ماهان شبکه ایرانیان

رئیس‌جمهور آمریکا: مردم از کووید-۱۹ نترسید

بازگشت هالیوودی به کاخ سفید

دنیای اقتصاد : دونالد ترامپ که از روز جمعه به دلیل ابتلا به کرونا در مرکز پزشکی والتر رید بستری شده بود، به کاخ سفید بازگشت

ترامپ ساعاتی پیش از ترک بیمارستان در توییتر خود تاکید کرده بود که به کاخ سفید باز می‌گردد. او نوشت: «حالم بسیار خوب است! از بیماری کووید هراس به خود راه ندهید. نگذارید این بیماری اختیار زندگی شما را به دست بگیرد. ما، تحت نظر دولت ترامپ، داروها و دانش بسیار خوبی را به دست آورده‌ایم. حال من الان از 20 سال پیش هم بهتر است!» شان کانلی، پزشک ویژه ترامپ در یک کنفرانس خبری گفت که وضعیت جسمی رئیس‌جمهوری آمریکا در 24 ساعت گذشته رو به بهبودی بوده و او از تمامی استانداردهای لازم برای ترخیص از بیمارستان برخوردار است. به گفته او ترامپ در سه روز گذشته تب نداشته است. تیم انتخاباتی ترامپ هم اعلام کرد که او در دومین مناظره انتخاباتی با جو بایدن، که قرار است در روز پنج‌شنبه 15 اکتبر در میامی برگزار شود، شرکت می‌کند. ترامپ بعد از بازگشت به کاخ سفید در پیامی گفت: «در مورد ویروس کرونا بسیار آموختم. یک چیز قطعی است و آن، این است که نگذارید این بیماری بر شما غلبه کند. از آن واهمه نداشته باشید. شما آن را شکست خواهید داد. ما بهترین تجهیزات پزشکی را در اختیار داریم، بهترین داروها را داریم که همه، همین اواخر تولید شده‌اند.» او با بیان اینکه واکسن کرونا در راه است، گفت که حالش بهتر است و شاید هم که مصونیت پیدا کرده باشد. او هنگام پیاده شدن از هلی‌کوپتر ماسکش را از صورت برداشت و گفت که احساس خوبی دارد. سپس وارد کاخ سفید شد، جایی که کارمندان در جنب و جوش بودند، آن هم بدون ماسک. به گفته ناظران، ترامپ برخاستن از بستر بیماری و مرخصی از بیمارستان را با دقت و مانند یک شوی تلویزیونی تنظیم و عرضه کرد. او تلاش کرد مرخصی خود را چون رویدادی هیجان‌انگیز برای برنامه‌های خبری ساعات اول شب ارائه دهد.

ترامپ بارها پیش‌تر این بیماری را دست‌کم گرفته بود، در حالی که در دنیا این بیماری نزدیک به یک میلیون نفر کشته برجای گذاشته است. در ایالات متحده نیز این بیماری موجب تلفات بیش از 290 هزار نفر شده است.  بیماری ترامپ در زمانی بروز کرد که کمتر از یک ماه دیگر انتخابات ریاست جمهوری برگزار خواهد شد. ترامپ که قرار است روز سوم نوامبر به مصاف جو بایدن از حزب دموکرات برود، همواره ماسک زدن جو بایدن را در کارزارهای انتخاباتی‌اش به استهزا گرفته بود. او حتی در این‌باره در روز مناظره اول نیز به آن اشاره کرد. حالا با کنار زدن ماسک خود در بالکن کاخ سفید و اینکه گفته است مردم نباید از بیماری بترسند، بیش از پیش دکترها را نگران کرده است. ویلیام شافنر، استاد دانشکده پزشکی دانشگاه وندربلت در مرکز نشویل به خبرگزاری رویترز گفت: «وقتی ترامپ گفت مردم از بیماری نترسند، من شوکه شدم. این بیماری در گوشه گوشه دنیا روزانه افزون بر هزار نفر را می‌کشد و مردم را خانه‌نشین کرده است و کسب و کارها به دلیل حضور این ویروس تعطیل شده‌اند. از این ویروس باید ترسید.» کریس کونز، یکی از سناتورهای دموکرات گفت: «این شکست در رهبری آمریکا را نشان می‌دهد.» اما ترامپ مردی است که می‌گوید توانسته است بیماری را شکست دهد و از قبل قوی‌تر ظاهر شده است. ترامپ در توییتی نوشت: «اگر رئیس‌جمهور دوباره به مبارزات انتخاباتی بازگردد، نه تنها توانسته حقه‌های کثیف دموکرات‌ها را خنثی کند، بلکه از این ویروس چینی نیز جان سالم به در برده است.» بایدن نیز بلافاصله در توییتر به اقدام ترامپ واکنش نشان داد و در حالی که عکسی از ترامپ منتشر کرد که ماسک خود را از چهره برداشته است، نوشت: «ماسک‌ها مهم هستند. آنها جان‌ها را نجات می‌دهند.»

البته رقابت بایدن و ترامپ محدود به توییتر باقی نماند و همچنان این دو در نظرسنجی‌ها جدال نفس‌گیری با یکدیگر دارند. در یک نظرسنجی صورت‌گرفته از سوی ایپسوس و رویترز، در حالی که کمتر از یک ماه به انتخابات ریاست جمهوری در سوم نوامبر باقی مانده است، بایدن در دو ایالت پنسیلوانیا و ویسکانسین بالاتر از ترامپ قرار دارد. این نظرسنجی نشان می‌دهد که بایدن در ایالت پنسیلوانیا با 5 امتیاز برتر از ترامپ در صدر قرار دارد و در ویسکانسین این برتری به 6 درصد می‌رسد. در هر دو ایالت، بایدن اوضاع خود را در میانه ماه سپتامبر بهبود بخشیده است.  نظرسنجی ایپسوس و رویترز از رای‌دهندگان احتمالی شش ایالت کلیدی ویسکانسین، پنسیلوانیا، میشیگان، کارولینای شمالی، فلوریدا و آریزونا بوده که نقش بسیار حساسی را در انتخابات ایفا می‌کنند. این شش ایالت تعیین می‌کنند که ترامپ برای بار دوم رئیس‌جمهور خواهد بود یا اینکه بایدن وی را از کاخ سفید بیرون خواهد کرد.  در این نظرسنجی مشخص شده است که 50 درصد در ویسکانسین گفته‌اند به بایدن رای می‌دهند و این رقم برای ترامپ به 44 درصد می‌رسد. در سوال دیگری نیز 50 درصد از مردم این ایالت گفته‌اند مدیریت بایدن از ترامپ بهتر است و این رقم برای رئیس‌جمهوری مستقر آمریکا به 41 درصد می‌رسد. اما درباره اقتصاد این رقم به سود ترامپ است. 51 درصد گفته‌اند ترامپ اقتصاد را بهتر از بایدن مدیریت می‌کند. این رقم برای بایدن به 44 درصد می‌رسد. در این نظرسنجی همچنین 13 درصد گفته‌اند که از پیش رای داده‌اند.

در پنسیلوانیا اما 50 درصد گفته‌اند که به بایدن در انتخابات رای خواهند داد و این رقم برای دونالد ترامپ به 45 درصد می‌رسد. درباره مدیریت بهتر ویروس کرونا، 51 درصد بایدن را انتخاب کرده و 41 درصد رای به دونالد ترامپ داده‌اند. درخصوص اقتصاد باز برتری از آن ترامپ است و 51 درصد گفته‌اند ترامپ مدیر بهتری از بایدن در این حوزه است. این رقم برای معاون سابق ریاست‌جمهوری ایالات متحده 46 درصد است. در این ایالت 2درصد نیز گفته‌اند از پیش رای داده‌اند.

در فلوریدا اما هر دو شانه به شانه یکدیگر حرکت می‌کنند. مردم این ایالت هر دو نامزد را با رقم 47 درصدی همراهی کرده‌اند. حتی در مورد اینکه چه کسی بیماری کرونا را بهتر اداره می‌کند، هیچ‌کدام نسبت به یکدیگر برتری نداشتند و هر دو در رقم 46 درصد ایستادند. درباره اقتصاد اما اوضاع ترامپ در این ایالت بهتر بود و 51 درصد ترامپ را مدیر بهتری خوانده‌اند و این رقم برای بایدن به 41 درصد می‌رسد. 3 درصد نیز گفته‌اند از پیش رای داده‌اند.  در ایالت آریزونا برتری بایدن بسیار ناچیز است و بایدن با 47 درصد از ترامپ 46 درصدی پیش است. درباره مدیریت بهتر ویروس کرونا نیز مردم ایالت آریزونا، بایدن را مدیر بهتری دانسته‌اند و معاون سابق ریاست جمهوری با رقم 47 نسبت به 44 درصد از رئیس‌جمهوری مستقر پیشی گرفته است. در اقتصاد اما داستان تکراری است و ترامپ با برتری 49 به 44 از بایدن پیش است. 3 درصد از مردم نیز گفته‌اند از پیش رای داده‌اند.  در میشیگان برتری بایدن باز هم قابل توجه بوده و او توانسته است با رای 49 درصدی از ترامپ 44 درصدی پیشی بگیرد.

مردم این ایالت نیز بایدن را در مدیریت کرونا با رای 50 درصدی لایق‌تر از ترامپ 44 درصدی دانسته‌اند. اما در مدیریت بهتر اقتصاد در این ایالت مردم نظر خود را متوجه ترامپ کرده‌اند. برتری ترامپ در این حوزه 48 به 45 درصد است. 2 درصد از مردم نیز گفته‌اند از پیش رای داده‌اند. اما در آخرین ایالت یعنی کارولینای شمالی هر دو با رای 47 درصدی در یک سطح ایستادند. درخصوص مدیریت بهتر ویروس کرونا بایدن برتری اندکی دارد و او توانسته است با رای 47 درصدی از ترامپ 45 درصدی پیشی بگیرد. درباره مدیریت بهتر اقتصاد نیز در این ایالت ترامپ رای 51 درصدی دارد و این رقم برای بایدن به 44 درصد می‌رسد. همچنین 4 درصد مردم این ایالت پیش‌تر رای خود را داده‌اند.  به نظر می‌رسد که انتخاب سوم نوامبر انتخابی بین مدیریت بهتر کرونا و مدیریت بهتر اقتصاد است. هر جا که بحث مدیریت کرونا پیش آمده، ترامپ در نظرسنجی‌ها عقب بوده و هر جا که بحث اقتصاد بوده، آرای بایدن افت کرده است.

 

نامزد برنده با عیار اقتصاد

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان