیغی داشتند و برخی دیگر نیز در روز انتخابات با انتشار نمادهای انتخاباتی روحانی حمایت خود را از وی نشان دادند.
 
در کنار این حرکت‌های اغلب خودجوش، ستاد دکتر روحانی با ایجاد ستاد هنرمندان حامی دکتر روحانی که مسئولیتش با حجت‌الله ایوبی بود، تلاش کرد هنرمندان بیشتری را برای حمایت از نامزدی دکتر حسن روحانی جذب کند؛ کاری که با برگزاری نشست‌های خبری نیز همراه بود ولی استقبال محدود و ناامیدکننده از برگزاری نشست خبری و فعالیت‌های این ستاد، نشان داد ایوبی نتوانسته است به طور سازماندهی شده‌ای هنرمندان و به خصوص اهالی سینما را مجاب به همراهی با ستاد انتخاباتی روحانی کند.
 
عدم موفقیت ایوبی در جذب اهالی سینما را می‌توان در انتقادهایی دانست که به عملکرد چند ساله وی در سازمان سینمایی وارد بود که در نهایت به برکناری وی منجر شد.
اکنون با پایان انتخابات و اعلام پیروزی دکتر روحانی، بخش عمده‌ای از خواسته‌های هنرمندان از وی معطوف به اهالی سینما خواهد شد؛ خواسته‌های کلی نسبت به رسیدگی و اهمیت دادن به مقوله هنر و تضمین دولت برای حمایت مالی و معنوی از فرهنگ و هنر از یک سو و خواسته‌های صنفی اهالی سینما از دولت دوازدهم برای نگاه جدی‌تر به سینما از سوی دیگر بخشی از این خواسته‌ها است.
 
دولت یازدهم در ماه‌های آخر فعالیت با انتخاب محمد حیدریان به سمت ریاست سازمان سینمایی تلاش کرد فضای آرامی را در سینما پیش از آغاز رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری ایجاد کند.
حیدریان که چهره مقبولی در میان سینماگران است، حالا باید زمینه را برای پاسخگویی دولت در قبال خواسته‌های هنرمندان سینما فراهم کند.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان