به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، علی بهادری جهرمی رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه در نشست خبری عصر امروز خود با اصحاب رسانه ضمن گرامیداشت هفته قوه قضاییه اظهار کرد: سال گذشته موفق شدیم آزمون وکالت را برگزار کنیم و این آزمون برای اولین بار در تاریخ کشور به شیوه جدید برگزار شد.
وی ادامه داد: این آزمون برخلاف سایر آزمونهای وکالت ملی بود، به همین دلیل ملی بودن سختی کار ما بیشتر شد و همچنین برای اولین بار این آزمون دو مرحلهای برگزار شد.
رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه با اشاره به آزمون چهل گزینهای بیان کرد: آزمون تستی به نوعی قمار است و عوامل متعددی در آن دخیل هستند، اما برای حل این مشکلات آزمون دو مرحلهای برگزار شد و کسانی که حداقل نمره را کسب کردند توانستند در مرحله دوم هم شرکت کنند.
حضور 10 هزار و 210 داوطلب در آزمون شفاهی آزمون وکالت قوه قضاییه
بهادری جهرمی با اشاره به مصاحبه آزمون گفت: جمعا 10 هزار و 210 نفر در مصاحبه و آزمون شفاهی شرکت کردند و این آزمون طی دو ماه انجام شد و حتی ما اولین مرکزی بودیم که از شیوع کرونا آزمون مصاحبه را متوقف کردیم.
وی ادامه داد: در این مصاحبه جمعا 455 استاد، قاضی و وکیل با ما همکاری کردند و مصاحبه در 7 استان اجرایی شد.
رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه با اشاره به روش مصاحبه گفت: در هر منطقه 30 تیم فرآیند مصاحبه را انجام میداد و هر تیم متشکل از 3 استاد حقوق خصوصی و کیفری و روانشناسی بود و و تمام فرآیند مصاحبه کاملا به صورت الکترونیکی برگزار شد.
بهادری جهرمی ادامه داد: البته زمان انجام مصاحبه استاد روانشناس تشخیص میداد که داوطلب امکان مصاحبه نداشته و به همین دلیل ما از این داوطلبان دعوت به مصاحبه کردیم و هر داوطلب 30 دقیقه زمان برای پاسخگویی داشت و البته قبل از مصاحبه هر داوطلب تست شخصیتی را انجام میداد.
وی گفت: کارنامه نهایی داوطلبان تا پایان این ماه برایشان ارسال میشود و هم در آزمون کتبی و هم در آزمون شفاهی ما تراز گیری نمرات را انجام دادیم.
بهادری جهرمی بیان کرد: از میان 10 هزار داوطلب قریب به 300 نفر از سوی روانشناسان مردود شدند و غیر از این تعداد افراد دوباره ترازسنجی شدند و کسانی که 50 درصد بالاتر داشتند قبول شدند و مابقی عدم قبولی خوردند یعنی این افراد امتیاز لازم برای وکالت نداشتند.
وی تصریح کرد: اساسا فقط 300 نفر رد شدند و مابقی فقط امتیازات لازم را کسب نکردند.
رئیس مرکز وکلا و کارشناسان و مشاوران خانواده قوه قضاییه با اشاره به قبول شدگان گفت: بیش از 5 هزار قبولی داشتیم و مراحل استعلامات آنها تأیید شده است.
سوم مهر ماه زمان برگزاری آزمون وکالت 99
بهادری جهرمی تصریح کرد: روز سوم مهر ماه آزمون وکالت 99 برگزار میشود و مجری آزمون مرکز سازمان سنجش خواهد بود و ثبت نام آن از مرداد ماه آغاز میشود. منابع آزمون هم از ماه پیش اعلام شده است و فقط در درس ثبت چند عنوان اضافه شده است.
بیشتر بخوانید
رئیس مرکز وکلا و کارشناسان و مشاوران خانواده قوه قضاییه گفت: متأسفانه در سال 99 نمیتوانستیم از ظرفیت سرباز کارآموز استفاده کنیم و اگر این مجوز به ما داده نشود، کسانی که اعزام به خدمت باشند نمیتوانند در آزمون شرکت کنند و کسی میتواند در آزمون شرکت کند که 31 شهریور 1400 پایان خدمت یا معافیت دائم خود را ارائه کند.
وی با اشاره به مدرک تحصیلی گفت: مطابق سال گذشته کسانی که ترم آخر باشند میتوانند در آزمون 99 شرکت کنند و ثبت نام آزمون منوط به داشتن مدرک کارشناسی نیست، اما شرط ارائه مدرک در 31 شهریور 1400 شرط است.
بهادری جهرمی درباره آزمون کارشناسی تصریح کرد: بیش از 60 هزار نفر در آزمون کارشناسی شرکت کردند و درخواستهایی برای تمدید مهلت ثبت نام داشتیم و این آزمون به دلیل کرونا 20 شهریور برگزار میشود.
مشارکت نزدیک به 4 هزار نفر در آزمون مشاوران خانواده قوه قضاییه
رئیس مرکز وکلا و کارشناسان و مشاوران خانواده قوه قضاییه گفت: در آزمون مشاوران خانواده قریب به 4 هزار نفر شرکت کردند و سعی میکنیم مطابق قانون حمایت از خانواده از بند ارفاق در ثبت نام استفاده کنیم، به دلیل جایگاه مشاوره خانواده شرایط آن سخت است، اما در فرآیند تمدید ثبت نام شرط سنی را از 35 سال به 30 سال کاهش میدهیم.
وی با اشاره به نشریه حامی عدالت گفت: حدود 7 هفته است که این نشریه به صورت هفتگی منتشر میشود و امیدواریم زبان گویا و محل ارتباط گیری با نخبگان وکالت باشیم.
بهادری جهرمی گفت: سعی ما این است که خلاصه منابع آموزشی را در اختیار داوطلبان قرار دهیم و با همکاری اساتید دانشگاهی موفق شدیم دوره آموزش رایگان مجازی را بیش از 10 ساعت برای هر درس برگزار کنیم و بیش از 7 هزار نفر در این دوره شرکت کردند.
رئیس مرکز وکلا و کارشناسان و مشاوران خانواده قوه قضاییه درباره انتخاب هیئت مدیره مجموعه گفت: انتخابات 98 هیئت مدیره سال گذشته انجام شد و به همین دلیل انتخابات شورای عالی کارشناسان و وکلا انجام میشود و 135 نفر در این انتخابات شرکت کردند و نزدیک نیمی از آنها وکلا بودند و مابقی کارشناسان رسمی بودند که 6 نفر از کاندیداهای وکالت و 2 کاندید در مشاوره از بانوان بودند.
وی ادامه داد: 30 تیر ماه انتخابات شورای عالی وکالت و کارشناسی انجام میشود.
هنوز ظرفیت آزمون وکالت سال 99 مشخص نشده است
بهادری جهرمی با اشاره به اعتراضات انجام شده گفت: در آزمون سال گذشته ما 107 هزار شرکت کننده داشتیم و کارنامه آنها اعلام شد و مجری آزمون هم دانشگاه پیام نور بود و ما کاری کردیم که برای اولین بار کمتر از 2 ساعت بعد از آزمون سوالات را روی سایت گذاشتیم و همین باعث شد داوطلب برای خود کارنامه فرضی ایجاد کند، اقدام دیگر ما این بود که سه روز بعد از آزمون پاسخ نامه تشریحی را صادر کردیم و وقتی داوطلب درصد واقعی خود را با نتایجی که خود به دست آورده بود چک کرده بود اعتراض کرد.
وی ادامه داد: به واسطه همین اعتراض سامانهای تاسیس شد و واحد بازرسی مامور شد از 100 داوطلبی که شکایت کرده بودند دعوت به عمل آورد و کارنامه آنها تصحیح شد و یک مورد هم خطا ندیدیم، اما از تمام 107 هزار نفر کمتر از هزار نفر در سامانه رایگان وارد شدند و برای تصحیح آزمون دستی هم فقط 80 نفر به ما مراجعه کردند و باز هم اعلام میکنیم هر کسی که اعتراض دارد وارد سامانه شود.
رئیس مرکز وکلای قوه قضاییه گفت: با ترازگیری صورت گرفته فقط 30 درصد ردی داشتیم که عموم آنها در آزمون کتبی نمره پایانی داشتند و چون آزمون ملی بود ما نمیتوانستیم تا پایان آزمون کارنامه را صادر کنیم و آنها زمانی که کارنامه نداشتند اعتراض کردند.
وی با اشاره به ظرفیت آزمون وکالت سال 99 گفت: هنوز ظرفیت آزمون مشخص نشده است و جلسات رسیدگی به این موضوع ادامه دارد و پیش از برگزاری آزمون ظرفیت را اعلام میکنیم.
بهادری جهرمی با اشاره به احیای حقوق عامه گفت: در دوره جدید قوه قضاییه حرکت به سمت احیای حقوق عامه خوب بوده است.