به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، بررسی پژوهشگران "دانشگاه کالیفرنیا، ریورساید" (UCR) نشان میدهد که پروتئینی موسوم به "فیتوکروم ب" (Phytochrom B)، رشد گیاه و زمان گل دادن آن را کنترل میکند. این پروتئین میتواند نور و دما را احساس کند؛ اما نحوه عملکرد آن هنوز مشخص نشده است.
گروهی از زیستشناسان سلولی دانشگاه کالیفرنیا، ریورساید به سرپرستی "منگ چن" (Meng Chen)، استاد علوم گیاهی این دانشگاه، در بررسیهای خود نشان دادند که مولکول فیتوکروم ب، در مواجهه با دما فعال میشود و رفتار متفاوتی از خود نشان میدهد.
با تغییرات اقلیمی و گرم شدن جهان، الگوهای رشد محصولات کشاورزی نیز تغییر میکنند. درک بهتر این موضوع که چگونه فیتوکروم ب، رشد گیاه را تنظیم میکند، میتواند کمک بزرگی برای دانشمندان باشد تا محصولاتی با رشد مطلوب در شرایط اقلیمی جدید داشته باشند. این موضوع حتی میتواند به درمان سرطان در حیوانات نیز کمک کند.
فیتوکروم در مواجهه با نور مستقیم خورشید، فعال میشود و نور فروسرخ را جذب میکند. این حالت فعال شدن، قد کشیدن گیاه را مهار و ارتفاع آن را محدود میکند.
فیتوکروم در سایه، کمتر فعالیت میکند و نور فروسرخ کمتری را نیز جذب میکند. این غیرفعال شدن، به رشد بیشتر گیاه و بلندتر شدن آن کمک میکند.
گروه "چن" در این پژوهش، رفتار سلولها را در معرض نور و دمای متفاوت بررسی کردند تا تغییرات گیاه را در واکنش به دما ارزیابی کنند.
این پژوهش علاوه بر کمک به ارائه گیاهانی که در یک جهان گرم شکوفا میشوند، میتواند به دانشمندان کمک کند تا اطلاعات بیشتری در مورد سرطان به دست بیاورند.
این پژوهش در مجله "Nature Communications" به چاپ رسید.