ماهان شبکه ایرانیان

ویژه‌های مشرق

عزاداری امام حسین(ع) یعنی قمه و قیمه!؟ / دولت روحانی بدشانس ترین دولت پس از انقلاب است

مردم فهیم و عزیز ایران هرساله در ماههای محرم و صفر، در کنار عزاداری برای سید و سالار شهیدان و تزکیه نفس، توجه ویژه ای به نیازمندان دارند.

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌ استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با  «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

**عزاداری امام حسین(ع) یعنی قمه و قیمه!؟

روزنامه اعتماد در یادداشتی با عنوان «سینه زنی یا معارف حسین(ع)» نوشت: «عزاداری سالار آزادگان دو وجه دارد؛ ‌ وجه اول معارف است، وجه دوم مناسکی برای رسیدن به این معارف.   در واقع مناسک اعم از سینه، زنجیر، قمه، قیمه و... همه مناسکی بسته به روش عزاداری محلی برای عزای سالار شهیدان است. اما به قول شهید مطهری همه می‌دانیم که حسین(ع) رفت. پس چه به جاست؟ ».

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت: «معارف حسینی دریایی است که قطره‌ای از آن مناسک حسینی است. اتفاقا در این ایام به خاطر توجهات بی‌مبنا به مناسک حسینی به آن مقدار که حجاب معارف حسین(ع) شده‌اند؛ فرصتی است برای درک تازه و عرفان به حسین(ع).  مناسک عزاداری طریقتی سنتی و اغلب طیبند که راهی برای شنیدن و گفتن از حسین(ع) است.   اما در این ایام که راه‌های بسیار و نو برای شعائر درک حسین(ع) هست، این مناسک سنتی در اولویت نیستند».

مناسک عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین(ع) مجموعه ای است از شور و شعور. این مناسک فرصتی است برای خودسازی و تزکیه نفس. نکته قابل توجه اینجاست که مواردی از جمله قمه زنی به هیچ عنوان در کشورمان عمومیت ندارد و علما و بزرگان، عزاداران حسینی را از انجام این عمل نهی کرده اند.

یکی از مناسک زیبا در این ایام، مراسم پیاده روی باشکوه اربعین حسینی است. این مراسم عظیم و تماشایی به حدی سرشار از زیبایی است که در سالهای اخیر توجه تحلیلگران غربی را به خود جلب کرده است.

مردم فهیم و عزیز ایران هرساله در ماههای محرم و صفر، در کنار عزاداری برای سید و سالار شهیدان و تزکیه نفس، توجه ویژه ای به نیازمندان دارند. مساجد و هیات های مذهبی در این ایام به توزیع غذای گرم میان نیازمندان و جمع آوری پول برای خرید و توزیع اقلام ضروری در مناطق محروم اقدام می کنند. مشابه همین اقدامات در ماه مبارک رمضان و دیگر ایام نیز انجام می شود.

علاوه بر این، حال و هوای محرم و جاذبه مغناطیس حسینی جوانان بسیاری را جذب کرده و این مسئله معضل بزرگی برای دشمنان این مرز و بوم ایجاد کرده است. دستگاه امام حسین(ع) رشته هایی که دشمن برای فریب جوانان ایجاد کرده، پنبه می کند و این اصلا برای آنها قابل تحمل نیست.

حال این روزنامه اصلاح طلب، از میان این همه زیبایی، مناسک حسینی را به «قمه و قیمه» خلاصه کرده است. گویی یک مشت انسان بی عقل صرفا برای پرکردن شکم و خون و خونریزی دور هم جمع می شوند! این مقدار بی انصافی و کینه توزی نسبت به دستگاه امام حسین(ع) در نوع خود شاهکار است.

همانطور که رهبر معظم انقلاب در بیانات اخیر در روز عید سعید قربان فرمودند، همه سوگواران حسینی به آنچه که ستاد ملی کرونا درباره نحوه برگزاری مراسم عزاداری امام حسین(ع) توصیه کند عمل خواهند کرد. مردم عزیز ایران پیش از این نیز در ایام ماه مبارک رمضان، با رعایت پروتکل های بهداشتی، مراسم های مذهبی را برگزار کرده و نوع برگزاری این مراسم ها تحسین مسئولین در ستاد ملی کرونا را در پی داشت.

یکی از معارف عاشورای حسینی، ظلم ستیزی و مبارزه با استکبار است. رسانه های اصلاح طلب همین یک قلم را اجرا کنند، توصیه به مخاطبان درباره معارف حسین(ع) پیشکش.

** دولت روحانی بدشانس ترین دولت پس از انقلاب است

روزنامه شرق در مطلبی به نقل از «جهانبخش خانجانی» عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی نوشت: «با وجود بحران‌های کم‌سابقه سیاسی و طبیعی باید از دولت حسن روحانی برای اداره کشور قدردانی کرد. به‌قدرت‌رسیدن ترامپ در آمریکا و اعمال تحریم‌های خصمانه و بی‌سابقه علیه کشورمان، بدعهدی دولت‌های اروپایی، وقوع زلزله و سیل‌های کم‌سابقه و همه‌گیری ویروس کرونا که دست‌کم در صد سال اخیر بی‌سابقه بوده، گوشه‌ای از مشکلاتی است که روحانی در این مدت با آن مواجه بوده است».

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت: «دولت روحانی بدشانس ترین دولت پس از انقلاب است».

اصلاح طلبان تاکنون بارها مدعی شده اند که دولت روحانی بدشانس ترین دولت پس از انقلاب است. چندی پیش روزنامه آرمان با انتقاد از فرافکنی همقطاران خود در مطلبی نوشت: «می‌گویند رئیس‌جمهور روحانی بدشانس است. ترامپ، سیل، زلزله و ملخ همه از نشانه‌های بدشانسی حسن روحانی است! اما آیا واقعاً می‌شود سرنوشت یک کشور را به شانس گره زد؟ نه؛  اداره کشور هیچ ارتباطی با شانس نداردامور تنها با تدبیر و عقلانیت اداره می‌شود و به‌سمت پیشرفت حرکت می‌کند…شانس هیچ جایی در ایفای وظیفه دولتمردان ندارد. نه‌تنها روحانی بلکه هر رئیس‌جمهور دیگری هم دچار این حوادث می‌شد، نمی‌شد او را بدشانس نامید. لطفاً بی‌تدبیری را بدشانسی ننامیم».

«غلامحسین کرباسچی» فعال سیاسی اصلاح طلب نیز چندی پیش گفته بود: «به نظر من مشکل دولت دوم روحانی، بیش از آنکه به عوامل خارجی و آمدن ترامپ یا مسائل داخلی بیرون دولت و کارشکنی‌های مخالفان داخلی نسبتی داشته باشد، به خود این دولت و عملکردش در این دوره، یعنی از فردای انتخابات 29 اردیبهشت‌ماه 96 مربوط است؛ چنان‌ که در دولت دوم روحانی از انتخاب نیروها تا انتخاب سیاست‌ها خود، رویکردهایی پیش گرفته شد که مسبب وضعیت امروز است...بحران مدیریت مدیران ناکارآمد در دولت اول آقای روحانی در دولت دوم نیز نمایان شد و مشکلات امروز را به وجود آورد...امروز صحبت از میلیاردها دلار،  ارز 4200 تومانی است که فساد و اختلاس مالی به وجود آورده است ».

«عبدالله ناصری» مشاور رئیس دولت اصلاحات نیز پیش از این گفته بود: «من معتقدم انتظار مدیریت این شرایط از آقای روحانی اساسا انتظاری واهی است زیرا او مدت‌هاست که به طور جدی نشان داده هیچ برنامه‌ای ندارد و دچار روزمرگی شدید است...حتما ارزیابی جامعه مدنی در سال آینده از عملکرد روحانی و دولت به مراتب منفی‌تر و سیاه‌تر از قبل خواهد بود...البته اگر آقای روحانی این وزرای ضعیف و نالایق را از دور خود کنار بزند و یکسری آدم‌های باتجربه را برای مدیریت کرونا روی کار آورد، در همین شرایط تحریم و با همین محدودیت منابع هم می‌توان تصمیمات خوبی گرفت».

مسئله اصلی در دولت آقای روحانی سوءمدیریت است. اما اصلاح طلبان با ترفندهای مختلف در پی سرپوش گذاشتن بر این مسئله بدیهی هستند.

** مشکلات کشور تقصیر تحریم و کرونا است

روزنامه ابتکار در مطلبی نوشت: «ناگفته پیداست که مشکلات اقتصادی کشور در حال حاضر متاثر از دو متغیر اساسی کرونا و تحریم‫هاست که هر دوی آن حداقل تا یک سال آینده با کشور همراه خواهد بود. در این شرایط به نظر می‫رسد دولت به جز تکیه بر برگ برنده خود یعنی انتخابات آمریکا، با تدوین یک برنامه دقیق و کارشناسی بتواند تا حد ممکن کرونا را کنترل کند».

دولت آقای روحانی در حوزه مسکن به هیچ عنوان کارنامه قابل قبولی ارائه نداده است. توقف مسکن مهر، عملیاتی نشدن طرح مسکن اجتماعی، بی توجهی به طرح اخذ مالیات از خانه های خالی، عدم مدیریت صحیح بازار اجاره مسکن. قصور و تقصیر در مواجهه با سوداگران مسکن، غفلت از توسعه مسکن روستایی، کم توجهی به موضوع بسیار مهم نوسازی بافت های فرسوده و...آقای روحانی چندی پیش گفت: «اعتراف می کنم در بخش مسکن دچار عقب ماندگی شدیم».

مسئله مسکن نه ربطی به کرونا دارد و نه تحریم. در مسئله مسکن، هم از جهت مصالح و مواد اولیه و هم از جهت نیروی کار و نیروی متخصص و هم از جهت منابع مالی همگی در دسترس بوده ولیکن دولت نتوانست کارنامه قابل قبولی در این حوزه به افکارعمومی ارائه کند.

در موضوع بازار خودرو، بازار لوازم خانگی، رسیدگی به واحدهای تولیدی، مبارزه با قاچاق و موارد متعدد دیگر نیز دولت دچار قصور و تقصیرهای فراوان شد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان