ماهان شبکه ایرانیان

قاسمی: ورود ایران به لیست سیاه FATF وضعیت را بدتر از این نمی‌کند

خبرگزاری تسنیم: مجید قاسمی در پاسخ به این سوال که آیا قرار گرفتن ایران در لیست سیاه FATF با توجه به تحریم‌ها و فشار‌های آمریکا می‌تواند اثری در مبادلات تجاری و ارزی ما داشته باشد؟ گفت: باتوجه به محدودیت‌هایی که تحریم بر اقتصاد ملی تحمیل کرده است، هر تصمیمی در FATF گرفته می‌شد، بدتر از این نمی‌شد و ایجاد نگرانی‌های بیش از حد، یا براساس عدم تسلط اظهارنظر کنندگان بر موضوع از نظر تخصصی است یا براساس مقاصد دیگری است که این افراد دارند.

وی افزود: به هر صورت از آقای رئیس کل بانک مرکزی به خاطر اظهارات شفاف و صریح‌شان در این خصوص قدردانی می‌کنیم؛ آقای همتی هم گفتن که آنچه قرار بوده برای کشور محدودیت ایجاد کند با تحریم‌ها انجام شده است.

قاسمی ادامه داد: الان کدام بانک بزرگی با ما کار می‌کند؟ کدام بانک متوسطی با ما کار می‌کند؟ این تلاش‌هایی که اقتصاد ملی با هدایت بانک مرکزی انجام میدهد برای مقابله با تحریم‌ها همچنان در سطح وسیعی ادامه خواهد داشت و امیدواریم اتفاق بدی نیافتد.

مدیرعامل بانک پاسارگاد در خصوص وضعیت بازار ارز ضمن قدردانی از رئیس کل بانک مرکزی به دلیل اعمال سیاست‌های صحیح ارزی، اظهار داشت: ما کشوری هستیم با شرایط اقتصاد تحریمی، ولی دارای دروازه‌های باز برای واردات هر چیزی با قیمت دلار به هر مقداری؛ وقتی جکوزی با دلار 140 هزار تومان وارد کشور می‌شود!

* پیش بینی‌های سازمان یافته برای دلار 40 هزار تومانی!

وی ضمن اشاره به اینکه بانک مرکزی برای اداره کشور به لحاظ تأمین و کنترل نرخ ارز و مدیریت تراز پرداخت‌ها خیلی تحت فشار است، گفت: سیاست‌های قبلی بانک مرکزی به این وضعیت دامن میزده است؛ در آن مقطع هر چیزی را که وزارت صنعت و معدن مهر ارز رقابتی میزده در بانک مرکزی به ارز متقاضی تغییر پیدا می‌کرده است.

مدیرعامل بانک پاسارگاد ضمن اشاره به تغییر ریاست بانک مرکزی از نیمه دوم سال 94، گفت: از زمانی که رئیس کل بانک مرکزی با سیاست‌های جدید وارد این حوزه شده، با دقت و حساسیت و با بحث مدیریت پولی بازار را مدیریت کرده است؛ وقتی همتی رئیس کل بانک مرکزی شد دلار تا 19 هزار تومان بالا رفته بود و برخی پیش بینی دلار 40-50 هزار تومان را هم مطرح کرده بودند.

قاسمی تصریح کرد: این پیش بینی‌ها سازمان یافته بود، الان در ثبات نسبی هستیم هرچند تا 13 و 12 هزار تومان و حتی کمتر از 12 هزار تومان هم قیمت دلار پایین آمد و الان در مرز 14 هزار تومان و این حدوداست؛ باید قبول کنیم آنچه قبل از همتی در بانک مرکزی برای او به ارث رسیده، شرایط بسیار بسیار ناهنجار و بهم ریخته بوده است.

وی با اشاره به سیاست‌های ارزی دوره قبلی مدیریت بانک مرکزی، گفت: حتی انسان شک می‌کند که چرا باید بانک مرکزی اینطور اداره می‌شده است؟

* روحانی با تغییر رئیس بانک مرکزی جلوی فلج شدن دولت را گرفت

خبرنگار تسنیم گفت: یکی از چهره‌های اقتصادی که مشاوره‌های ارزی و اقتصادی هم به دولت می‌داده، به تازگی مدعی شده، ثبات نرخ ارز بعد از آن افزایش شدید ارزی طبیعی است و بانک مرکزی کار خاصی انجام نداده است.

مدیرعامل بانک پاسارگاد تصریح کرد: این فرد در توهمات خودش سیر می‌کند؛ این فرد منشاء تمام سیاست‌های نابه سامانی بوده که ارز براساس آن‌ها در این قیمت‌ها شکل گرفته و الان طبیعی است که ثبات ارز را طبیعی جلوه دهد و هنر‌ها و مدیریت بانک مرکزی را به این شکل به سایه ببرد.

وی ادامه داد: حداقل دلار تا 19 هزار تومان بالا رفت و پیش بینی آقایان هم این بوده که تا 40 هزار تومان هم افزایش داشته باشد؛ با ظرافت‌های عجیبی این سیاست‌ها یکبار دولت هاشمی را فلج کرد و در جریان فلج کردن دولت فعلی بود که تدبیر رئیس جمهور برای تغییرات بانک مرکزی مانع شد.

* اقتصاد ایران پتانسیل کاهش قیمت ارز را دارد

قاسمی تأکید کرد: بعنوان یک دانش آموخته اقتصاد از تلاش‌های بانک مرکزی در این مقطع باید قدردان باشیم اگر بقیه عوامل اقتصادی، نهاد‌ها و ارکان تصمیم گیر اقتصاد کشور با بانک مرکزی هماهنگ باشند و کمک کنند، قیمت ارز به راحتی قابل کاهش است.

وی در پاسخ به این پرسش که برخی می‌گویند بانک مرکزی فنر ارز را فشرده است؟ احتمالاً بازهم این فنر رها و شاهد افزایش چشم گیر قیمت ارز خواهیم بود؟ گفت: اقتصاد ما پتانسیل اینکه قیمت ارز کاهش پیدا کند را دارد.

این فعال بانکی در پاسخ به "قیمت ارز تا چقدر توان کاهش دارد؟ " تصریح کرد: میزان کاهش، بحث محاسباتی و سیاست هاست؛ سیاست‌ها می‌تواند میزان کاهش قیمت ارز را تنظیم کند؛ اما قیمت ارز در حال حاضر در اقتصاد ما بالاست، بخاطر خیلی از عواملی است که هنوز خارج از حیطه بانک مرکزی است. اگر بنا به سیاست‌هایی که بانک مرکزی فعلی اعتقاد دارد، عمل کنند قیمت ارز هم کاهش خواهد یافت.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان