نود اقتصادی: محمد خوش چهره، استاد اقتصاد دانشگاه تهران: شخص آقای رییسجمهوری بعد از افزایش قیمت ارز از ۳ و ۲۰۰ به محدوده ۱۹ و ۲۰ هزار تومان اشاره کردند که دوستان اقتصادی ما (که معلوم هست این ۲ الی ۳نفر چه کسانی هستند، قصد ندارم اسم این افراد را ببرم مگر اینکه ندانید چه کسانیاند) گفتند که بگذارید؛ نرخ ارز برود بالا، صادرات افزایش پیدا میکند، تولید رونق پیدا میکند؛ آقای رییسجمهوری در ادامه گفتند اجازه دادیم تا ارز شد ۴ هزار تومان؛ بعد شد ۸ هزار تومان، بعد هم ۱۰هزار تومان را تجربه کردیم و ۱۴هزار تومان و.... آقای روحانی همینطور اشاره کردند که دیدیم که قیمت دلار چند برابر شد اما نه صادراتمان تکانی خورد و نه باعث رونق تولید شد اما دلار گران شد.
هرچند آقای رییسجمهوری این عبارات را به شوخی و خنده مطرح میکردند اما واقعیت آن است که این افزایش قیمتها در زندگی عمومی مردم نه باعث خنده و کمدی بلکه تراژدی است. رییسجمهوری ریشه مشکلات را خوب توضیح دادند اما این افرادی که یک چنین برنامههایی را پیشنهاد میدادند امروز باید در پیشگاه ملت پاسخگوی عملکرد خود باشند و قبول کنند که اشتباه کردهاند.
به نظر میرسد که جریاناتی در اتمسفر اقتصادی و مدیریتی کشور وجود دارند که از بحرانی شدن فضای اقتصادی سود سرشاری میبرند، حتی برخی اقتصاددانها هم هستند که با این جریانات همکاری دارند و منافعشان در این است که مثلا فلان اتفاق برای دلار بیفتد.
من یکی از این مشاوران اقتصادی را میشناسم که از نقطه نظر تئوریک و نظری به یک باوری رسیده که بر اساس همان باورها عمل میکند اما نمیداند که در اقتصاد ایران عوامل غیر اقتصادی وجود دارند که به اندازه عوامل اقتصادی مهم و اثرگذار هستند.