سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و مطالب رسانههای کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. 7:30 هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
شیرزاد: روحانی در مدیریت کشور سهمی به اصلاحطلبان نداد!
احمد شیرزاد، از نمایندگان مستعفی مجلس ششم طی یادداشتی در شماره دوشنبه گذشته روزنامه آرمان ملی نوشت: اینکه اصولگرایان دولت آقای روحانی را دولت اصلاحطلبان معرفی میکنند چیزی جز شوخی نیست. اصلاحطلبان با دولت آقای روحانی همکاری داشتند و حمایت کردند اما به هیچ وجه نمیتوان به این دولت لقب اصلاحطلب داد و قاعدتا اصلاحطلبان نمیتوانند مسئولیت آن را بر عهده بگیرند...اصلاحطلبان قبول دارند که در رایآوری آقای روحانی نقش و سهم اصلی را داشتند، اما در مدیریت کشور سهمی به اصلاحطلبان داده نشد و مجموعه دوستان اصلاحطلب دنبال سهم نبودند و میخواستند آقای روحانی آنچه خود مصلحت میداند در اداره کشور انجام دهد. البته اصولگرایان نیز میدانند که اصلاحطلبان در اداره دولت سهمی نداشته و ندارند و نیازی به اذعان اصلاحطلبان نیست.
او در ادامه تصریح میکند: اینکه بخواهند اصلاحطلبان را به خاطر حمایت از روحانی مورد مذمت قرار دهند، حنایی بیرنگ است. این موضوع نشاندهنده سادهنگری اصولگرایان است که هر کس در گروه و دسته آنها نباشد، اصلاحطلب است.[1]
*البته با حلوا حلوا گفتن هیچ دهانی شیرین نمیشود و اصلاحطلبان هم نخواهند توانست با یک یا حتی هزار مقاله مطبوعاتی؛ دامن خود را از آنچه به واسطه روی کار آوردن ناکارآمدان پدید آوردند، بشویند.
اما جالب است که شیرزاد گویی انتظار دارد تاریخ و روزهای مغازله سیاسی اصلاحطلبان با آقای روحانی هم در حافظه عمومی فراموش شود!
روزهایی که چپها صراحتا میگفتند ما فدائیان روحانی هستیم، تمام گفتههای روحانی قانونیست و باید دست روحانی و ظریف را بوسید. [2]
ما در این زمینه حتی شیرزاد و دوستانش را به این گفتههای محمدعلی ابطحی در سال 96 و اندکی پس از انتخابات ریاست جمهوری دولت دوازدهم ارجاع میدهیم که گفته بود: اصلاحات، "روحانی" است!
اکنون شیرزاد چگونه انتظار دارد مردم این یکی بودن اصلاحطلبان با آقای روحانی را فراموش کنند؟
در بحث بینصیبی چپها از دولت آقای روحانی هم یک نگاه ساده به سلیقه سیاسی شخص آقای روحانی و ایضا آقایان جهانگیری، زنگنه، ربیعی، ظریف، نوبخت و... به وضوح نشان میدهد که اصلاحطلبان در دولت بودند یا نبودند!؟
گفتنیست، رجال جریان چپ؛ چند سالیست که پس از دولت دوازدهم؛ پروژه "عبور از روحانی" را کلید زدهاند اما تاکنون توفیقی در آن نیافتهاند.
***
شیرین شدن دهان بادامچیان پس از 41 سال
عباس عبدی، از تئوریسینهای اصلاحطلب، در یادداشتی در شماره دوشنبه گذشته روزنامه اعتماد به کنایههای اخیر بادامچیان به محمدباقر قالیباف و تهمتهای اقتصادی او اشاره کرده و نوشته است:
"چگونه است که این نهاد –سیاسی اصولگرایان- کسی را به عنوان سرلیست خود تعیین میکند که پس از پایان انتخابات باید او را با چنین شائبهای همراه کنند؟ اگر این شائبه درست است چرا او را نامزد انتخابات و از آن مهمتر سرلیست خود قرار دادید؟ چرا با چنین سرلیستی شعار مبارزه با فساد دادید؟ سرلیست یعنی در عمل بهترین و موثرترین و مهمترین نامزد شماست. هنگامی که سرلیست خود را چنین توصیف میکنید، بقیه در چه حال و روزی خواهند بود؟ "
او میافزاید: انتخاباتی که اصولگرایان تنها جناح حاضر آن باشند، بهتر از این نتیجهای نخواهد داشت که رهبر قدیمیترین حزب آن، نامزد لیست خود را با شائبه فساد مالی وصف کند و خواهان آن شود که از فرآیند ریاست مجلس برکنار ماند.[3]
*ما پیش از این نیز در وبلاگ مشرق اشاره کردیم که سه ضلع مؤتلفه، اصلاحطلبان و جبهه پایداری چگونه در یک حمله مثلثی به قالیباف؛ قصد از کار انداختن مدیریت جهادی را دارند. [4]
در بحث تهمت اقتصادی به قالیباف هم مشخص است هنگامی که قوه قضائیه و نهادهای نظارتی و امنیتی رأی به پاکی قالیباف دادهاند؛ آقایان در تخریب او دنبال چه هستند و چه هدفی را دنبال میکنند؟
هدفی که در گام اول خود موجب همداستانی حزب مؤتلفه، جبهه پایداری و اصلاحطلبان علیه نماد مدیریت جهادی شده است.
جالب است که در این زمینه حتی عقلانیت انقلابی و تجربه 41 ساله مؤتلفهایها در اجرائیات کشور نیز به کارشان نیامده است و آقایان مقلد گفتههای اصلاحطلبان و دشمنان قالیباف شدهاند.
شاید تا قبل از قالیباف، به سختی میشد اشتراکات سه ضلع اشاره شده و مشکلاتی که آنها برای کشور ایجاد میکنند را برای افکار عمومی توضیح داد اما اکنون به وضوح هرچهتمامتر مشخص است که چه کسانی در روند حل مشکلات کشور که جز با نوشداروی مدیریت جهادی ممکن نیست؛ اخلال ایجاد میکنند و روند جاری اوضاع را بیشتر میپسندند!
گفتنیست، سه ضلع اشاره شده؛ غیر از تخریب قالیباف؛ قصدی جدی برای ممانعت از حضور او در کسوت ریاست مجلس یازدهم نیز دارند.
این در حالی است که رئیس نشدن سر لیست اصولگرایان در مجلس؛ به منزله دورویی با مردم و تدلّس سیاسی در انتخابات است.
***
برای "ربیعی" هم از سرمایه اجتماعی نظام بگویید آقای روحانی!
پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری گزارش داد: آقای روحانی در دیدار روز دوشنبه خود با فعالان سیاسی در اشاره به اهمیت سرمایه اجتماعی و تقویت آن گفت: موضوع کرونا نشان داد که نظام از سرمایه اجتماعی بالایی برخوردار است و مردم در روزهای خطر و حادثه همراهی بالایی از خود نشان میدهند.[5]
*آقای روحانی کاملا صحیح گفتهاند و سرمایه اجتماعی حکومت در ایران اسلامی نه تنها بسیار بالاست بلکه نمادهای دیگری مثل تشییع میلیونی سردار شهید سلیمانی، افزایش میزان پساندازهای مردم در بانکها، رعایت قوانین موضوعه کشور از سوی مردم و... نیز دارد.
اما نکته اینجاست که آقای روحانی باید این نکته مهم را به برخی اطرافیان خود و مقامات دولت مثل علی ربیعی، اسحاق جهانگیری و خبرگزاری دولت هم یادآوری کند تا در اینجا و آنجا بر خلاف رئیس جمهور محترم، از چیزی به نام کاهش سرمایه اجتماعی و بیاعتمادی مردم نگویند!
ما در مجموعه وبلاگ مشرق بارها این سؤال را مطرح کردهایم که چرا فهرستی از نام مقامات دولتی در صف اول سیاهنمایی از اوضاع کشور به چشم میخورد؟
***
1_ http://www.armanmeli.ir/fa/print/main/288623
2_ http://fna.ir/a1hzoo
3_ http://www.etemadnewspaper.ir/fa/main/detail/147706
4_ mshrgh.ir/1072874
5_ http://www.president.ir/fa/115367