ماهان شبکه ایرانیان

تاکید روحانی بر عرضه معادن کوچک و متوسط به بورس

خبرگزاری تسنیم: حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور در مراسم افتتاح طرح توسعه ذوب و انبار کنسانتره مجتمع مس شهر بابک، افزایش 50 درصدی محصولات این مجتمع و رساندن این تولیدات به رقم 120 هزار تن را کاری ارزشمند دانست و اظهارداشت: کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی در کنار بهره گیری از تکنولوژی جدید و افزایش تولید از نکات ارزنده این طرح است.

وی پس از شنیدن گزارش مدیران این مجتمع، گفت که عرضه معادن کوچک و متوسط به بورس و اینکه مردم بیایند یک معدن و یا یک سهامی از معدن را خریداری کنند، موجب می‌شود هم بورس گشایش پیدا کند و هم معادن کوچک و متوسط سریع‌تر فعال شوند.

رئیس جمهور در ادامه دستور افتتاح این طرح را صادر کرد.

روحانی: ایجاد تحول بزرگ در صنایع معدنی، پاسخ قاطع به فشار‌های استکبار جهانی است

رئیس‌جمهور گفت: ایجاد تحول بزرگ در صنایع معدنی، پاسخ قاطع کارگران، مهندسین و مدیران ایرانی به توطئه‌ها و فشار‌های استکبار جهانی است.

به گزارش تسنیم، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور امروز پنجشنبه در آئین بهره برداری از طرح‌های ملی صنعت مس ایران، با اشاره به گزارش استاندار کرمان گفت: در سال گذشته 26 هزار میلیارد تومان طرح فقط در بخش صنایع معدنی استان کرمان افتتاح شده که این رقم تا پایان امسال به حدود 30 هزار میلیارد تومان می‌رسد.

رئیس جمهور همچنین در این مراسم بر ضرورت جلوگیری از خام فروشی در محصولات تولیدی کشور از جمله در بخش معادن تاکید کرد.

متن سخنان روحانی به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

بسیار روز خوبی برای همه ما بود بخاطر افتتاح 4 طرح بزرگی که در استان کرمان داشتیم. صنایع فولاد، مس و آلومینیوم، جایگاه مهمی در کشور ما دارند به گونه‌ای که هم نیاز‌های داخلی را تأمین می‌کنند و هم موجب صادرات می‌شوند.

اینکه امروز 4 طرح افتتاح شد و آقای استاندار آمار خیلی خوبی دادند و گفتند در سال قبل 26 هزار میلیارد طرح در استان کرمان در بخش صنایع معدنی افتتاح شد و نوید ایشان این بود که مجموعاً امسال تا پایان سال حدود 30 هزار میلیارد تومان طرح به افتتاح خواهد رسید، بدان معنا است که افتتاح‌های فراوانی دیگری هم از استان کرمان تا پایان سال است.

این تحول بزرگ، پاسخ قاطع کارگران، مهندسین، مسئولین و مدیران ما به استکبار جهانی است و نشان می‌دهد کشورمان را علیرغم فشار‌ها و توطئه‌ها پیش می‌بریم، طرح‌هایمان را تکمیل و افتتاح می‌کنیم، برای جوان‌های عزیزمان اشتغال درست می‌کنیم و بازار صادرات‌مان را پررونق می‌کنیم.

چند نکته را می‌خواهم اضافه کنم. آقای استاندار خبر خوشی در بخش کشاورزی هم دادند و گفتند که در برخی از محصولات مثل پسته، خرما و گردو این استان بیشترین تولید را در سطح کشور داشته است.

حتی ایشان گلایه داشتند که در بخش جنوب کرمان محصول فراوانی به بار نشسته، اما بیماری کرونا، نقل انتقال و صادرات این محصولات را دچار مشکل کرده که باید برای این موضوع فکری کرد تا کشاورزان عزیز ما به قیمتی با صرفه بتوانند محصولاتشان را بفروشند که حتماً این را موضوع دنبال کرده و امشب یا فردا با وزیر جهاد کشاورزی تلفنی صحبت و در دولت هم مطرح می‌کنم تا این مشکل حل شود.

امروز یک استان سرزنده ما مثل کرمان در بخش‌های مختلف هم تولیدکننده و هم صادرکننده است و هم استان پرافتخاری برای ما است و سرداران بزرگ و شخصیت‌های والامقامی از این استان بودند که از کشور و مردم ما محافظت کردند که یک نمونه بسیار والا شهید سلیمانی است که از این استان بود و دیدیم که چه افتخار بزرگی را برای ما، منطقه و مسلمان‌ها آفرید که خداوند روح او را در جوار روح امام مجتبی (ع) در این ایام قرار دهد.

در مسأله کمبود آب هم حتماً دنبال می‌کنیم و حتماً با وزیر نیرو برای تخصیص آبی که مورد نظر شما بود و هم برای تلاشی که این آب هر چه زودتر از منطقه جنوب به استان کرمان برسد، صحبت می‌کنم و می‌دانیم که برای توسعه صنعت و کشاورزی استان، تامین آب ضروری است؛ بنابراین برای مسایلی که مورد نظر شما بود هم در بخش کشاورزی و هم نیرو هر دو را دنبال می‌کنم.

اما نکته دیگری که می‌خواهم به طور کلی در اینجا تأکید کنم که سال ما سال جهش تولید است و معنای جهش تولید این است که اگر تولید سال‌های گذشته ما هر چه بود، امسال شاهد حرکت بیشتر و سریع‌تری باشیم و اینکه مقام معظم رهبری بر مسأله تولید امسال بیش از همیشه تأکید کردند به این دلیل است که با این شرایطی که امسال داریم، هم شرایط تحریم و هم شرایط کرونا برای اینکه کشور ما بتواند پیش برود و نیازمندی‌های مردم تامین و به مرحله صادرات برسیم، راهی جز تولید نداریم و باید تولید را گسترش دهیم.

هم برای تولید، صادرات و اشتغال که مسأله اشتغال هم برای ما بسیار مهم است. معدن یکی از سرمایه‌هایی است که دولت در اختیار دارد. معادن بزرگ در کشور ما است و این معادن باید مورد بهره‌برداری قرار گیرد که استفاده از بعضی از معادن آسان است و یک مجوز باید برای معدن شن و ماسه داده شود و خیلی پیچیده نیست یا برخی از معادن ما معادن سختی نیست و معدن بزرگ آهک و گچ است که خیلی پیچیدگی زیادی ندارد و بخش‌های خصوصی ما می‌توانند به خوبی از پس این معادن بر بیایند و محصول آن را در اختیار مردم قرار دهند.

اما برخی از معادن است که نیاز به سرمایه‌گذاری بیشتری دارد و دولت باید کمک کند مخصوصاً دولت هم در زمینه اکتشاف که بگوید کدام معادن در کجا است و با چه عیاری و در چه عمقی وجود دارد و بسیار خوشحال شدم که گفته شد که در بخش مینوک و بخش اکتشاف آن، برای کشف معادن عمیق منطقه تلاش می‌شود.

برای کشف معادن هنوز به عمق زمین نرفته ایم و عمدتا از معادنی استفاده کرده ایم که در سطح هستند و باید به عمق یک الی سه کیلومتری برویم که البته در نفت و گاز رفتیم. اگر نفت و گاز را جزو معادن معمولی قرار دهیم که آن‌ها را معادن ویژه حساب می‌کنیم و در عمق‌های بسیار زیاد رفتیم و در بقیه معادن هم عمق زیاد نرفتیم و جایی که معدن بزرگ با عیار بزرگ است آن وقت صرف دارد به عمق برویم و از آن معادن استفاده و بهره‌برداری کنیم.

بهره برداری از 4 طرح ملی صنعت مس ایران در استان کرمان توسط روحانی
4 طرح ملی صنعت مس ایران با سرمایه گذاری بالغ بر دو هزار و 210 میلیارد ریال و اشتغال زایی برای بیش از 200 نفر در استان کرمان، با دستور رئیس جمهور به بهره برداری رسید.

به گزارش تسنیم، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور امروز پنجشنبه در ارتباط مستقیم تلویزیونی با استان کرمان، طرح توسعه ذوب مس آندی خاتون آباد، طرح احداث انبار کنستانتره مس، طرح احداث کارخانه اسید خاتون آباد و طرح احداث کارخانه تولید اکسیژن مس خاتون آباد را در مجتمع مس شهر بابک افتتاح کرد.

رئیس جمهور همچنین در این ارتباط‌های زنده تلویزیونی با توضیح استاندار کرمان و مدیران استان در بخش‌های مختلف صنعت و معدن در جریان چگونگی اجرای طرح‌های ملی در استان کرمان قرار گرفت.

در این مراسم همچنین وزیر صنعت، معدن و تجارت گزارشی از برنامه‌ریزی‌های انجام شده در راستای توسعه معادن و صنایع معدنی ارائه کرد.

طرح توسعه ذوب مس آندی خاتون آباد با هدف توسعه کارخانه ذوب مس خاتون آباد، ارتقاء تکنولوژی نسل‌های قدیم کوره ذوب فلش که دارای محدودیت‌های تکنیکی متعددی از جمله عدم امکان استفاده از اکسیژن، مصرف بالای سوخت‌های فسیلی، میزان تولید غبار و تاثیر آن بر سایر تجهیزات پایین دستی به بهره برداری رسیده است.

اجرای این طرح و به روز کردن تکنولوژی که یک اقدام موافق زیست محیطی است، موجب افزایش 50 درصدی تولید مس آندی از 80 هزار تن به 120 هزار تن شده است.

هدف از طراحی و اجرای انبار کنسانتره جدید نیز افزایش ظرفیت کارخانه ذوب و رفع مشکلات موجود در طراحی انبار قدیم و جلوگیری از اتلاف محصول مهم کنسانتره مس است.

این انبار مجموعا دارای ظرفیت 60 هزار تن شامل ایجاد ظرفیت انبارش 50 هزار تن متریک کنسانتره مس، 5 هزار تن متریک سیلیکا فالکس، 5 هزار تن متریک کنسانتره سرباره و 26 تن مواد سرد بازگشتی است.

طرح احداث کارخانه اسید خاتون آباد با هدف اطمینان از رفع آلودگی‌های زیست محیطی ناشی از انتشار گاز‌های خروجی کوره‌های ذوب فلش و کنورتور و تبدیل گاز دی اکسید گوگرد ناشی از سوختن گوگرد موجود در کنسانتره به ظرفیت حدود 600 هزار تن اسید سولفوریک در سال طراحی و اجرا شده است.

جذب کامل غبار خروجی از الکتروفیلتر‌ها توسط تجهیزاتی به نام WESP از مزیت‌های این طرح بوده که با اجرای آن صددرصد غبار موجود در گاز ورودی در این مرحله جذب و امکان ورود به اتمسفر را پیدا نمی‌کند.

طرح احداث کارخانه تولید اکسیژن مس خاتون آباد نیز یکی از پروژه‌های طرح توسعه ذوب مس خاتون آباد است که به منظور تامین اکسیژن مورد نیاز فرآیند غنی سازی هوای کوره جدید فلش و متعاقبا غنی سازی هوای مورد نیاز کوره‌های کنورتور با ظرفیت تولید 440 تن اکسیژن در روز طراحی و اجرا شده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی