ماهان شبکه ایرانیان

الگوی های توانمدسازی اقتصادی بنیاد برکت کدام اند؟

بنیاد برکت به منظور توسعه روستا‌ها و توسعه اشتغال اقدام به طراحی الگوی‌های جدید برای توانمندسازی اقتصادی، توسعه‌ی کارآفرینی و اشتغال زایی مناطق محروم کرده است.

الگوی های توانمدسازی اقتصادی بنیاد برکت کدام اند؟

به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، از ابتدای سال 93 با گذشت بیش از 6 سال از فعالیت بنیاد برکت براساس الگوی توانمندسازی بنگاه محور، هم زمان با شروع واگذاری‌های عمده یسهم بنیاد به کارآفرینان بومی، بازنگری و اصلاح فرآیند مشارکت اقتصادی براساس بازخورد‌های دریافت شده، آغاز شد.

کمیته تحقیق و توسعه بنیاد برکت مأموریت یافت تا با بررسی سازمان‌های غیردولتی برتر جهان در حوزه توانمندسازی و فقرزدایی، ارزیابی و ارتباط موثر با سازمان‌های مردم نهاد و همکاری با دانشگاه‌ها و مراکز علمی مطرح، الگوی جدید توانمندسازی اقتصادی را تدوین و برای اجرا به بنیاد برکت ارائه کند.

بنیاد برکت به منظور توسعه روستاها، ایجاد فعالیت اقتصادی و توسعه اشتغال اقدام به طراحی الگوی‌های جدید برای توانمندسازی اقتصادی، توسعه‌ی کارآفرینی و اشتغال زایی مناطق محروم کرده است که دو مورد ازآن درقالب دو آیین نامه‌ی «آفتاب» (آیین نامه فقرزدایی و توان افزایی برکت)، «آسمان» (آیین نامه‌ی سرمایه گذاری مردمی و اشتغال نیروی انسانی) از سال 1395 و الگوی سوم و چهارم تحت عنوان «مهتاب» (مدل هادی تلاش اقتصادی برکت) و «الگوی سحاب» (سرمایه گذاری حمایتی اشتغال زایی برکت) با ایجاد بیش از 30 هزار فرصت شغلی با اجرای طرح‌های اقتصادی اجتماع محور در سال 1397 در دستور کار بنیاد برکت قرار گرفته است.

تاکنون 345 طرح بنگاه محور و 150 طرح تسهیلات محور در 31 استان کشور توسط بنیاد برکت به مرحله‌ی اجرا رسیده و 30 منطقه برای اجرای طرح‌های اقتصادی اجتماع محور آماده شده است.

حجم کل سرمایه گذاری برای اجرای این طرح‌ها بالغ بر 65 هزار میلیارد ریال بوده است که اشتغال زایی 220 هزارنفر (4 هزار 400 نفر مستقیم و 176 هزار نفر غیر مستقیم) را به همراه داشته است. بنیاد برکت تاکنون از 215 طرح بنگاه محور خارج شده و سهام خود در این طرح‌ها را به شرکای کارآفرین واگذار کرده است.

موضوع عملکرد
تعداد طرح های اقتصادی بنگاه محور 345 طرح
تعداد طرح های اشتغازایی اجتماع محور 10.000 طرح
تعداد طرح های اقتصادی تسهیلات محور 150 طرح
ظرفیت کل اشتغال(مستقیم 44هزار شغل و غیرمستقیم 176هزار شغل) 220.000 نفر
تعداد استان های تحت پوشش 31 استان
تعداد بنگاه های اقتصادی که بنیاد برکت از آن ها خارج شده است 215 شرکت
تعداد مشارکت های فعال 130 شرکت
حجم کل سرمایه گذاری حوزه توانمدسازی اقتصادی در مناطق محروم 65.000 میلیارد ریال

عمده مشاغل ایجاد شده در مناطق محروم روستایی در رسته‌های شغلی دامداری سبک و سنگین، صنایع دستی، فرش دستباف، تولید پوشاک، مشاغل صنعتی و خدماتی، پرورش بوقلمون، فرآوری مواد غذایی و محصولات کشاورزی و زنبورداری است.

اجرای طرح‌های اشتغال‌زایی اجتماع‌محور بنیاد برکت در مناطق محروم روستایی، علاوه بر توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی و ارتقای سطح زندگی و معیشت، مهاجرت معکوس را در این مناطق به دنبال داشته است.

بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام هیچ‌گونه محدودیتی برای حمایت از کارآفرینان در روستا‌های محروم کشور قائل نیست و با تمام توان در کنار مردمان این مناطق ایستاده است. این بنیاد همچنین با پیش بینی پشتیبان و بازار فروش برای محصولات تولیدی، یک زنجیره اقتصادی را تشکیل می‌دهد که اشتغال پایدار را به دنبال دارد.

تا پایان سال  98 اجرای 40 هزار طرح اجتماع‌محور در مناطق محروم در دستور کار بود که ایجاد 120 هزار شغل مستقیم و غیرمستقیم را به همراه خواهد داشت.

با اجرای این طرح‌ها در یک‌سال گذشته، 22 هزار و 500 تن گوشت قرمز و 2 هزار تن گوشت سفید تولید شده است. همچنین 26 هزار مترمربع فرش هم در قالب این طرح‌ها بافته شده است.

 بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام با هدف محرومیت‌زدایی و توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی، نهضت ایجاد اشتغال را در مناطق محروم و کم برخوردار روستایی راه‌اندازی کرده و در حال حاضر در 28 استان، 175 شهرستان و 8 هزار روستای کشور فعالیت دارد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان