خبرگزاری تسنیم: دوازده روز از حملات موشکی تلافیجویانه سپاه پاسداران به پایگاه عین الاسد آمریکا در عراق میگذرد؛ با وجود انکار مقامهای دولت «دونالد ترامپ» درباره اینکه این حملات آسیبهای جانی نداشته، ولی طی چند روز اخیر خبرهایی در این زمینه منتشر میشود؛
پس از آنکه پایگاه خبری «دیفنس وان» روز جمعه زخمی شدن دستکم 11 نظامی آمریکا و انتقال آنها به مراکز پزشکی این کشور در کویت و آلمان را تأیید کرد، ارتش آمریکا در همان روز اذعان کرد که بر اثر این حملات، 11 نظامی بهخاطر ضربه مغزی تحت مداوا قرار گرفتهاند.
امروز نیز روزنامه «القبس» کویت فاش کرد که 16 نظامی مجروح آمریکا برای درمان به بیمارستانی در کویت اعزام شدند.
این روزنامه کویتی تصریح کرد، 16 نظامی آمریکایی، که در نتیجه حملات موشکی ایران به پایگاه عین الاسد مصدوم شدهاند، برای مداوا به کویت منتقل شدهاند و چند روز پیش نیز به یکی از بیمارستانهای نظامی در منطقه «عریفجان» در جنوب کشور اعزام شدهاند.
القبس بهنقل از منابع آگاه افزود، نظامیان مجروح آمریکایی با یک هواپیمای نظامی مجهز از عراق به پایگاه هوایی «احمد الجبر» که تحت محافظت شدید بود، به کویت منتقل شدند و آنها ابتدا در بیمارستان نظامی ویژه نیروهای آمریکایی داخل اردوگاه عریفجان وارد شدند و در آنجا تحت عملهای جراحی فوری قرار گرفتند و بستری شدند.
این روزنامه با اشاره به اینکه آسیبدیدگی این نظامیان متوسط رو به شدید بود، خاطرنشان کرد که شماری از آنها نیز در ناحیههای مختلف بدنشان دچار سوختگیهای شدید شدهاند و برخی دیگر نیز در بدنشان ترکش فرو رفته است.
طبق گفته منابع مذکور، تیم پزشکی آمریکایی که در بیمارستان نظامی ویژه نیروهای ایالات متحده در کویت خدمت میکند بر درمان این مجروحان نظارت دارد.
همین منابع همچنین تأکید کردند که شمار دیگری از نظامیان آمریکایی که در نتیجه حمله موشکی ایران مجروح شدند، در حال حاضر در عراق تحت درمان هستند.
در همین راستا، روزنامه فرامنطقهای «رأی الیوم» چاپ لندن نیز به شکست سامانه دفاع موشکی آمریکا «پاتریوت» در رهگیری و ساقط کردن موشکهای بالستیک ایران اشاره و تأکید کرده است این حمله قدرت موشکی ایران را مورد تأیید قرار میدهد.
رأی الیوم نوشت، پنتاگون موشکهای ایرانی شلیکشده بهسمت پایگاههای آمریکایی در عراق و بهویژه عین الاسد را رصد کرد و نظامیان وقت کافی برای پناه بردن به پناهگاههای مستحکم یا دور شدن از این پایگاه را داشتند و همین امر باعث شد که تلفات انسانی این حمله محدود به مصدوم شدن شماری از این نیروها شود که برای درمان به کویت و آلمان منتقل شدهاند.
تحلیلگران از اینکه چگونه سامانههای دفاع موشکی آمریکا با موشکهای بالستیک ایران مقابله نکردهاند، ابراز تعجب میکنند. «سپاستین واربلین» در گفتوگو با شبکه تلویزیونی «ایبیسی نیوز» به این معضل نظامی آمریکا پرداخته است که بسیاری آن را مایه نگرانی و نقطه ضعف میدانند.
پنتاگون پایگاههای نظامی را مجهز به سامانه دفاع موشکی مدرن پاتریوت کرده است؛ موشکهایی ضد بالستیک که برای رهگیری موشکهای بالستیک طراحی شدهاند، ولی این سامانه در رهگیری موشکهای ایرانی که دو پایگاه نظامی آمریکا را هدف قرار دادند، موفق عمل نکردند.
حمله موشکی ایران به پایگاههای آمریکایی در عراق فرصتی برای تکنولوژی نظامی آمریکا بود که برتری خود را نشان دهد، و اگر سامانه پاتریوت موشکهای بالستیک را رهگیری و ساقط میکرد این امر میتوانست اعتماد به نفس را میان ارتش آمریکا برای مقابله با هر حمله ایران در آینده ایجاد کند و همچنین میتوانست اعتماد به صنعت دفاعی آمریکا را تقویت کند.
در پایان این مطلب آمده است: بهنظر میرسد آمریکا با علم به ناکارآمدی سامانههای موشکیاش در برابر موشکهای بالستیک ایران، قبل از جنایت ترور سردار شهید «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه، کشتیهای جنگی خود بهویژه ناو هواپیمابر «ترومن» را از خلیج فارس خارج کرد و بهمنظور اجتناب از هرگونه برخورد نظامی، آنها را دور از تیررس موشکهای ایران قرار داد.