ماهان شبکه ایرانیان

سه عامل افزایش نرخ مرگ کرونایی

وقتی آمار مرگ کووید-۱۹ مورد ارزیابی قرار گرفت مشخص شد متغیر‌هایی که به شدت بر افزایش نرخ مرگ در هر یک میلیون نفر تاثیر داشتند، میزان شیوع چاقی مفرط در بین جمعیت و سرانه تولید ناخالص داخلی آن کشور بود.

سه عامل افزایش نرخ مرگ کرونایی
چاقی مفرط و سن بالا عناصری موثرتر بر افزایش نرخ مرگ کووید-19 بوده‌اند
 
تحقیقی جنجالی در ایالات متحده ادعا می‌کند تعطیلی‌های ناشی از ویروس کرونا که در کشور‌های سراسر دنیا اعمال شد نتوانسته است تا به نحوی قابل توجه آمار مرگ‌های حاصل از کووید-19 را کاهش دهد. محققان دانشگاه تورنتو و دانشگاه تگزاس می‌گویند چاقی مفرط و سن بالا تاثیر بیشتری بر نرخ مرگ حاصل از ویروس کرونا دارند.

دولت‌های سراسر دنیا با شیوع این بیماری عالم‌گیر تمهیدات قرنطینه و تعطیلی را معرفی کردند تا جلوی شیوع و سرایت این بیماری جدید گرفته شود، ولی محققان ادعا می‌کنند این محدودیت‌ها تاثیری بر نرخ مرگ نداشته است.

این تحقیق آمار مرگ‌های ویروس کرونا و موارد ابتلا به آن در 50 کشور دنیا را که به شدت تحت تاثیر این بیماری جدید قرار گرفته‌اند مورد مطالعه قرار داده و ویژگی‌های جمعی آن‌ها از جمله عناصری را نظیر سیگار کشیدن، چاقی مفرط و سن بررسی کرد.

به محاسبه این تحقیق اوایل تنها 33 نفر در هر یک میلیون نفر در اثر ابتلا به ویروس جان باخته‌اند. با وجود این به گفته محققان، این نرخ از ماه مه مدام در حال افزایش است و اکنون در سطح جهان به نرخ 80 مورد در هر یک میلیون نفر رسیده است.

این تحقیق که در ژورنال مجازی لنست با نام «ای‌کلینیکال مدیسین» منتشر شده اظهار می‌دارد که تمهیدات قرنطینه به کاهش فشار بر بیمارستان‌ها کمک کرد، ولی با وجود این تاثیری در کاهش آمار مرگ مبتلایان نداشت. این محققان دریافتند چاقی مفرط و سن بالا عناصری موثرتر بر افزایش نرخ مرگ کووید-19 بوده‌اند.

نویسندگان این تحقیق نوشتند: «اقدامات دولت‌ها، از جمله بستن مرزها، تعطیلی کامل و افزایش ظرفیت آزمایش‌گیری کووید-19 تاثیری جدی بر کاهش قابل‌توجه آمار موارد ابتلای وخیم و نهایتا مرگ نداشتند.» آن‌ها افزودند: «یافته‌های ما که مطابق با داده‌های بررسی شده کووید-19 در اروپا، ایالات متحده و چین است نشان می‌دهد موارد بیشتر ابتلا و آمار بالای مرگ، بیشتر با عواملی نظیر چاقی مفرط و سن بالای جمعیت ارتباط دارد.

وقتی آمار مرگ کووید-19 مورد ارزیابی قرار گرفت مشخص شد متغیر‌هایی که به شدت بر افزایش نرخ مرگ در هر یک میلیون نفر تاثیر داشتند، میزان شیوع چاقی مفرط در بین جمعیت و سرانه تولید ناخالص داخلی آن کشور بود.»

آن‌ها نوشتند: «تعطیلی کامل و بستن زودهنگام مرز‌ها ممکن است باعث کاهش دادن نقطه اوج موارد مبتلا و بنابراین از ورود فشار و پر شدن ظرفیت بیمارستان‌ها جلوگیری کرده باشد که به نوبه خود باعث تسریع روند بهبود و درمان بیماران شد، اما افزایش ظرفیت ملی آزمایش‌گیری تاثیری بر کاهش تعداد موارد وخیم ابتلا یا نرخ مرگ در هر یک میلیون نفر نداشت.».

اما محققان مقیم بریتانیا آب سردی بر این تحقیق ریخته و گفتند در یافته‌های آن اغراق شده است. پروفسور سر دیوید اسپیگلهالتر از دانشگاه کمبریج به دیلی میل گفت: «تعداد پرشماری از متغیر‌های احتمالی در این تحقیق بررسی شده در حالی که تنها 50 مورد بررسی داشته‌اند و به همین خاطر نتایج آن به گونه‌ای اغراق‌آمیز تفسیر شده است.»

این تحقیق هم‌چنین با یافته‌های تحقیق کالج سلطنتی لندن که پیشتر در ماه جاری میلادی انجام شد در تعارض است. محققان این دانشگاه تخمین زدند تمهیدات قرنطینه و تعطیلی سراسری باعث حفظ جان بیش از سه میلیون نفر در سراسر اروپا شده است.

دکتر سث فلکسمن از کالج سلطنتی لندن در آن زمان گفت: «تعطیلی سراسری جلوی مرگ میلیون‌ها نفر را گرفت که در غیر این صورت به فاجعه‌ای شدید تبدیل می‌شد.»
 
منبع: ایندیپندنت
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان