خبرگزاری فارس: روز گذشته دهیار روستای بشیر خبری مبنی بر سقط جنین در این روستا به علت مصرف آب آلوده را اعلام کرد که در رسانههای مختلف به این خبر اشاره شد.
این موضوع در حالی است که فرماندار تربت جام، دانشگاه علوم پزشکی این شهرستان و شرکت آبفای خراسان رضوی این خبر را تکذیب کردهاند.
خبر سقط جنین در روستای بشیر تربت جام به دلیل وجود آب آلوده کذب است
فرماندار تربت جام در گفتوگو با خبرنگار فارس بیان کرد: این شهرستان دارای آب و هوایی خشک و گرم بوده و افزایش مصرف آب نیز سبب کاهش شدید نزولات زیرزمینی شده است.
مرتضی حمیدی با بیان اینکه پنج روستا در این شهرستان به دلیل عدم شبکه آبرسانی توسط تانکر آبرسانی میشود، افزود: مشکل کمبود آب در این پنج روستا وجود دارد، اما با توجه به اینکه انتقال شبکه آبرسانی به این روستاها نیازمند حداقل 10 میلیارد تومان اعتبار است پیگیر تامین اعتبار در این بخش هستیم.
وی با تاکید بر اینکه دهیار روستای بشیر واقعیت را نگفته است، اضافه کرد: به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی تربت جام و براساس سندهای موجود از اول اسفند 96 تاکنون سقط جنین در این روستا نداشتهایم.
فرماندار تربت جام ادامه داد: همه سقطهای جنین و فوت نوزاد یا جنین در مرکز جامع سلامت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور ثبت شده و حتی گزارش مربوط به سقط جنین سال 96 نیز به دلیل مشکل آب در روستای بشیر نبوده است.
حمیدی با تاکید بر اینکه آب در ابتدا با تانکر توسط آبفای خراسان رضوی بین مردم توزیع میشد و دهیار نیز صورت جلسه این موضوع را امضا کرده است، یادآور شد: با نظر دهیار، آب مورد نظر برای مصرف مردم این روستا در مخزن بتنی در حالی قرار میگرفت که مرکز بهداشت روزانه میزان کلر آن را بررسی میکرد، بنابراین مشکلی برای مصرف ندارد و آلوده نیست.
وی گفت: با توجه به اینکه انتقال شبکه آبرسانی به این روستاها انجام نشده و وضع مالی مردم نیز مناسب نیست، بنابراین با آبفای خراسان رضوی صحبت کردیم تا هزینهای از مردم این روستاها برای مصرف آب دریافت نشود و حتی این مسئله مطرح شده توسط دهیار روستای بشیر نیز نادرست است.
فرماندار تربت جام اولویت کمیته برنامهریزی این شهرستان را انتقال سریع شبکه آبرسانی به این پنج روستا دانست و تصریح کرد: پیگیر هستیم تا مشکلات حوزه آب شرب و مصرفی مردم این روستا را هر چه سریعتر رفع کنیم.
گفتنی است؛ رئیس دانشکده علوم پزشکی تربت جام در تکذیب خبر منتشر شده روز گذشته به این نکته اشاره کرده است که آب آشامیدنی روستای بشیرآباد از طریق تانکرها و چشمه روستا تامین میشود و کلرزنی، قابل مصرف و مورد تایید کارشناسان بهداشت دانشکده بوده، تاکنون هیچ موردی از عفونتهای ناشی از آب آلوده توسط همکاران ما گزارش نشده و مراقبت، پایش روزانه و هفتگی از آب آشامیدنی منطقه توسط کارشناسان بهداشت انجام میشود.