به گزارش سرویس جهان مشرق، به نقل از سیانبیسی آمریکا، نسبت اشتغال به جمعیت در آمریکا یعنی درصد افراد شاغل از مجموع جمعیت بزرگسال در ماه مه به 52.8 درصد کاهش یافت. این بدان معناست که 47.2 درصد آمریکاییها بیکار هستند. در شرایطی که تعطیلی کسبوکارها به دلیل شیوع ویروس کرونا موجب از هم گسستن بازار کار شده است، درصد جمعیت شاغل از 61.2 درصد در ماه ژانویه به شدت کاهش یافت و به ارقام پایینتر سقوط کرد، بسیار پایینتر از رقم 64.4 درصد در سال 2000 که در دوران پس از جنگ جهانی یک رکورد محسوب میشد.
بر اساس این گزارش طبق اعلام اداره آمار نیروی کار، نسبت اشتغال به جمعیت یعنی درصد افراد شاغل از مجموع جمعیت بزرگسال در ماه مه به 52.8 درصد کاهش یافت. این بدان معناست که 47.2 درصد آمریکاییها بیکار هستند.
این نسبت در واقع تصویر کلیتری از وضعیت اشتغال ارائه میدهد. نسبت مذکور دربرگیرنده بزرگسالان فاقد شغل و همچنین افرادی است که از یافتن شغل ناامید شدهاند، حال آنکه نرخ بیکاری صرفاً افرادی را شامل میشود که فعالانه به دنبال یافتن شغل هستند.
سیانبیسی در ادامه نوشت: تورستن اسلوک اقتصاددان ارشد دویچه بانک در این خصوص در یادداشتی نوشت:
«برای آنکه نسبت اشتغال به جمعیت را به اوج خود در سال 2000 بازگردانیم، باید 30 میلیون شغل ایجاد کنیم.»
اقتصاددانانی که در نظرسنجی داو جونز شرکت کردهاند انتظار دارند تعداد مشاغل غیرکشاورزی به میزان 3.5 میلیون شغل در ماه ژوئیه افزایش یابد. این رقم ماه مه 2.5 میلیون شغل بود که از یک افزایش خیرهکننده حکایت داشت و بالاترین میزان افزایش طی یک ماه به شمار میرفت.
در ضمن، بنا بر گفته داو جونز، انتظار میرود نرخ بیکاری از 13.3 درصد در ماه مه به 12.4 درصد طی ماه جاری کاهش یابد. نرخ بیکاری شامل کسانی نمیشود که از جستجوی شغل دست کشیدهاند. نیروی کار حدود 60 درصد جمعیت بزرگسال آمریکا را در بر میگیرد.
پس از بهبودی سریع و غیرمنتظره در ماه مه، علائمی مبنی بر کند شدن روند بهبود بازار کار مشاهده شده است که دلیل آن افزایش نگرانیها در خصوص اوجگیری مجدد ویروس کرونا طی هفتههای اخیر بوده است. تعداد آمریکاییهایی که درخواست مزایای بیمه بیکاری کردهاند طی دو هفته گذشته بالاتر از حد انتظار بود.
کریس راپکی اقتصاددان مالی ارشد یونیون بانک در یادداشتی در این باره نوشت:
«در حال حاضر، روند بهبود اقتصادی به دلیل میلیونها آمریکایی بیکار که نتوانستهاند کار پیدا کنند رو به کندی گذاشته است. از دست رفتن تعداد بسیار زیادی از مشاغل بدان معناست که اقتصاد همچنان با مشکل مواجه است.»
این گزارش در پایان مینویسد: تعدادی از ایالات از جمله تگزاس و فلوریدا به دلیل افزایش بیسابقه موارد ابتلا به ویروس کرونا، طرحهای بازگشایی مشاغل را متوقف ساختهاند. بر اساس دادههای دانشگاه جان هاپکینز، تعداد موارد جدید ابتلا به کووید-19 در سطح کشور طی هفته گذشته 42 درصد افزایش یافت و روز یکشنبه به رقم میانگین 38200 مورد جدید رسید.