به گزارش ایسنا و به نقل از دیلیمیل، ستارهشناسان دانشگاه "امآیتی"( MIT) از گذشته مشغول مطالعه سیارکی موسوم به "پالاس"( Pallas) بودند.
حال برای اولین بار، تصاویری از این سیارک که به "توپ گلف" معروف است، منتشر شده است که دهانههای متعددی را در این سیارک نشان میدهد.
این سیارک برای اولین بار در 28 مارس سال 1802 میلادی کشف شد؛ ولی تصاویر جدید حاکی از آن است که این سیارک در مداری غیرمعمول قرار دارد که سبب برخوردهایی در این سیارک میشود.
هر برخورد، ظاهری شبیه به "توپ گلف" را در سیارک "پالاس" اضافه میکند و آسیبهای وارد شده از آن 4 برابر بیشتر از یک برخورد میان دو سیارک در یک مدار است.
ستارهشناسان گفتهاند که سیارک "پالاس" سومین شیء بزرگ در کمربند سیارکها است و اندازه آن تقریبا یک هفتم "ماه" است.
در کمربند سیارکها تعداد بسیار زیادی اجرام فضایی با شکلهای نامنظم قرار گرفتهاند که سیارک یا ریزسیاره نامیده میشوند.
در حالیکه ستارهشناسان از قرن 19 میلادی به مطالعه و بررسی سیارک "پالاس" پرداختهاند، این برای اولین بار است که تصاویری از سطح این سیارک ثبت میشود که وجود دهانههای متعددی را هم در سطح آن نشان میدهد.
طول مدار این سیارک در مقایسه با اکثر کمربندهای سیارکی، دچار انحراف است و ستارهشناسان هنوز علت این امر و وجود این مدار غیر معمول را نمیدانند.
این تصاویر توسط تلسکوپهای "ویالتی" در شیلی رصد شده است و محققان دریافتند که 36 دهانه بزرگتر از 18 مایل در سراسر سیارک وجود دارد که 10 درصد از سطح آن را میپوشاند.
نتایج این پژوهش در " journal Nature Astronomy" انتشار یافت.