به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در دهه مبارکه فجر انقلاب اسلامی و در آستانه چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب، با حضور رئیس، معاونان، قضات و کارکنان دیوان عدالت اداری، نسخه آزمایشی رای صحیح دیوان (ساعد) رونمایی شد.
در مراسم رونمایی از نسخه آزمایشی سامانه رای صحیح، حجت الاسلام و المسلمین محمد کاظم بهرامی به بیان مطالبی پرداخت، وی ضمن تبریک فرا رسیدن چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت: انقلاب اسلامی در منطقه و جهان تحولات عظیمی ایجاد کرد. اگر روزی مقدرات کشور ما را آمریکا و انگلیس تعیین میکردند؛ امروز به برکت این انقلاب، نظام مقدس و خون شهدا، مقدرات کل این منطقه آنطور سرنوشت ساز میشد که خواست نظام جمهوری است. در این منطقه از سالها پیش آمریکاییها و صهیونیستها در صدر ایجاد خاورمیانه جدید مطابق میل خود بودند؛ اما با عنایت پرودگار و با مجاهدات ملت ایران به ویژه مجاهدات شهید سپهبد قاسم سلیمانی و مدافعان حرم، بحمداله سرنوشت کاملاً متفاوتی با آنچه خواست استکبار بود، رقم خورد و حکومت داعش سرنگون گردید و آخرین بقایای تروریستها در ادلب در حال اضمحلال هستند.
رئیس دیوان عدالت اداری افزود: این از ثمرات انقلاب بزرگ ملت ایران، فداکاری امام امت و خلف صالح ایشان و حضور همیشگی ملت ایران در صحنه و دفاع از ارزشها و آرمانهای انقلاب بود که نمود اخیر آن حضور میلیونی ملت ایران در بدرقه پیکر شهید قاسم سلیمانی بود و این چیزی جز معجزه الهی نیست. معجزه این قرن، انقلاب اسلامی و ناکام گذاردن توطئههای دشمن علیه آن است.
وی افزود: توطئهی اخیر رئیس جمهور خبیث آمریکا- معامله قرن هم به سرنوشت بقیه دسیسههای آنها گرفتار خواهد شد و افتخار آفرینی ملت ایران همچنان ادامه خواهد یافت و امیدواریم ماهم در دیوان عدالت اداری در انجام وظایف مان موفق باشیم.
حجت الاسلام و المسلمین بهرامی در ادامه به تشریح سامانه رأی صحیح پرداخت و گفت: راه اندازی این سامانه از مهمترین کارهای دیوان است. در دیوان عدالت اداری باید در رابطه با هر دادخواست یک رأی صحیح ملاک قرار گیرد و در تمام موارد مشابه براساس آن عمل کنیم. نمیشود شعب مختلف در مورد یک دادخواست واحد، آرای متفاوت صادر کنند. در قانون دیوان عدالت اداری هم از ابتدا پیش بینی شده که اگر آرای متفاوت درباره یک دادخواست صادر شود، باید یک رأی صحیحی از میان آنها انتخاب گردد که برای همه لازم الاتباع باشد.
وی تصریح کرد: از ابتدای تاسیس دیوان عدالت اداری تا پایان دی ماه سال 98 معادل 1264 رأی وحدت رویه صادر شده است. این تعداد رأی وحدت رویه درباره مصادیق مختلف دادخواستها است.
رئیس دیوان عدالت اداری ادامه داد: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند، آراء باید به گونهای باشد که وقتی در معرض دید متخصصان قرار گرفت، از هرجهت مورد تحسین باشد؛ هم از جهت صحت، استناد و از جهت استدلال؛ بنابراین باید در رابطه با هر موضوع با احصاء همه مقررات و با ملاحظه آراء وحدت رویه و مجموعه قوانین و مقررات مربوط به آرای موضوع، یک نمونه رای صحیح در مورد هر دادخواست داشته باشیم.
این هدفی است که در مورد سامانه رأی صحیح وجود دارد. این کار از مدتها پیش آغاز شده و در حال حاضر معاونت توسعه و مدیریت منابع و معاونت حقوقی، پیشگیری و پژوهش سامانه رأی صحیح را راه اندازی و آراء صحیح را بارگذاری کرده اند. در حال حاضر 404 رأی در رابطه با عناوین مختلف خواسته در این سامانه بارگذاری شده و در صدد توسعه آراء هستیم. البته در آینده این سامانه باید همه حوزهها و موارد جدید را هم شامل شود و درباره همه مسائل نمونهای صحیح را داشته باشیم.
وی افزود: این سامانه در این مرحله یک سامانه داخلی است و در مراحل بعدی پس از ارتقای آراء صحیح و توسعه آنها، تبدیل به یک سامانه سراسری میشود و در اختیار همگان قرار خواهد گرفت.
رئیس دیوان عدالت اداری در پایان گفت: یکی از اهداف ما از راه اندازی سامانه سراسری رأی صحیح این است که دستگاههای اجرایی به این آراء صحیح عمل کنند تا افراد وادار به ارائه دادخواست به دیوان عدالت اداری نشوند.
گفتنی است در ادامه مراسم، حجت الاسلام و المسلمین محمدکاظم بهرامی، نسخه آزمایشی سامانه رأی صحیح دیوان عدالت اداری را رونمایی کرد.
پس از رونمایی از سامانه ساعد، رضا فضل زرندی، معاون توسعه و مدیریت منابع دیوان عدالت اداری با تقدیر و تشکر از دست اندرکاران شکل گیری و راه اندازی سامانه ساعد به ارائه گزارش درباره کیفیت فعالیت این سامانه پرداخت و ابعاد مختلف آن را برای حاضران تشریح کرد.
قاضی زرندی اظهار امیدورای کرد با راه اندازی این سامانه سرعت و دقت آراء دیوان عدالت اداری افزایش یابد.
وی این سامانه را شامل دو بخش تشخیص و ارئه دانست و به تبیین هر یک از این بخشها پرداخت.
معاون توسعه و مدیریت منابع دیوان عدالت اداری در پایان گفت: تلاش همه ما این است که در اولین فرصت ممکن این سامانه سراسری شده و از طریق اینترنت برای همگان قابل استفاده باشد.