ماهان شبکه ایرانیان

توسعه اولین حسگر کورتیزول نظارت بر استرس

پژوهشگران "موسسه فناوری کالیفرنیا" اخیرا موفق به توسعه یک ردیاب کورتیزول غیرتهاجمی شده‌اند که توسط آن می‌توانند به راحتی بر سطح استرس و شرایط روحی افراد نظارت کنند.

توسعه اولین حسگر کورتیزول نظارت بر استرس

به گزارش ایسنا و به نقل از مدگجت، استرسی که به دلیل برخی شرایط روحی در ما ایجاد می‌شود، اگر متوقف نشود می‌تواند سبب افسردگی، اضطراب و اختلال استرس پس از آسیب روانی شود. سطح کورتیزول که یک هورمون استروئیدی است، ارتباط نزدیکی با تغییرات در وضعیت روانی فرد دارد و آزمایش خون راهی مناسب برای اندازه‌گیری کورتیزول بدن افراد است.

اکنون پژوهشگران موسسه فناوری کالیفرنیا راهی آسانتر برای اندازه‌گیری سطح کورتیزول بدن افراد ابداع کرده‌اند. محققان موفق به توسعه یک حسگر پوشیدنی غیرتهاجمی شده‌اند که می‌تواند تغییرات سطح کورتیزول را مستقیماً از عرق پوست افراد تشخیص دهد.

حسگر مذکور از گرافین ساخته شده است، لایه‌ای از کربن که تنها یک لایه ضخامت دارد و به یک ساختار سه‌بعدی که دارای سوراخ‌های ریز در سراسر خود است، تبدیل می‌شود. این منافذ حاوی آنتی‌بادی‌های کورتیزول هستند و هنگامی که عرق به آنها می‌رسد، به کورتیزول متصل می‌شوند و این چیزی است که توسط حسگر به صورت الکترونیکی قابل تشخیص است.

کورتیزول معروفترین گلوکوکورتیکوئید بدن است که از غده فوق کلیوی ترشح می‌شود. کورتیکواستروئیدها به استروئیدهایی گفته می‌شوند که در بخش قشری غده فوق کلیوی ساخته می‌شوند. استروئیدها ترکیبات چربی با چهار حلقه کربنی هستند. کورتیکواستروئیدها به دو گروه عمده مینرالوکورتیکوئیدها (mineralocorticoids) مانند آلدوسترون و گلوکوکورتیکوئیدها (glucocorticoids) مانند کورتیزول (21 کربنه) تقسیم‌بندی می‌شوند. گلوکوکورتیکوئیدها مانند کورتیزول نقش‌های مختلفی از جمله کاهش التهاب، تخفیف واکنش‌های ایمنی، تأثیر بر متابولیسم و افزایش قند خون در بدن دارند.

پژوهشگران موسسه فناوری کالیفرنیا این حسگر را بر روی چند فرد مورد آزمایش قرار دادند و طی تمام آزمایشات، این حسگر موفق به اندازه‌گیری سطح کورتیزول با دقت بالا شد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان