در گزارش باشگاه خبرنگاران جوان بخوانید؛

آمار ازدواج وطلاق در ۵ سال اخیر/ ازدواج کاهش یا افزایش داشته است؟

بر اساس گزارش‌های آماری منتشره از سوی سازمان ثبت احوال کشور، میزان ازدواج و طلاق هر سال در مقایسه با سال قبل رو به کاهش است.

آمار ازدواج وطلاق در 5 سال اخیر/ ازدواج کاهش یا افزایش داشته است؟

به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، بر اساس گزارش‌های آماری منتشر شده از سوی سازمان ثبت احوال کشور، میزان ازدواج از سال 93 تا 97 در حال کاهش بوده است. در سال 93، 770 هزار و 738 مورد، در سال 94، 174 هزار و 117 مورد، در سال 95، 669 هزار و 791 مورد، در سال 96، 608 هزار و 850 مورد و در سال 97، 608 هزار و 416 مورد ازدواج ثبت شده است.

با مقایسه آمار‌های ازدواج 5 سال اخیر در کنار یکدیگر می‌توان به این نتیجه رسید که متأسفانه آمار ازدواج  سالانه رو به کاهش است؛ اما نکته جالب این است که در  5 سال گذشته آمار طلاق تقریبا ثابت و با تغییرات حداقلی همراه بوده است.

بر اساس گزارش‌ها در سال 93، 189 هزار و 951 مورد، سال 94، 174 هزار و 117 مورد، سال 95، 174 هزار و 983 مورد، سال 96، 179 هزار و 697 مورد و در سال 97، 175 هزار و 604 مورد طلاق در کشور ثبت شده است.

در سال 97 بیشترین آمار ازدواج به ترتیب در 5 استان تهران (72 هزار و 684 مورد)، خراسان رضوی (49 هزار و 45 مورد)، خوزستان (39 هزار و 634 مورد) اصفهان (27 هزار و 395 مورد) و آذربایجان شرقی (28 هزار و 581 مورد) بوده است و بیشترین آمار طلاق در همین سال به ترتیب در 5 استان تهران (32 هزار و 828 مورد)، اصفهان (10 هزار و 802 مورد)، فارس (9 هزار و 795 مورد)، خوزستان (9 هزار و 657 مورد) و آذربایجان شرقی (9 هزار و 446 مورد) بوده است.

در این میان محمد مهدی تندگویان معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با توجه به شیوع ویروس کرونا آمار ازدواج در پایان سال 98 تا به امروز را رو به کاهش دانست و در گفت‌وگویی اظهار کرد: با توجه به منع تجمعات برای پیشگیری از گسترش کرونا امکان برگزاری مراسم ازدواج وجود ندارد، به همین دلیل تعداد زیادی از جوانانی که تصمیم به شروع زندگی داشتند، فعلا نه تنها تصمیم خود را به حالت تعویق در آورده‌اند، در عین حال نمی‌توانند تاریخ جدیدی را هم برای این منظور مشخص کنند تا به طور رسمی وارد زندگی شوند.

وی افزود: این در حالی ست که اگر همین جوانان مدتی بعد بخواهند مجددا اقدام به آغاز زندگی مشترک کنند، به دلیل مشکلات اقتصادی و تورم ممکن است دیگر امکان انجام آن را نداشته باشند. بر این اساس پیش‌بینی می‌کنیم که این موضوعات تبعاتی را برای شروع زندگی مشترک جوانان ایجاد کند.

تندگویان با بیان اینکه در صورتی که راه‌ حلی برای این موضوع به کار گرفته نشود، شاهد کاهش این آمار حتی در سال آینده نیز خواهیم بود، تصریح کرد: تأثیر این موضوع روی آمار متولدین سال آینده نیز نمایان خواهد شد و بعدها نیز تأثیر این موضوع بر روی ساختار هرم سنی کشور مشهود خواهد بود.

 معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان ادامه داد: به همین دلیل به نظر می‌رسد باید در خصوص ازدواج ساده و بدون مراسم برای تسهیل آغاز زندگی نیز فرهنگ سازی شود. همچنین باید مشوق‌های ویژه‌ای نیز برای زوجینی که دیگر رغبتی برای فرزندآوری ندارند، در نظر گرفته شود تا نگرانی افرادی که تمایل به فرزندآوری دارند، به حداقل برسد.

نمی‌توان ویروس کرونا را یک مانع برای ازدواج و تشکیل یک زندگی دانست، بنابراین شاید بتوان گفت اینکه می‌گویند به دلیل شیوع ویروس کرونا نمی‌توان ازدواج کرد تنها یک بهانه باشد، زیرا تمامی اقدامات اولیه برای ثبت یک ازدواج مهیا است و زوجین با مراجعه به دفاتر ثبت ازدواج می‌توانند پیوند خود را ثبت کنند و بعد از رسیدن به یک شرایط مناسب باقی کار‌های خود شامل گرفتن جشن و مراسمات را انجام دهند.


بیشتر بخوانید:

کدام استان‌ها دارای بالاترین و پایین‌ترین سن ازدواج هستند؟

کدام استان‌ها بیشترین و کمترین آمار ازدواج را دارند؟

شرط حذف ازدواج و طلاق از شناسنامه چیست؟


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان