ماهان شبکه ایرانیان

تشکیل ۶۰ پرونده برای پولشویی/صدور ۳۴۰ کیفرخواست برای پرونده‌های کلان اقتصادی

 

خبرگزاری فارس: علی القاصی‌مهر، دادستان تهران در دیدار آیت‌الله رییسی با شورای معاونین دادسرای عمومی و انقلاب تهران، با ارائه گزارشی از عملکرد دادسرای عمومی و انقلاب تهران در یک سال گذشته، برخورد با جرایم و مفاسد اقتصادی را از مهم‌ترین برنامه‌های دستگاه قضا در دوره تحولی عنوان کرد و با اشاره به تشکیل هزار و 169 فقره پرونده در حوزه جرایم ارزی از بازداشت 445 نفر و صدور کیفرخواست برای 225 نفر خبر داد که 50 نفر از متهمان این پرونده ها، پرسنل بانک‌ها و ادارات دولتی بودند.

بازگشت 1 میلیارد و 200 میلیون یورو به چرخه اقتصادی کشور

وی خاطرنشان کرد: با اقدامات دادستانی در حوزه مقابله با سوءاستفاده و انحرافات در تخصیص ارز برای واردات کالا‌های اساسی و ارز‌های مداخله‌ای و حاصل از ارز صادرات، 1 میلیارد و 200 میلیون یورو به چرخه اقتصادی کشور بازگشته است.

دادستان تهران با اشاره به دستگیری 15 نفر از عوامل اخلالگر در نظام ارزی در شهرستان‌ها و انتقال آن‌ها به تهران گفت که این افراد رقمی بالغ بر 1.5 میلیارد دلار سوءاستفاده ارزی داشتند که 150 پرونده کیفری برای آن‌ها تشکیل و محدودیت‌های 16 گانه‌ای همچون ممنوع الخروجی و مسدودی حساب و ممنوعیت عملیات بانکی نیز برایشان در نظر گرفته شد.

اعاده بیش از 200 هزار میلیارد تومان از وجوه سپرده گذاران مالباخته

القاصی مهر دیگر اقدام مهم دادسرای تهران را احقاق حق مالباختگان تعاونی‌های غیرمجاز بانکی عنوان کرد و گفت که رقمی بالغ بر 237 هزار و 160 میلیارد از وجوه 2 میلیون و 394 هزار و 299 نفر سپرده گذار تعیین تکلیف و اصل سپرده 99.9 درصد آن‌ها بازپرداخت شده و فقط تعیین تکلیف سپرده‌های هزار و 639 نفر باقی مانده که بالغ بر 0.06 درصد می‌شود.

صدور 340 کیفرخواست برای پرونده‌های کلان اقتصادی

وی با بیان این که هزار و 621 فقره اموال منقول و غیرمنقول با نظارت دادستانی و اداره امور اموال شرکت‌های مربوطه بدون حکم قضایی تعیین تکیلف شد، گفت که 340 فقره کیفرخواست در پرونده‌های مهم کلان اقتصادی صادر شد که 120 مورد آن‌ها در خصوص اخلال در نظام اقتصادی کشور به دادگاه‌های موضوع استجازه، 150 فقره به دادگاه انقلاب و 70 مورد نیز به دادگاه کیفری استان تهران ارجاع شده است.

القاصی مهر در ادامه، صدور 100 فقره کیفرخواست برای پرونده مربوط به بانک سرمایه، صندوق ذخیره فرهنگیان و تخلفاتی همچون فرار‌های کلان مالیاتی و بانکی، دکل نفتی، پرونده خانه به خانه، پرونده مالامیری و قاچاق خودرو که دادگاه برخی از آن‌ها به صورت علنی برگزار و رسانه‌ای شد، به عنوان دیگر اقدامات دادسرا در برخورد با پرونده‌های مهم اقتصادی یاد کرد.

بازگشت 240 هزار میلیارد ریال اموال بانک‌ها و نهادهای دولتی

وی افزود: با اقدامات دادستانی تهران، 240 هزار میلیارد ریال از اموال بانک‌ها و نهاد‌های دولتی و همچنین 87 میلیون و 586 هزار یورو، 31 میلیون و 775 هزار دلار و 34 میلیون درهم به بیت المال اعاده شده که حدود 20 هزار میلیارد تومان آن بدون حکم قضایی در مرحله دادسرا بازگردانده شده است.

صدور 60 فقره کیفرخواست برای محتکران کالا‌های سلامت محور

دادستان تهران در خصوص مبارزه با محتکران کالا‌های اساسی 20 اکیپ ویژه بازرسی با همکاری دستگاه‌های نظارتی تشکیل شده و برخورد با محتکران در دستور کار دادسرا‌ها قرار گرفت که در این راستا 60 فقره کیفرخواست برای محتکران کالا‌های سلامت محور صادر شد.

تشکیل 60 پرونده برای پولشویی

القاصی مهر با اشاره به برگزاری جلسات متعدد دادستانی با اتاق بازرگانی برای اصلاح فرایند صدور کارت بازرگانی و رتبه بندی شرکت ها، تصریح کرد: 60 فقره پرونده برای پولشویی که منشاء عمده آن‌ها قاچاق کالا بوده، در دادسرای تهران در حال رسیدگی است.

رسیدگی ویژه به 214 پرونده کثیرالشاکی

وی همچنین در خصوص تعیین تکلیف پرونده‌های کثیرالشاکی اعلام کرد که 214 پرونده با بیش از 35 هزار نفر شاکی به طور ویژه مورد رسیدگی قرار گرفت که فقط در پرونده سکه ثامن 670 میلیارد ریال از وجوه مالباختگان بازپرداخت شد که رضایت شکات را در پی داشت، اما برای 84 فقره از این پرونده‌ها کیفرخواست صادر و به دادگاه ارسال شد.

دادستان تهران حمایت از شرکت‌های تولیدی و کارخانجات را از دیگر اقدامات دادسرای تهران عنوان و خاطر نشان کرد که در برخورد با متخلفان و عناصر فساد، با اتکا به ماده 144 آیین دادرسی کیفری و نظارت بر اموال شرکت‌ها به گونه‌ای عمل شد که چرخه تولید شرکت‌های مهم و بزرگ کشور متوقف نشود.

آزادسازی قریب 8 هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی از چنگ زمین خواران

القاصی مهر تصریح کرد در خصوص حفاظت از اراضی ملی و منابع طبیعی و برخورد با متصرفان بیت المال و تغییر غیرمجاز کاربری اراضی نیز 7 هزار و 533 فقره پرونده تشکیل شد که با اجرای احکام درباره 6 هزار و 788 مورد آنها، 2 هزار و 863 هکتار از این اراضی به دولت و بیت المال بازگشت.

برخورد با عوامل اغتشاشات، مجرمین خطرناک و ناامن کنندگان جامعه و مرزبندی بین آن‌ها با کسانی که با احکام خفیف به زندان رفته اند و بازاجتماعی کردن زندانیان از دیگر اقدامات دادستانی تهران عنوان شد و القاضی مهر گفت که پیرو بخشنامه رییس قوه قضاییه در موج اول کرونا، 12 هزار نفر از زندانیان در تهران مرخصی رفتند و در مرحله دوم نیز به 7 هزار و 659 نفر مرخصی اعطا شد و در حال حاضر بیش از 50 درصد زندانیان در مرخصی به سر می‌برند.

دادستان تهران از اقدامات ویژه داسرا‌ها برای ارتقاء امنیت اجتماعی سخن گفت و شناسایی و برخورد بدون اغماض با اراذل و اوباش، پاکسازی مناطق آلوده و آسیب زا، پلمب مراکز فساد و برخورد با باند‌های فساد اخلاقی و قاچاق دختران به امارات را از جمله اقدامات صورت گرفته در این زمینه عنوان کرد.

کاهش چشمگیر شکایات از رسانه‌ها به یک فقره شکایت در یک سال و نیم گذشته

القاصی مهر با اشاره به رویکرد تعاملی دستگاه قضا با اصحاب رسانه، اعلام کرد که طی سال گذشته و 5 ماه اول سال جاری تنها یک فقره شکایت از رسانه‌ها از سوی دادستانی صورت گرفته و بسیاری از موارد در 2 شعبه تخصصی که در شورای حل اختلاف تشکیل شده، حل و فصل شده اند.

وی با اشاره به برگزاری 7 جلسه نظارتی و تبیین سیاست‌ها و برنامه‌های قضایی برای دادسراها، از تشکیل یک کمیته علمی و پژوهشی با حضور قضات متخصص برای ارائه مشورت‌های حقوقی و قضایی به دادسرا‌ها نیز خبر داد و تشکیل کارگروه‌های ویژه برای تعیین تکلیف پرونده‌های معوقه و قدیمی در دادسراها، ساماندهی وضعیت کشیک دادسرا‌ها برای فوریت‌های قضایی و افزایش استفاده از فناوری‌های نوین تا سقف 80 درصد در سال جاری را از دیگر اقدامات دادستانی عنوان کرد.

انجام 53 هزار دیدار مردمی در دادسرا‌ها در یک سال گذشته

«انجام دیدار‌های مردمی منظم و مستمر مسئولان دادسرای مرکز و نواحی تهران در روز‌های چهارشنبه» از دیگر اقدامات دادستانی در سال گذشته بود که در راستای تقویت رویکرد مردمی دستگاه قضا و تکریم ارباب رجوع اجرا شده و به گفته القاصی مهر منجر به دیدار مردمی با 53 هزار نفر در یک سال گذشته شده است.

تعیین تکلیف 60 هزار پرونده معوقه

دادستان تهران درباره کاهش اطاله دادرسی و پاسخگویی به شکایات نیز توضیح داد که قریب 80 هزار فقره از پرونده‌های موجودی در دادسرا کاهش یافته و از مجموع 155 هزار فقره پرونده معوقه با قدمت بالای 6 ماه، 60 هزار فقره تعیین تکلیف شد و روند به روزرسانی پرونده‌ها تا پایان سال با جدیت ادامه خواهد داشت.

القاصی مهر در پایان با اشاره به تشکیل 26 هزار پرونده در شورا‌های حل اختلاف و منتهی شدن 45 درصد آن‌ها به سازش و ارجاع تنها 5 هزار فقره آن‌ها به دادسرا، به مشکل نیروی انسانی دادسرا‌ها نیز اشاره کرد و با توجه به پایان همکاری 96 نفر از همکاران دادستانی تهران خواستار دستور ویژه رییس دستگاه قضا برای تأمین کادر مورد نیاز این مجموعه شد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان