به گزارش ایسنا، «نقش بهشت» نام کتابی است حاوی حدود هفتاد طرح رنگآمیزی بزرگسالان (آرتتراپی) که طرحهای آن بههمراه هایکوهایی از علیرضا بهرامی منتشر شده است. این هایکوها بیشتر خاطرههای کودکی و نوجوانی ایرانیها را مانند دوران مدرسه، تعطیلات تابستان و عید نوروز، شامل میشود.
در مقدمهی این کتاب با گردآوری فاطمه فرقانی که توسط نشر آرادمان منتشر شده، آمده است:
«رنگآمیزی نهتنها یک فعالیت مهم آرامشبخش و خلاقیتساز برای کودکان و نوجوانان، بلکه برای بزرگسالان هم فرصتی است برای رسیدن به آرامشی مؤثر که به زندگی جلوة بهتری میبخشد.
در تفکرات کهن نیز رنگ تسکیندهنده است و آرامشبخش؛ حال وقتی فرصت رنگآمیزی دهها صفحه طرحهای استاندارد، هنرمندانه و علمی برای همگان فراهم میشود، علاوه بر افزودن رنگ بهتر به زندگی، این فرصت هم فراهم میشود که هنرمند درون هر فردی کشف شود.
این طرحها طوری طراحی شدهاند که انگار عشق را، هم در داخل و هم در خارج خطوط، جستوجو و درنهایت کشف میکنید.
ارتباط نوستالژیک با مدادهای رنگی و کاغذ سفید، وقتی با الگوهای زیبا و گسترة انتخابی عظیم از رنگها آمیخته میشود، یک فرصت استثنایی بهوجود میآورد؛ فرصتی تا سرکشی روح را با خیالانگیزی چنان درآمیزیم که انگار آهوی خوش نقش و نگار و چابکی در درون هر کدام از ما متولد میشود و به اعتلا میرسد.
این شیوه اکنون در جوامع توسعهیافته بیش از هر وسیلة دیگری توصیه میشود؛ زیرا یک رفتار باوقار هنرمندانه را تجویز میکند که هدف و دستاورد آن تنها یک فرصت سرگرمی نیست، بلکه وجوهی از انسان معاصر را بیدار و نمایان میکند که شاید در لابهلای لایههای سنگین و ضخیم زندگی پراضطراب ماشینی ما، هیچگاه فرصت بروز نیافتهاند. ضمن آنکه با ایجاد فرصت تمرکز، شهروندانِ زندگی پرشتاب و پرتنش امروز را نرم و آرام، به تمرکز و آرامش رهنمون میکند.
این الگوهای جادویی آسمانی، انسان را بویژه پس از یک روز یا هفتة کاری سخت، مانند آلیس به سرزمین دیگر میبرد؛ آنجا که ساحل سکون و آرامش است و هر طرف را نگاه میکنی، همهچیز به زیباترین و هنرمندانهترین شکل، ترسیم شده است.
این الگوهای دلربا به زندگی ما رنگ دیگری میدهند و جریان دیگری میبخشند. دنیای شگفتانگیزی میسازند که انگار عینیت یافتن خیالهای ماست. آهسته آهسته ما را به جایی میرسانند که تا به حال خود را اینقدر به رؤیاهایمان نزدیک حس نکردهایم.
با این شیوه، ذهن خود را به سمت رؤیاهای لذتبخشمان هدایت میکنیم و به زندگیمان بهبود میبخشیم. علاوه بر این، یک نوع حس خاطرهانگیز بازگشت به عقب در زمان، ما را سرگرم رنگهای بیپایانی میکند که انگار یک شورشیِ خفته را بهشکلی جسورانه و محترم در درون ما بیدار میسازد.»