اشکنه یکی از غذاهای اصیل و محبوب منطقه خراسان می باشد که از گذشته های دور مورد طبخ قرار می گرفته است و انواع مختلفی دارد. یکی از انواع اشکنه، اشکنه کشک می باشد که برای تهیه آن به مواد اولیه ساده ای نیاز است و روش پخت آن نیز آسان می باشد.
اشکنه کشک یک نوع غذای محلی است که معمولا با نان میل می گردد. این غذا خاص منطقه خراسان می باشد که در آن پیاز و کشک استفاده می شود. اشکنه کشک بسیار خوشمزه و پرطرفدار بوده و ارزش یکبار امتحان کردن را دارد. طرز درست کردن آن بسیار ساده بوده و مواد اولیه آن به راحتی در دسترس است.
کشک به کار رفته در این غذا تمامی خواص موجود در شیر از جمله کلسیم ، پروتئین، ویتامین B3 ، چربی را به همراه دارد و می توان آن را نوعی ماده غذایی معجزه آسا دانست به طوری که انرژی نهفته در صد گرم کشک بین 105 تا 120 کیلوکالری می باشد.
مواد لازم
- کشک ساییده شده : 250 گرم
- پیاز: 2 عدد متوسط
- روغن: پنج قاشق غذاخوری
- نعناع خشک: یک تا دو قاشق غذاخوری
- مغز گردو: 200 گرم خردشده
- آب: دو پیمانه
- تخم خربزه: 200 گرم(اختیاری)
- فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه اشکنه کشک
1. ابتدا ظرف مناسبی را انتخاب نموده و روی حرارت قرار دهید سپس به ان روغن اضافه نموده بعد پیازهای خرد شده را داخل روغن تفت دهید تا نرم شود.
2. حالا گردوی خرد شده را به پیاز اضافه نمایید تا تفت خورده و به روغن بیافتد. سپس نعناع خشک و زردچوبه را به مواد اضافه کنید و هم زده تا با یکدیگر مخلوط شوند.
3. در این مرحله کشک ساییده شده را به دو پیمانه آب رقیق نموده و به مواد در حال تفت اضافه کنید و اندکی هم بزنید. سپس صبر نمایید تا کشک به همراه دیگر مواد بپزد و غلیظ شود. دقت داشته باشید حرارت کم باشد و مدام هم بزنید تا به اصطلاح کشک نبرد.
4. در مرحله پایانی طرز تهیه اشکنه کشک, فلفل را به مواد اضافه نموده و سپس ظرف را از روی حرارت بردارید.
5. اشکنه کشک آماده شد. می توانید آن را به همراه نان، سبزی و پیاز سرو نمایید.
نکاتی برای پخت بهتر این غذا
- استفاده از تخم خربزه در این غذا اختیاری می باشد. چنانچه تمایل به اضافه کردن آن دارید ابتدا باید در ظرفی تخم خربزه را اندکی تفت داده و بعد از سرد شدن آسیاب نمایید. سپس به آن دو لیوان آب اضافه کنید و هم بزنید بعد صاف نموده تا پوست آن گرفته شود و شیره اش خارج گردد. از این شیره داخل اشکنه هنگام اضافه کردن کشک استفاده نمایید.
- استفاده از کشک سنتی طعم غذا را محلی تر می کند.