۱۴ راز طراحی که دکوراسیون اتاق نشیمن شما را متحول می کند!

اتاق نشیمن: خواه مشغول چیدن اتاق نشیمن اولین آپارتمان خود باشید و یا خواه در حال بازسازی دوباره اتاق نشیمن، درک ابعاد مبلمان و ارتباط آن با اتاق می‌تواند در خلق فضایی راحت و کاربردی به شما کمک زیادی کند

اتاق نشیمنخواه مشغول چیدن اتاق نشیمن اولین آپارتمان خود باشید و یا خواه در حال بازسازی دوباره اتاق نشیمن، درک ابعاد مبلمان و ارتباط آن با اتاق می‌تواند در خلق فضایی راحت و کاربردی به شما کمک زیادی کند.  اولین چیزی که باید به یاد داشته باشید این است که برای ایجاد هماهنگی میان نسبت‌های موجود در اتاق به نسبت‌های مبلمان نیاز دارید. اگر خرید هوشمندانه‌ای انجام دهید مبلمان کوچک به اندازه مبلمان بزرگ راحت و کارآمد هستند. شاید بهترین قانون در این زمینه این باشد که باید سعی کنید با توجه به توان مالی خود، باکیفیت‌ترین وسایلی که از آن‌ها به طور مداوم استفاده می‌کنید را بخرید و پول خود را در مورد وسایل کم‌مصرف ذخیره کنید. ‌با چیدانه همراه شوید.

1.کاناپه‌های تکی در اتاق نشیمن

این کاناپه معاصر زیبا این اتاق نشیمن کوچک را منظم و تمیز نگاه می‌دارد. از کاناپه‌ها استفاده زیادی می‌شود، به همین دلیل سعی کنید کاناپه باکیفیتی بخرید که هم راحت باشد و هم کارایی خوبی در خانه شما داشته باشد.
کاناپه‌ها به طور متوسط 213 سانتی‌متر طول دارند و عمق آن‌ها 98 سانتی‌متر است. برای آپارتمان‌های کوچک کاناپه‌ای بخرید که 183 سانتی‌متر باشد تا بتوانید از فضای باقیمانده استفاده دیگری بکنید. 4 نکته برای انتخاب درست کاناپه را قبلا به شما گفته ایم.

این تصویر نشان‌دهنده وسایلی است که به طور معمول در یک اتاق نشیمن مورد استفاده قرار می‌گیرند. نیازهای شما متفاوت خواهد بود، اما اصول یکسان است. شما به اتاقی نیاز دارید که بتوانید دور مبلمان آن به راحتی حرکت کنید و هم‌چنین مسیر بدون مانعی به فضاهای نشیمن و خروجی‌های اتاق داشته باشید.
مسیر حرکت باید 77 تا 91 سانتی‌متر عرض داشته باشد. شما می‌توانید میز پذیرایی را در فاصله 30 سانتی‌متری لبه نشیمن‌ها قرار دهید. مبلمان دیگر باید حداقل 61 سانتی‌متر با هم فاصله داشته باشند تا بتوان بین آن‌ها به راحتی حرکت کرد. نکته مهم دیگر قوس گفتگو است. مبلمان را به گونه‌ای در کنار هم قرار دهید که افراد هنگام گفتگو صدای یکدیگر را به راحتی بشنوند. 244 سانتی‌متر در این مورد ایده‌آل است؛ اتاق‌های بزرگ‌تر را باید به قسمت‌های مختلف تقسیم کرد.

2. کاناپه‌های چندبخشی در اتاق نشیمن

پسرخاله کاناپه تکی معمولی، کاناپه چندبخشی ال شکل است. کاناپه‌های چندبخشی معمولا فضای بیش‌تری اشغال می‌کنند، اما وقتی به دقت در جایی قرار داده می‌شوند، فضای بسیار دنجی را به وجود می‌آورند. در عکس بالا نگاه کنید که چگونه رنگ غنی این کاناپه چندبخشی فضایی یک‌دست و یکپارچه را ایجاد کرده است. صندلی فلزی مدرنی که در مقابل کاناپه و در گوشه اتاق است برای روزهایی در نظر گرفته شده که تعداد مهمانان کمی زیاد می‌شود. البته کاناپه‌های چندبخشی دارای نشیمن‌های زیادی هستند و از این رو نیازی به مبل‌های دیگر به وجود نمی‌آید. مانند کاناپه‌های تکی، کاناپه‌های چندبخشی هم در ابعاد مختلفی تولید می‌شوند. دو قطعه 213 سانتی‌متری در یک کاناپه چندبخشی به فضایی نیاز دارند که 213 سانتی‌متر عرض و 305 سانتی‌متر طول داشته باشد.

این کاناپه معاصر که دارای طراحی مینی‌مالیستی است به سمت داخل می‌چرخد و خود یک قوس گفتگو ایجاد می‌کند. کاناپه‌هایی مانند این، فضای بیش‌تری می‌گیرند. این نمونه 335 سانتی‌متر طول دارد و به فضایی با عمق 137 سانتی‌متر نیاز دارد. صندلی که در مقابل این کاناپه قرار دارد 102 سانتی‌متر عرض و 86 سانتی‌متر عمق دارد، در حالی که صندلی عثمانی 66 سانتی‌متر عرض و 51 سانتی‌متر عمق دارد. این اتاق دارای چیدمانی درست با محوریت شومینه است.

3. کاناپه‌های چندتایی در اتاق نشیمن

وقتی فضا و بودجه اجازه می‌دهد، چندین کاناپه می‌تواند پیرامون یک میز پذیرایی بزرگ قرار بگیرند، همان‌طور که در اتاق نشیمن سنتی موجود در عکس بالا این اتفاق افتاده است. توجه کنید که چگونه میز مستطیل بین دو کاناپه قرار گرفته است، در حالی که میز باریک‌ در مقابل کاناپه‌ای قرار گرفته است که روبه‌روی شومینه قرار دارد.
اگرچه این اتاق از قانون 244 سانتی‌متر قوس گفتگو تخطی کرده است، اما هر کاناپه دارای یک طراحی گروهی منحصر به خود است. سقف کوتاه این فضا صمیمیت ایجاد می‌کند و یک فضای حرکت سخاوتمندانه در اتاق وجود دارد. اتاقی که چنین چیدمانی دارد باید حداقل 6 متر باشد.

4. کاناپه‌های دونفره در اتاق نشیمن

 وقتی به یک نشیمن دونفره نیاز دارید و یا جای کافی برای یک کاناپه تکی ندارید، از کاناپه دونفره استفاده کنید.
طول کاناپه‌های دونفره معمولا 152 سانتی‌متر است. عمق این نوع کاناپه‌ها بسته به سبک طراحی‌شان متفاوت است، اما معمولا عمقی بین 97 تا 102 سانتی‌متر دارند. شما می‌توانید کاناپه دونفره را در کنار یک کاناپه تکی قرار دهید و یا مانند عکس بالا از آن به تنهایی استفاده کنید.

5. صندلی‌ های راحتی در اتاق نشیمن

 صندلی‌های راحتی معمولا می‌چرخند، حرکت دورانی دارند، و پشتی آن‌ها به عقب برمی‌گردد، به همین دلیل برای استفاده از این نوع صندلی‌ها نیاز به فضایی بزرگ‌تر از معمول دارید. توجه کنید که در اتاق عکس بالا این صندلی راحتی بژ در فاصله‌ای مناسب از دیوار قرار گرفته است و به همین دلیل کارایی لازم را دارد. وقتی شما صندلی عثمانی را در کنار صندلی راحتی قرار می‌دهید، باید فضایی را پیرامون این دو قطعه قرار دهید تا بتوان به راحتی دور این آن‌ها حرکت کرد.
ابعاد این نوع صندلی‌ها نیز متفاوت است، اما 168 سانتی‌متر فضا از پشتی صندلی تا لبه صندلی عثمانی و 91 تا 102 سانتی‌متر عرض در نظر بگیرید.

6. صندلی‌ها در اتاق نشیمن 

 دو دست صندلی در کنار کاناپه در این اتاق بزرگ قرار گرفته‌اند. توجه کنید که صندلی‌هایی که در پیش زمینه قرار دارند به گونه‌ای چیده شده‌اند تا به خوبی شکل زیبای آن‌ها به چشم بیاید. صندلی‌های روکش‌دار در پس زمینه قرار دارند، زیرا بزرگ‌تر هستند و فضای بیش‌تری را اشغال می‌کنند.
برای صندلی‌ها روکش‌دار فضایی حدود 91 تا 102 سانتی‌متر عرض و 102 تا 112 عمق در نظر بگیرید.

7. چهارپایه‌ها و نیمکت‌ها در اتاق نشیمن

وقتی نیاز به وسیله‌ای خاص‌تر یا به طور کلی نیاز به نشیمن‌های اضافه دارید، از چهارپایه‌ها یا نیمکت‌ها در چیدمان خود استفاده کنید.
چهارپایه‌ها 41 تا 51 سانتی‌متر مربع هستند؛ نیمکت‌ها حدود 36 تا 46 سانتی‌متر عمق و 91 تا 152 سانتی‌متر طول دارند. در این اتاق نشیمن، دو چهارپایه زیبا این فضای تلفیقی را کامل کرده‌اند.

8. میزهای پذیرایی در اتاق نشیمن

میزهای پذیرایی معمولا نقاط کانونی فضا هستند، زیرا در اکثر اوقات در مرکز اتاق قرار می‌گیرند. نه تنها این میزها باید ظاهری زیبا داشته باشند، بلکه باید کاربردی نیز باشند. میزهای گرد یا بیضی‌شکل را راحت‌تر می‌توان جابه‌جا کرد، اما میزهای مربع و مستطیل‌شکل به فضای بیش‌تری نیاز دارند.
همان‌طور که اشاره شد، شما می‌توانید این میزها را تا فاصله 30 سانتی‌متری از نشیمن‌ها قرار دهید. آن‌ها را حداکثر در فاصله 46 تا 51 سانتی‌متری از صندلی‌ها و کاناپه‌ها قرار دهید تا افراد بتوانند به راحتی به خوراکی‌های روی میز پذیرایی دسترسی داشته باشند. در فضاهای کوچک از میزهای پذیرایی با 107 سانتی‌متر طول و در فضاهای بزرگ از میزهای پذیرایی با 168 تا 183 سانتی‌متر طول استفاده کنید.

9. تلویزیون‌ در اتاق نشیمن

 اتاق‌های نشیمن معمولا فقط برای پذیرایی از مهمانان طراحی می‌شوند، اما برخی از خانه‌ها فقط یک اتاق نشیمن دارند و باید تلویزیون نیز در این فضا قرار داده شود. از آن‌جایی که تلویزیون‌ها دارای ابعاد بسیار زیادی هستند، چیدن مبلمان کنار آن‌ها به نوع تلویزیون و کاربرد آن بستگی دارد.
با توجه به این‌که این روزها تلویزیون‌ها معمولا 42 تا 50 اینچ هستند، شما باید مبلمان خود را در فاصله 3 متری از آن‌ها قرار دهید. به ارتفاع تلویزیون‌ها نیز دقت کنید. میز تلویزیونی باید دارای ارتفاعی بین 38 تا 51 سانتی‌متر باشد. این روزها نصب تلویزیون در بالای شومینه، مانند عکس بالا، بسیار رایج شده است. در این مورد، تلویزیون باید 122 تا 152 سانتی‌متر از سطح زمین فاصله داشته باشد تا شما هنگام تماشای تلویزیون کمی سر خود را به بالا بگیرید. بهتر است تلویزیون‌ها در مسیرهای حرکت در اتاق قرار نداشته باشند تا کسی مزاحم تماشای تلویزیون نشود.
مطلب پیشنهادی: بهترین جا برای تلویزیون LCD در دکوراسیون منزل

10. میزهای کنسول در اتاق نشیمن

 از میزهای کنسول می‌توان در فضای بزرگ استفاده کرد که این مسئله در اتاق بالا اتفاق افتاده است.
اکثر میزهای کاناپه 36 تا 51 سانتی‌متر عمق و 152 تا 183 سانتی‌متر طول دارند. این میزهای بهترین محل برای قرار دادن آباژورها هستند. اما توجه داشته باشید که سیم‌های این آباژورها را باید به نحوی پنهان کنید تا فضای شما زشت نشود.
همان‌طور که می‌بینید این فضا دارای دو گروه نشیمن با شکل‌ها و اندازه‌های مختلف است و چیدمان مبلمان کاملا هوشمندانه انجام شده است.

11. آباژورهای پایه‌دار در اتاق نشیمن

 آباژورهای شیک دکوراسیون منزل شما را زیر و رو می کنند! از آباژورهای پایه‌دار غافل نشوید. یک یا دو چراغ پایه‌دار می‌تواند فضا را به طور یکنواخت روشن کند. این چراغ‌ها در ابعاد مختلفی تولید می‌شوند و شما باید نوعی از آن‌ها را انتخاب کنید که با چیدمان کلی فضا هماهنگ باشند.
فضایی را برای آن‌ها در نظر بگیرید که 25 تا 31 سانتی‌متر قطر و 137 تا 213 سانتی‌متر ارتفاع داشته باشد.

12. میزهای کناری در اتاق نشیمن

وقتی نوبت به انتخاب میزهای کناری یا همان میز های عسلی می‌رسد، ابعاد و سطوح مختلف را با هم ترکیب کنید. این اتاق به دلیل داشتن میزهای شیشه‌ای و فلزی جذابیت خاصی دارد.
میزهای مربع و مستطیل‌شکل فضایی حدود 51 تا 76 سانتی‌متر را در هر جهت را اشغال می‌کنند.
اگر می‌خواهید روی آن‌ها آباژور قرار دهید، نوعی از آن‌ها را انتخاب کنید که ارتفاع و استحکام کافی را داشته باشند.

13. پیانوها در اتاق نشیمن

 اگرچه استفاده از پیانو نسبت به گذشته رونق کم‌تری دارند، اما هیچ چیز مانند یک پیانوی آکوستیک نمی‌تواند یک اتاق نشیمن را کامل کند. البته می‌توانید نوع دیجیتال آن را نیز خریداری کنید.پیانو، شکوه موسیقی در دکوراسیون منزل! است.  اگر دوست دارید که مهمانان در مهمانی سرگرم شوند پیانو انتخاب ایده‌آلی است.
کوچک‌ترین پیانوهای آکوستیک 152 سانتی‌متر عرض و 152 سانتی‌متر طول دارند. نوع بزرگ‌تر آن‌ها 183 سانتی‌متر طول دارد. یک نیمکت که 51 سانتی‌متر عرض و 107 سانتی‌متر طول دارد را نیز جلوی پیانو قرار دهید. طبق این ابعاد بهتر است فضایی با 213 سانتی‌متر عرض و 305 سانتی‌متر طول برای قرار دادن پیانو در نظر بگیرید.

14. آثار هنری در اتاق نشیمن

پیش از این‌که مبلمان اتاق نشیمن خود را به طور کامل انتخاب کنید، به آثار هنری نیز فکر کنید. تابلوهای نقاشی بزرگ نیاز به فضایی زیادی بر روی دیوار دارند و بهتر است در فاصله دوری از ورودی خانه قرار گیرند تا کسی که وارد خانه می شود بتواند آن را ببیند. توصیه ما این است که تابلوها را در ارتفاعی قرار دهید که قسمت بالای تابلو با خط دید شما هم‌تراز باشد.
  مجسمه‌ها نیز باید فضای خاص خود را داشته باشند و باید در جایی قرار داده شوند که به خوبی دیده شوند. پایه مجسمه‌ها نباید بیش از 41 سانتی‌متر قطر داشته باشد. البته بهتر است پایه مجسمه‌ها را براساس اندازه و ابعاد خود مجسمه طراحی کنید.

مطلب پیشنهادی: عکس های دکوراسیون اتاق نشیمن

بهترین چیدمان مبلمان در دکوراسیون منزل

نورپردازی: کاربرد لوستر، آباژور و روشنایی ها در دکوراسیون داخلی

پیشنهادی متفاوت برای مبلمان خانه های کوچک

منبع: houzz ؛ ترجمه شده توسط تحریریه چیدانه

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر