خبرگزاری فارس: «مارک وارنر»، معاون کمیته اطلاعاتی مجلس سنای آمریکا امروز چهارشنبه بار دیگر ایران را به تلاش برای دخالت در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا متهم کرد.
وی در جلسهای در این کمیته ضمن متهم کردن این سه کشور برای دخالت در انتخابات آمریکا گفت: «به نظرم تهدید از طرف هر سه این کشورها جدی است.»
وارنر در بخش دیگری از اظهاراتش مدعی شد روسیه یک کارزار تحریف اطلاعات را برای اثرگذاشتن بر انتخابات ریاستجمهوری آمریکا آغاز کرده است. او گفت: «لازم است عموم مردم آمریکا از برخی کارزارهای تحریف اطلاعات که روسها در حال حاضر انجام میدهند مطلع باشند.»
یک نهاد رسمی آمریکا دو هفته پیش در بیانیهای ایران، روسیه و چین را به تلاش برای دخالت در انتخابات ریاستجمهوری این کشور متهم کرد.
در بیانیهای که «ویلیام ایوانیا»، مدیر «مرکز ملی امنیت و ضداطلاعات»، از نهادهای زیرمجموعه «مدیر اطلاعات ملی» آمریکا منتشر کرده آمده است: «کشورهای خارجی از تدابیر اثرگذار در رسانههای اجتماعی و سنتی برای اثرگذاری بر دیدگاهها و ترجیحات رأیدهندگان آمریکایی، ایجاد تغییر در سیاستهای آمریکا، دامن زدن به تفرقهها و تضعیف اعتماد به روند دموکراتیک ما استفاده میکنند.»
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: «در حال حاضر، نگرانی ما در وهله اول از چین، روسیه و ایران است- اگرچه بقیه دولتها و بازیگران غیردولتی هم میتوانند به روند انتخاباتی ما ضربه بزنند.»
انتخابات ریاستجمهوری آمریکا روز 3 نوامبر برگزار خواهد شد. اخیراً چند نماینده مجلس سنای آمریکا طرحی ارائه کردهاند که خواستار جلوگیری از دخالت ادعایی کشورهای چین، روسیه و ایران در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا است.
رسانههای آمریکایی حدود 6 هفته پیش گزارش دادند «مارکو روبیو» و «کریس ونهولن» تهیهکنندههای این طرح هستند و آنها گفتهاند قصد دارند آن را به عنوان متمم به لایحه بودجه دفاعی آمریکا در سال مالی 2021 اضافه کنند.
بعد از روی کار آمدن «دونالد ترامپ» به عنوان رئیسجمهور آمریکا نهادهای حاکمیتی آمریکا بارها کشورهای دیگر به ویژه روسیه را به دخالت و تلاش برای دخالت در انتخابات آمریکا متهم کردهاند.
نهادهای اطلاعاتی آمریکا مدعی شدهاند در جریان مبارزات انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در سال 2016 هکرهای روسی به رایانههای کمیته ملی حزب دموکرات نفوذ کرده و اطلاعات محرمانه آن را به بیرون درز دادهاند. مسکو همواره این اتهامات را رد کرده است.
این ادعاها در حالی مطرحشده که آمریکا از سوی نهادهای مستقل حقوق بشری به تخریب روند دموکراسی در دیگر کشورها از طریق توسل به ابزارهای مختلف از جمله کودتا متهم است.
«دونالد ترامپ» شهریورماه سال 1397 فرمانی را امضا کرد که بستر قانونی لازم را برای اعمال تحریمهای جدید علیه شرکتها یا افراد خارجی مظنون به دخالت در انتخابات آمریکا فراهم میکند.
غیر از انتخابات ریاستجمهوری ادعاهایی هم درباره دخالت یا تلاش برای دخالت در انتخابات کنگره آمریکا مطرح شده است.
«دن کوتس»، مدیر وقت اطلاعات ملی آمریکا دیماه سال 1397 در گزارشی کشورهای روسیه، چین و ایران را به تلاش برای اثرگذاری بر انتخابات میاندورهای کنگره آمریکا متهم کرد.
در آن گزارش ادعا شده بود این سه کشور تلاش کردهاند روی رأیدهندگان در انتخابات میاندورهای کنگره آمریکا در سال 2018 اثر بگذارند، اما شواهدی مبنی بر نفوذ آنها به سیستمهای رأیگیری وجود ندارد.