به گزارش ایسنا،علی اعطا ظهر امروز در نشست خبری هفتگی خود که بهصورت آنلاین و از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شد، با اشاره به وقوع زلزله در تهران گفت: این زمین لرزه نگرانیهای جدی را برانگیخت. هر چند ما همواره با زلزله مناسبتی برخورد کردیم و هر بار که با زلزله مواجه میشویم تا چند روز آن را دنبال میکنیم و بعد ترجیحا موضوع و اقدامات عاجل فراموش و به زمان دیگری موکول میشود.
وی با بیان اینکه شهر تهران به عنوان پایتخت در وضعیت مناسبی قرار ندارد، اظهارکرد: در تهران و اطراف آن حدود 80 کیلومتر مربع پهنه گسلی وجود دارد که 47 کیلومتر مربع آن در داخل شهر است و این موضوع نشان می دهد با چه شرایطی مواجه هستیم و میبایست خسارتهای ناشی از زلزله به سه دسته مستقیم، غیر مستقیم و ثانویه تقسیم شود.
اعطا با اشاره به مشکلات بحث مقاومسازی ساختمانها در تهران گفت: ساختمانهای نوساز به لحاظ لرزهای به دلیل نبود ابزار کنترل مناسب فاقد استحکام لرزهای هستند این در حالیست که در بحث استحکام ساختمانهای موجود و نوسازی بافت فرسوده نتوانستیم با سرعت لازم حرکت کنیم.
سخنگوی شورای شهر تهران افزود: در بحث تخلیه شهروندان پس از وقوع زلزله به دلیل تراکم بیش از حد در مناطق و محلات، فضاهای تخلیه امن منطقهای و محلهای مناسب وجود ندارد این در حالیست که همچنان در بحث آموزش به شهروندان عقب هستیم بهگونهای که براساس اعلام سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران تنها ١٠ درصد از چشم انداز پیش بینی شده را محقق کرده است.
وی در ادامه گفت: در پدیده زلزله مقاوم سازی ساختمانهای عمومی و دولتی موجود باید از طریق برنامه کلان دنبال شود همچنین ترویج مقاوم سازی ساختمانهای خصوصی موجود، بهبود کیفیت ساختمانهای جدید الاحداث به لحاظ استحکام لرزهای و طرحهای توسعه شهری نیاز به تجدید نظر دارند.
سخنگوی شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه باید به طرحهای تخلیه امن منطقهای، جایگزینی پلهای واقع در شبکه معابر، بهسازی تاسیسات و تجهیزات شهری مثل آبرسانی و گازرسانی و ایجاد تأسیسات قطع اتوماتیک گاز شهری توجه ویژه شود، تاکیدکرد: مدیریت بحران با یک برنامه ساده محقق نمیشود و در سطوح عالی مدیریتی نیاز به تصمیمگیری است و برهمین اساس میتوان این پیشنهاد را مطرح کرد که برنامه «جامع مدیریت بحران» بهویژه در بحث زلزله در یک نهادی مثل شورای عالی امنیت ملی تصویب شود تا اگر دولتها و مدیریت شهری تغییر کردند، این اتفاق باعث کند شدن برنامه نشود.
وی در بخش دیگر نشست خبری آنلاین خود در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در زمان تغییر قانون مربوط به مدیریت بحران بخشی از مدیران شهری مدعی بودند این قانون باعث میشود که مدیریت بحران در شهر تهران از دسترس خارج شود و دیگر آن ظهور و بروز خود را نداشته باشد در حالی که امروز صحبت از میثاق ملی و مدیریت ملی برای بحران شهر تهران زده می شود که به نظر این دو موضوع با هم منافات دارد، گفت: این دو با هم در تعارض و تناقض نیستند، وقتی می گوییم در بحث مدیریت بحران زلزله در شهر تهران به برنامه ملی نیاز داریم معنایش این نیست که مجری آن دولت باشد. در تصویب و تدوین برنامهها و مجموعه اقدامات تقسیم کاری صورت میگیرد و وظایف هر یک از وزارتخانهها و مسوولیت مدیریت شهری مشخص میشود.
سخنگوی شورای شهر تهران با بیان اینکه وقتی از میثاق ملی صحبت می کنیم منظور از حیث ضمانت اجرا است، گفت: میثاق ملی به این معنی نیست که این وظیفه برعهده چه کسی خواهد بود. قانون فعلی مدیریت بحران که در سال 98 ابلاغ شده وظایف و مأموریتهای دستگاههای مختلف و شرح وظایف را مشخص کرده است.
وی در ادامه با گلایه از تصمیمگیریهای اخیر شورای عالی معماری و شهرسازی در مورد پلاسکو گفت: انتظاری که نمایندگان مردم از شورای عالی شهرسازی و معماری دارند فارغ از اینکه مصوبات این شورا حتی اگر به لحاظ کارشناسی توجیه پذیر نباشد لازم الاجرا است، این است به حقوق عمومی شهر و شهروندان توجه بیشتری نشان دهد و به گونه ای برخورد نشود که این تلقی ایجاد شود که تصمیمات با استانداردهای دو گانه اتخاذ می شود مانند پلاسکو . در نتیجه انتظار این است که به حقوق عمومی مردم از سوی شورای عالی شهرسازی و معماری توجه بیشتری شود.
اعطا در پاسخ به پرسشی مبنی بر ترافیک معابر به دلیل لغو اجرای طرح ترافیک در پایتخت گفت: در این باره بسته پیشنهادی از سوی کمیسیون حمل و نقل شورای شهر تهران، معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران و پلیس راهور تهیه و به ستاد ملی کرونا ارسال شد که ستاد ملی کرونا اعلام کرده که در این باره شورای ترافیک تصمیم گیری کند و با هماهنگی با استاندار تهران اقدامات لازم انجام شود. هرچند روز یکشنبه مصوبه ای به تصویب رسیده اما اجرای آن بعد از هماهنگی با استانداری انجام میشود. در طرح مصوب پیشنهادات متعددی وجود دارد و به نظر می رسد بسته پیشنهادی پخته و خوبی تهیه شده است.
سخنگوی شورایاسلامی شهر تهران همچنین در مورد سرانجام ابلاغیه جریمه ٢6 میلیارد تومانی سازمان ورزش از سوی سازمان تعزیرات گفت: زمانی که این موضوع مطرح شد بخشهای مختلف خبری به تفصیل به آن پرداختند آن هم در حالی که حکم هنوز به شورا و سازمان ورزش ابلاغ نشده بود و قبل از ابلاغ حکم پوشش رسانهای گستردهای صورت گرفت اما به این نکته که این پرونده مربوط به سال ٩4 است اشاره ای نشده بود که البته وقتی قرار شد توضیح روشن هم در این باره مطرح شود در بخشهای خبری آنگونه که باید به آن پرداخته نشد که این موضوع هم تأمل برانگیز است. از رسانه ملی انتظار میرفت به گونه دیگری عمل کند.
سخنگوی شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه ورودی مجموعههای ورزشی تحت نظارت شهرداری تهران از شهریور سال ٩6 هیچ افزایش قیمتی نداشتهاند، گفت: این درحالی است که سازمان ورزش دو برابر درآمد حاصله جریمه شده است.
به گزارش ایسنا، اعطا در ادامه در پاسخ به سوالی درباره تغییر نظر شورای شهر مبنی بر اجرای طرح ترافیک در پایتخت و درآمدزایی از این راه گفت: در بحث کرونا در هیچ بازهای شرایط یکسان نبوده است و آمارها و اقدامات مرتبط با آن با توجه به وضعیت فعالیتهای جاری شهر تغییر میکند. در بحث حمل و نقل عمومی هم متناسب با فعالیتهایی که در سطح شهر انجام میشود تصمیمات مناسب اتخاذ میشود اما در برخی موارد به گونهای درباره درآمدزایی شهرداری صحبت میشود که انگار یک اقدام مذموم انجام میدهد این در حالیست که شهر هزینههای جاری دارد و باید به گونهای این هزینهها تامین شود.
سخنگوی شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه زمانی باید با شهرداری برخورد شود که از طریق غیر مشروع همچون شهر فروشی نسبت به کسب درآمد اقدام کند، گفت: مدیریت شهری و شورا در زمینه مقابله با کرونا در همان روزهای ابتدایی بهموقع ورود پیدا کردند و واکنش مناسب نشان دادند البته بیشک مدیریت شهری از نقدهای بهجا استقبال میکند.
اعطا در پاسخ به پرسش دیگری درباره وضعیت ایمنسازی بازار تهران با بیان اینکه جلساتی با حضور دستگاههای مختلف به منظور ایمن سازی بازار تهران برگزار شده و حتی مصوباتی در بحث ایمن سازی در زمینه حریق به تصویب رسیده است،اظهارکرد: در این باره اداره برق نقش ویژهای دارد زیرا محدوده بازار تهران از لحاظ زیر ساخت و تجهیزات برق با مشکل روبه رو است که اقدامات مرتبط با این موضوع در استانداری دنبال میشود البته نمایندگانی از شورای شهر تهران هم در جلسات تصمیمگیری حضور دارند.
سخنگوی شورای شهر تهران در پاسخ به سوالی درباره تصویب طرح الزام شهرداری تهران به ارایه لایحه حفاظت از آثار معماری معاصر گفت: طرح مذکور از سوی کمیسیون شهرسازی و معماری پیشنهاد شد، در بررسیهای صورت گرفته این طرح از روی یکی از بندهای طرح جامع استخراج شد و به عنوان یک کار بین بخشی میان شهرداری و میراث فرهنگی اقدامات لازم باید صورت گیرد. شهرداری در لایحه ارسالی باید در یک برنامه عملیاتی وظایف هر دستگاه را مشخص کند زیرا بر اساس قوانین وظایف هر بخش روشن است. برای تدوین این طرح جلسات متعددی با میراث و شهرداری برگزار شده است و توافق کردیم که به چه صورت کار دنبال شود.
اعطا با بیان اینکه ثبت اثر با میراث فرهنگی است، گفت: اما این طرح صرفا ثبت اثر نیست چراکه برخی آثار ارزشمند هستند ولی ثبت نمیشوند و باید ضوابط تشویقی برای مالکان در نظر گرفته شود که حفاظت از ملک برای مالک صرفه اقتصادی داشته باشد.