قیمت کنسول‌های بازی طی یک‌ماه دو برابر شد

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد، این روزها که ویروس کرونا در شهرها جولان می‌دهد و فعالیت مراکز تفریحی و مسافرت‌ها به حداقل خود رسیده سرگرمی‌های خانگی دوباره اهمیت پیدا کرده اما مشاهدات حاکی از آن است که افزایش قیمت دلار و کاهش قدرت اقتصادی خانوارها باعث شده صنعتی که در جهان این روزها بهترین زمان خود را می‌گذراند در ایران وضع خوبی نداشته باشد.

قیمت‌ها مشخص نیست: رضایی یکی از مغازه‌داران پشت شهرداری با بیان اینکه تمام دستگاه‌ها از چین وارد می‌شود گفت: هر کنسولی مدل‌های مختلف دارد اما الان واردات رسمی نداریم پس زمینه آن کم شده به طوری‌که ایکس باکس که قیمت آن 700 هزار تومان بود به 2 میلیون تومان رسید، این قیمت‌ها قبل از موج افزایش دلار بود و الان قیمت وجود ندارد و کسی هم اگر داشته باشد نمی‌فروشد. اما اگر بخواهیم به صورت تقریبی بگوییم گران‌ترین مدل ایکس باکس 1 است که 9 میلیون 500 هزار تومان با قیمت دلار 17 هزار تومانی عرضه می‌شد اما ایکس باکس کمتر از 5 میلیون تومان در بازار نداریم. کنسول‌های دست دوم و کار‌کرده نیز مطابق دستور اتحادیه 20 درصد زیر قیمت معامله می‌شوند.

یکی دیگر از فعالان این حوزه که سابقه 15 ساله در این صنف دارد در خصوص تاثیر افزایش قیمت دلار، کرونا و رکود بر بازار گفت: این عوامل سبب شده بیشتر افردی که مغازه اجاره‌ای داشتند کسب و کار خود را تعطیل کنند و مغازه را تحویل دهند. آن دسته که مالک بودند هم  بخور نمیر فقط امورات خود را می‌گذرانند، کسی به طور واقعی کاسبی نمی‌کند. بازار این روزها به گونه‌ای شده که ما به‌روز می‌خریم و به‌روز می‌فروشیم. وارد کننده‌ها اکثرا جنس از قبل دارند و هر روز سود می‌کنند آنها با دلار 15 هزار تومانی جنس دارند ولی به قیمت روز دلار می‌فروشند. اتحادیه می‌گوید تا 7 درصد سود بگیرید ولی عملا نمی‌شود چون دستگاه‌های بازی با همین قیمت‌ها نیز فروش نمی‌رود الان ما روی یک دستگاه 7 میلیونی 50 تا 60 هزار تومان سود می‌بریم. بیشتر از این، بازار کشش ندارد. یکی دیگر از فروشندگان در مورد اثرات کرونا گفت: ابتدا با شیوع این ویروس فروش ما بالا رفت چون هم بحث قرنطینه مطرح بود هم شب عید بود و خرید کنسول بازی مناسبت داشت به‌خصوص فروش سی‌دی‌های بازی، اما بعد از تعطیلات عید فروش کاهش بی‌سابقه‌ای داشت.

انحصار واردات: او با اشاره به انحصار واردات در این حوزه گفت: واردکنندگان حاکمان اصلی بازار هستند خیلی راحت کالا وارد و قیمت را در بازار تعیین می‌کنند. در واقع ما به نوعی فروشندگان آنها هستیم به طور مثال باتری قلمی که تا هفته پیش 17 هزار تومان می‌فروختیم امروز باید 22 هزار تومان بخریم. باوجود تحریم‌ها و ممنوعیت واردات و کاهش قدرت خرید مردم واقعیت این است که صنف لوازم صوتی و تصویری در ایران تمام شده و دیگر نمی‌تواند فعالیت کند.

فروش قسطی: مغازه ابتدای خیابان فردوسی که یکی از کاسبان قدیمی این حوزه است در خصوص فروش قسطی کنسول‌های بازی گفت: فروش قسطی حتی با چک کارمندی وجود ندارد چون قیمت‌ها به‌روز شده است به طور مثال برای فروش یک دستگاه برای 8 ماه تقریبا 10 درصد سود اضافه می‌کردیم اما الان در همین مدت 50 درصد قیمت کالا افزایش پیدا می‌کند.

 قیمت بازی‌ها :‌غرفه دیگر در همان مغازه که یک ویترین از مستاجر اصلی اجاره کرده و مشغول فروش بازی و نرم‌افزار است در خصوص وضعیت بازار گفت: قبل از عید شرکت‌ها قیمت نرم‌افزار را 10 درصد افزایش دادند. همین افزایش قیمت را در بازی‌ها نیز داشتیم محدودیت واردات و بسته بودن مرزها باعث شده فلش و رم در بازار کمیاب شود. قیمت‌هایی که الان وجود دارد واقعی نیست به طور کلی هر کسی به خاطر کرونا فروردین و اردیبهشت مغازه را تعطیل کرد الان سود کلانی کرده است چون ویترین بقیه الان خالی است و جنس ندارند. این درحالی است که هر ساله فصل کار ما تابستان بود اما الان 30 درصد پارسال فروش داریم. قیمت بازی‌های ایکس‌باکس 10 تا 12 هزار تومان است و نرم‌افزارها بستگی به عمده یا تک‌فروشی 10 هزار تا 40 هزار تومان، قیمت بازی‌های پی‌اس‌4 هم میانگین 450 هزار تومان است و با این وضع ادامه کار صرفه ندارد. من این غرفه را سال گذشته با اجاره ماهی 18 میلیون و 20 میلیون پیش گرفتم اما الان برای تمدید گفتند 200 میلیون پیش و ماهی 28 میلیون باید پرداخت کنم که با این بازار در توان من نیست.

کنسول بازی: یکی دیگر از فروشندگان کنسول‌های بازی در خصوص آخرین قیمت‌های این دستگاه گفت: فروش پی‌اس‌4  تقریبا به صفر رسیده چون قیمت آن افزایش زیادی داشته و بازی‌های آن نیز گران است به طوری‌که دستگاه پی‌اس‌4 که در اسفند 5/ 3 میلیون تومان بوده الان 8 میلیون تومان است. هر چند الان بهترین مدل آن 24 میلیون قیمت دارد و ایکس‌باکس یک نیز به 13 میلیون رسیده است. کنسول‌های بازی یکی از قوی‌ترین عامل‌ها برای نگه داشتن کودکان در خانه بود که با این قیمت‌ها عملا این امکان از خانواده‌ها گرفته شده و احتمالا دوباره شاهد راه‌اندازی کافه‌گیم‌ها و کرایه دادن روزانه دستگاه‌های بازی خواهیم بود؛ بازگشتی به 30 سال پیش.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان