فلاحت پیشه: پرتاب ماهواره نور جزو حقوق ایران است

خبرگزاری ایسنا: حشمت الله فلاحت پیشه در تحلیلی از تنش‌های اخیر بین ایران و آمریکا در خلیج فارس و پرتاب ماهواره نور توسط سپاه پاسداران گفت: پرتاب ماهواره نور به عنوان بخشی از راهبرد دفاعی کشور و در قالب برنامه ششم توسعه و سیاست‌های کلی ابلاغی انجام شد که قابل توجه است. پرتاب این ماهواره جزو حقوق ایران بوده و اقدامی قابل دفاع به شمار می‌آید، چون عرصه فضا جایی است که اگر کشور‌ها در استفاده از آن و برخورداری اطلاعاتی استفاده نکرده و تعلل کنند باید در آینده، این تکنولوژی، فناوری، خدمات و بهره برداری‌های ناشی از آن را از کشور‌های دیگر خریداری کنند.

وی افزود: از طرف دیگر بزرگترین تهدید‌ها علیه ایران فضا محور است، تهدید‌های آمریکا از طریق برتری الکترونیکی انجام می‌شود؛ لذا قرار گرفتن ماهواره نظامی ایران جزو حقوق ایران بوده و قابل دفاع است.

فلاحت پیشه با اشاره به تلاش آمریکا برای طرح این موضوع در شورای امنیت گفت: به طور طبیعی امکان طرح این موضوع در شورای امنیت وجود دارد، اما موضوع به گونه‌ای نیست که منجر به صدور قطعنامه علیه ایران شود.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه با اشاره به تنش‌های اخیر بین ایران و آمریکا در خلیج فارس و تهدید‌های طرفین گفت: نوع دشمنی بین ایران و آمریکا بی بدیل است. در تاریخ مناسبات کشور‌ها با هم، چنین دشمنی وجود نداشته است. دشمنی تعریف، شاخص، حدود و ثغور و خطوط قرمز مشخص دارد که نوع دشمنی بین ایران و آمریکا به گونه‌ای منحصر به فرد است. بیش از آنکه گروه‌هایی نقش میانجی داشته باشند میانجی گری روز به روز به یک اقدام غیر قابل تحسین تبدیل می‌شود. در صورتی که دو اصل حاکم بر مناسبات بین‌المللی، میانجی‌گری و پایمردی است که معمولا هیچ کدام از این شرایط بین ایران و آمریکا شکل نمی‌گیرد. به عبارتی هیچ رابطه‌ای در دنیا در این حد دچار تابوزدگی نشده است. نتیجه چنین شرایطی آن است که باید هر لحظه منتظر اتفاق ناگوار بود که حتی جدا از اراده سیاستمداران دو طرف شکل گیرد. نمونه آن سقوط هواپیمای اوکراینی است که در آن آمریکایی‌ها هم مقصر هستند، چون آن‌ها شرایط جنگی را حاکم کرده بودند.

وی افزود: به طور مشخص در داخل دو کشور موضوع مذاکره بین طرفین به ضد ارزش تبدیل شده که حتی سیاستمداران ابا دارند راهکار‌هایی در این قالب ارائه کنند؛ لذا دو طرف با زبان مبهم نظامی با هم حرف می‌زنند و بعضا به طور خطرناک خط مقدم دو طرف به هم نزدیک می‌شود حتی اگر به طور مشخص طرف ایرانی اقدامی در قالب مقررات حقوق بین‌الملل انجام دهد آن حق را ناحق جلوه می‌دهند. نمونه بارز آن موضوع پرتاب ماهواره نظامی در فضا است.

فلاحت پیشه ادامه داد: در چنین شرایطی اراده سیاستمداران دو کشور حدود 80 درصد مناسبات بین ایران و آمریکا را شکل می‌دهد و 20 درصد مناسبات خارج از اراده طرفین است. این خلاء می‌تواند محل بازی گروه‌هایی باشد که منافع‌شان در جنگ و دشمنی است و یا اینکه می‌تواند محل شکل گیری حوادث و اتفاقاتی باشد که در زبان راهبردی، منفی و خطرناک محسوب می‌شود؛ البته معتقدم که بر اساس کلیه ارزیابی‌ها جنگ در راستای منافع ایران و آمریکا نیست و دو طرف اراده‌ای برای جنگ ندارند، اما به دلیل نداشتن تعریفی از مناقشه شرایط خطرناک و مبهمی شکل گرفته که در این وضعیت وقوع هر اتفاقی ممکن است.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با یادآوری موضع گیری‌های صورت گرفته در مجلس برای وجود تعریف مشخصی از دشمن گفت: مجلس جایگاهی در سیاست خارجی ندارد، اما ما تلاش کردیم که حداقل در قالب موضع گیری‌ها تعریفی از دشمن انجام شود تا مثل آسانسور که امکان سقوط دارد و ترمزی برای آن تعبیه شده، شاهد نباشیم به یک باره اتفاقی شکل گیرد که در خلاء 20 درصدی خارج از اراده سیاستمداران دو طرف باشد.

فلاحت پیشه در پایان با اشاره به تهدید رئیس جمهور آمریکا و پاسخ محکم ایران به آن گفت: در این شرایط فقط زبان تهدید حاکم است. طرفین به جای رفتار‌های قابل پیش بینی رفتار‌های غیر قابل پیش بینی دارند و حتی نمی‌خواهند تنش‌زدایی کنند و آن را با به اوج رساندن تهدید‌های متقابل انجام می‌دهند. این رفتار‌ها منحصر به فرد است و امیدوارم حداقل طرفین اگر تنش زدایی نمی‌کنند به تعریف تنش و سطح و حدود آن و مناقشه بین خود برسند.

نایب رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس: پرتاب ماهواره نور دشمنان را ناامید کرد / سپاه در پیگیری اهداف راهبردی نظام یکه‌تاز است
نایب رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس با بیان اینکه پرتاب ماهواره نور دشمنان نظام را ناامید کرد، گفت: سپاه در پیگیری اهداف راهبردی نظام یکه‌تاز است.

ولی داداشی  شیوع ویروس کرونا در کشورمان و به تبع آن تعطیلی بسیاری از کسب و کار‌ها و مشاغل را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: تسهیلات معیشتی کرونا ناکافی است و دولت با توجه به منابع مالی که در اختیار دارد می‌تواند کمک‌های بیشتری به اقشار مختلف جامعه داشته باشد.

نایب رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس بلاعوض شدن تسهیلات یک میلیون تومانی که برای بحران کرونا به خانواده‌ها تعلق می‌گیرد را پیشنهاد خوبی ارزیابی کرد و بیان داشت: به عقیده بنده تسهیلات کمکی و معیشتی بحران کرونا زمانی می‌تواند اثربخش باشد که پرداخت آن فقط به یک یا چند قشر خاص از جامعه متمرکز نشود.

داداشی با بیان اینکه در حال حاضر بسیاری از اقشار آسیب‌پذیر جامعه عضو کمیته امداد، بهزیستی و نهاد‌های حمایتی نیستند تصریح کرد: اگر قرار باشد ملاک اعطاء تسهیلات کمک معیشتی کرونا فقط اقشاری که در این بخش‌ها عضویت دارند باشد به سایر گروه‌هایی که خارج از نهاد کمیته امداد و بهزیستی هستند اجحاف می‌شود.

نماینده مردم آستارا در مجلس کمک عمومی دولت به مردم و افرادی که به واسطه شیوع کرونا دچار مشکلات اقتصادی شده و کسب و کارشان تعطیل شده است را لازم و ضروری خواند و ابراز داشت: آمار سرپرستان خانوار و بانک اطلاعاتی آن در دست دولت است و می‌تواند بر اساس آن سطح حمایت خود از خانواده‌ها را افزایش دهد.

وی با تأکید بر اینکه موضوع افزایش تسهیلات معیشتی کرونا به کار کارشناسی نیاز دارد و باید با توجه به بودجه کشور و ظرفیت ذخیره مالی دولت انجام شود خاطرنشان کرد: امیدواریم با اثربخشی طرح‌های وزارت بهداشت و درمان و با همکاری آحاد مردم بحران شیوع کرونا در کشور مهار و وضعیت به حالت قبل برگردد.

داداشی نامگذاری امسال به نام سال جهش تولید از سوی مقام معظم رهبری را نیز مورد توجه قرار داد و گفت: پرتاب موفقیت‌آمیز ماهواره سپاه در حقیقت دستاورد عظیم ملی و تحولی نوین در عرصه فضایی جهان اسلام محسوب می‌شود و نشان داد سپاه در پیگیری و تحقق اهداف راهبردی نظام و فرامین مقام معظم رهبری یکه‌تاز است.

نایب رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس با بیان اینکه دشمنان قسم خورده انقلاب اسلامی باید بدانند که این تازه شروع حرکت سربازان اسلام در حوزه فناوری فضایی است افزود: قطعاً در آینده، سربازان اسلام با دریافت خدمات فضایی از این ماهواره و با سایر پیشرفت‌های علمی دیگر بیش از پیش آن‌ها را ناامید خواهند کرد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان