ماهان شبکه ایرانیان

نحوه دریافت گواهی سوء پیشینه+ مدارک لازم

برای دریافت گواهی سوء پیشینه باید یکسری از اقدامات را انجام داد و مدارکی را برای این منظور تهیه کرد.

نحوه دریافت گواهی سوء پیشینه+ مدارک لازم

به گزارش خبرنگار حوزه حوادث و انتظامی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، سوء پیشینه سابقه افراد است، در صورتی که فردی در گذشته مرتکب جرمی شده باشد؛ تحت شرایطی که در قانون مجازات اسلامی بیان شده است، این امکان وجود دارد که در سابقه فرد درج شده باشد.

زمانی که فردی مرتکب برخی از جرایم که قانونگذار در قانون نام برده است بشود و مجازات آن اعمال شود؛ در پیشینه و سابقه کیفری فرد ثبت می‌شود.

افراد در طول زندگیشان به دلایل مختلف گواهی سوء پیشینه درخواست می‌کنند، مخصوصا در مواقع استخدام به خصوص کارفرما، دستگاه‌های اجرایی، مراکز دولتی و ... از فرد داوطلب در هنگام گزینش این گواهی را درخواست می‌کنند.

برای پاسخ به این سوال که آیا امکان گرفتن عدم سوء پیشینه به صورت اینترنتی وجود دارد یا خیر، باید ابتدا گفت که گواهی عدم سوء پیشینه گواهی است که سابقه و پیشینه کیفری افراد در آن درج می‌شود.

منظور از سابقه کیفری سابقه‌ای است که مربوط به جرم می‌شود، یعنی اگر فردی عملی انجام دهد که در قانون جرم شناخته شده است و برای آن مجازات یا کیفر تعیین و حکم محکومیت وی صادر شده و این جرم از جرایمی باشد که موجب درج در سوء پیشینه است، به عنوان سابقه کیفری در گواهی عدم سوء پیشینه نوشته می‌شود.

این گواهی به درخواست متقاضی از سوی دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی یا پلیس + 10 صادر می‌شود؛ البته امکان صدور و دریافت گواهی عدم سوء پیشینه به صورت اینترنتی نیز امکان پذیر است و کسانی که متقاضی دریافت گواهی عدم سوء پیشینه اینترنتی هستند، با مراجعه به سامانه خدمات الکترونیک قضایی (سامانه ثنا) می‌توانند درخواست خود را ثبت کنند.

آنچه مسلم است دریافت گواهی عدم سوء پیشینه به صورت اینترنتی از اتلاف وقت، انرژی و هزینه متقاضی گواهی عدم سوء پیشینه جلوگیری می‌کند، به همین منظور قوه قضاییه به تازگی این امکان را برای متقاضیان فراهم آورده است.

برای دریافت گواهی سوء پیشینه حضور شخص متقاضی به همراه مدارک در مراکز پلیس + 10 الزامی است، از جمله این مدارک می‌توان به اصل شناسنامه و کارت ملی صاحب سند، عکس بیوتریک از فرد مورد نظر که این اقدام در مراکز پلیس + 10 صورت می‌گیرد، فیش واریزی به مبلغ 150 هزار ریال که هزینه انگشت نگاری از افراد است، فیش واریزی به مبلغ 200 هزار ریال به منظور هزینه دادرسی که این هزینه برای نسخه دوم و سوم به ازای هر نسخه 150 هزار ریال است، هزینه ثبت درخواست که متغیر است، اشاره کرد.

افراد بالای 70 سال و کمتر از 18 سال برای دریافت گواهی سوء پیشینه باید به دفاتر قضایی شهر تهران مراجعه کنند؛ همچنین افرادی که از اداره ثبت احوال نامه دارند و یا فاقد اصل شناسنامه هستند، به یکی از دفاتر پلیس + 10 واقع در جمهوری، خیابان گلشن نبش خیابان آذربایجان پلاک 28، سهروردی، خیابان شهید مطهری، بعد از تقاطع سهروردی نبش کوچه حکمی پلاک 1 و یا پاسداران، پایین‌تر از بانک مرکزی نبش خیابان دشتستان 5 بالاتر از خیابان گل نبی، پلاک 56؛ مراجعه کنند.


بیشتر بخوانید


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان