به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، سعید زرندی امروز در نشستی با بیان اینکه در حال حاضر ساعتی 69 میلیارد تومان به نقدینگی کشور اضافه میشود، گفت: این در حالی است که واحدهای تولیدی با کمبود نقدینگی مواجه هستند و راه پر کردن این فاصله بهرهگیری از بازار سرمایه است.
به گفته وی، مطابق برنامهریزی انجام شده هر هفته یک شرکت تولیدی در بورس عرضه اولیه یا انتشار اوراق خواهد داشت و هدفگذاری برای ورود 100 شرکت به بورس تا پایان امسال انجام شده است.
زرندی با بیان اینکه "میخواهیم هر هفته یک اتفاق خوب در بورس بیفتد و هر هفته یک شرکت تولیدی در بورس پذیرش شود"، تصریح کرد: یا هر هفته اوراق یک شرکت منتشر شود اما به شرط اینکه شرکتهای تولیدی آماده باشند و هم بورس همراهی لازم را داشته باشد.
معاون طرح و برنامه وزارت صمت ادامه داد: بدین منظور 3800 شرکت را هدفگذاری کردهایم که 148 شرکت در فراخوان و گام نخست اعلام آمادگی کردهاند و در نهایت برای ورود 100 شرکت به بورس برنامهریزی کردیم. اگر بتوانیم 100 شرکت را تا پایان سال به صورت عرضه اولیه یا اوراق مشارکت وارد بورس کنیم تحول عظیمی به وجود آوردهایم. در سال جاری تاکنون 17 درصد انتشار اوراق در بورس مربوط به بخش صنعت و معدن بوده، این در حالی است که این سهم در سال گذشته 2.5 درصد بوده است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه کشور 525 هزار میلیارد تومان نقدینگی نیاز دارد که در بهترین شرایط 300 هزار میلیارد تومان توسط سیستم بانکی تامین خواهد شد، تصریح کرد: بر این اساس ناگزیر از حرکت به سمت بازار سرمایه هستیم کرد از ابتدای امسال تاکنون سه شرکت بزرگ کشور توانستند یک هزار و 450 میلیارد تومان تامین سرمایه داشته باشند.
41 هزار اشتغال مستقیم ایجاد میشود
وی با بیان اینکه با وجود فضاسازی انجام شده برای تولید داخل در سال گذشته و مطابق آمارهای بانک مرکزی، بخش صنعت کشور 2.1 درصد و بخش معدن 1.2 درصد رشد داشته است و ردیف کالهایی که با ممنوعیت واردات مواجه هستند از 1600 در سال گذشته به 2500 در سال جاری رسیده است، اظهار کرد: در دو ماهه نخست امسال با وجود بحران کرونا، از بین 44 قلم کالای صنعتی 16 قلم از جمله ماشین لباسشویی، محصولات پتروشیمی، یخچال و فریزر، سیمان، کامیون و کامیونت با رشد تولید مواجه بوده است. همچنین از اسفند ماه پارسال تا 27 خرداد ماه گذشته تعداد 79 میلیون عدد ماسک، 271 میلیون جفت دستکش و 228 میلیون لیتر الکل در کشور تولید شد.
همچنین به گفته زرندی، بهرهبرداری از 200 پروژه بزرگ صنعتی، معدنی و بازرگانی تا سال 1400 در قالب پویش هفتگی «تولید مستمر – اشتغال مؤثر – صادرات پایدار» هدفگذاری شده است که برای آن حدود 169 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری شده و با افتتاح این طرحها برای نزدیک به 41 هزار نفر اشتغال مستقیم ایجاد میشود.
وی افزود: صنایع پیشران در 9 بخش صنعت پیش بینی شده که در 5 تا 10 سال باید به این سمت برویم و اولویت این صنایع جایگزینی واردات، ارزش افزوده و صادرات بالاتر است. این طرحها که به صورت هفتگی افتتاح خواهد شد در بخشهای کانی غیرفلزی، شیمیایی، پتروشیمی و دارویی، سلولزی، نساجی و غذایی، خودرو ماشینسازی، فلزات اساسی و برق، فلزی و تجهیزات پزشکی برنامهریزی شده است.
زرندی با بیان اینکه این 200 طرح که دارای شاخصهایی چون تکمیل زنجیره ارزش، کاهش واردات، صادراتی بودن، استفاده از فناوری و کمک به رفع محرومیت شناسایی شده، به عنوان پروژههای ملی انتخاب شدهاند، گفت: از نظر تعداد کرمان با 26 پروژه و از نظر حجم سرمایهگذاریها استان خوزستان با نزدیک به 36 هزار میلیارد تومان، بیشترین سهم را در کشور در این طرح دارند.
1020 معدن راکد فعال میشود
زرندی با بیان اینکه در حوزه معدن پنج برنامه برای راه اندازی معادن غیرفعال به عنوان مکمل طرح معادن کوچک اضافه شده، گف: امسالبرای فعالسازی 1020 معدن غیرفعال و احیا 2200 واحد صنعتی غیرفعال برنامهریزی شده و در حوزه صنعت به جای ایجاد کارخانه جدید، اگر کارخانه ای زیر ظرفیت کار می کند روی ارتقای ظرفیتش کار میکنیم.
وی افزود: در حال حاضر 9800 واحد صنعتی راکد در کشور وجود دارد که در سال گذشتهحدود 1000 واحد به چرخه تولید برگشتند.
12 طرح برای استانهای کم برخوردار
وی همچنین از برنامهریزی در 12 استان که به عنوان استانهای کم برخوردار بخش صنعت، معدن و تجارت انتخاب شدند در شش محور خبر داد و گفت: در این 12 استان، تکمیل 103 طرح نیمه تمام، 147 فعالیت زیرساختی، 22 طرح ایجادی و 18 فعالیت بازرگانی را هدف گذاری کردیم.
همچنین به گفته معاون طرح و برنامه وزارت صمت تکمیل و راه اندازی 29 طرح معدنی، 177 واحد راکد در 12 استان کمتر برخوردار، هدفگذاری شده است.
وی افزود: در حال حاضر طرح های با پیشرفت کاری بالای 80 درصد 3900 طرح، بالای 60 درصد 12 هزار و 800 طرح و بالای 20 درصد 19 هزار و 960 طرح است و توزیع بخش های مهم سرمایه گذاری طرح های با پیشرفت فیزیکی بالای 60 درصد شامل 30 درصد صنایع معدنی، 30 درصد محصولات شیمیایی و فراورده های حاصل از نفت، 9 درصد غذایی و آشامیدنی ها، 7 درصد منسوجات، 4.5 درصد ماشین سازی وتجهیزات، 4.5 درصد لاستیک و پلاستیک و 15 درصد سایر بوده است.
11 میلیارد تومان درخواست تسهیلات کرونایی ثبت شد
زرندی در ادامه با بیان اینکه کل تسهیلات پرداختی بانکها در سال گذشته 975 میلیارد تومان بوده که 317 میلیارد تومان آن مربوط به بخش صنعت بوده است، تصریح کرد: در سال گذشته 32 درصد تسهیلات پرداختی بانکها مربوط به حوزه صنعت بوده است. همچنین تا امروز 11 هزار میلیارد تومان درخواست تسهیلات کرونا را ثبت شده است.
وی افزود: تسهیلات ارایه شده به بخش صنعت از 32 درصد باید به 40 درصد برسد که عمده این تسهیلات تمدیدی است. همچنین ازمحل تبصره 18 تاکنون 802 طرح با بیش از 4450 میلیارد تومان تامین مالی شد که در قالب سرمایه ثابت و سرمایه در گردش تامین مالی شده است.
733 ثبت نام برای جواز تاسیس رمزارز
زرندی در ادامه با بیان اینکه تاکنون برای صدور جواز تاسیس در حوزه استخراج رمز ارزها 733 مورد ثبت نام کردند که 536 شرکت جواز تاسیس گرفتند، گفت 10 شرکت در حال حاضر در فرایند صدور پروانه بهره برداری رمز ارزها هستند و مبنای دادن مجوز به رمز ارزها استفاده از برق حداقل 250 کیلووات حد صنعتی است و این شرکتها باید در محدوده شهرکهای صنعتی قرار بگیرند.
این مقام مسئول در بخش پایانی سخنان خود درباره سرمایهگذاری خارجی گفت: در سه ماهه امسال 24 مجوز سرمایه گذاری خارجی مصوب شد که رشد 19 درصدی نسبت به مدت مشابه پارسال داشته است.در این سه ماهه، استانهای اصفهان، البرز، تهران و سیستان و بلوچستان مجوز سرمایه گذاری خارجی داشته اند و حجم سرمایه گذاری خارجی سه ماهه امسال 440 میلیون یورو بوده است.