سرهنگ علی محمد رجبی رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا در گفتوگو با خبرنگار حوزه حوادث و انتظامی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره نحوه چگونگی فعالیت بات نتها، اظهار کرد: رایانهها توسط مهاجم به یک نرم افزار مخرب آلوده میشوند و پس از آلودگی، رایانهها به شبکهای از رباتها که منتظر دریافت دستور برای انجام فعالیتهای مخرب هستند، تبدیل میشوند.
وی افزود: رایانهها معمولا با باز کردن فایل پیوست ایمیلهای آلوده، مراجعه کاربران به سایتهای آلوده و همچنین استفاده از فلش usb آلوده، آلوده به ویروس میشوند.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا تصریح کرد: بات نت شبکهای از چندین کامپیوتر است که مخفیانه و بدون اطلاع صاحبانشان، توسط یک هدایت کننده مرکزی (Bot Master) برای انجام فعالیتهای مخرب و اغلب حملات جلوگیری از دسترسی توزیع شده (DDoS) برای از کار انداختن خدمات تحت وب یا ارسال ایمیلهای هرزنامه، تحت کنترل گرفته شدهاند.
وی افزود: هکرهای خرابکار با توسعه ویروسهای کامپیوتری و یا با تلاش برای نفوذ به سیستمها و سختافزارهای مختلف که به اینترنت متصل هستند، سعی دارند به صورت مخفیانه کنترل این ابزارها را در دست بگیرند.
به گفته سرهنگ رجبی، کاربران میتوانند با نصب ضد بدافزارهای معتبر و رعایت نکات امنیتی لازم در استفاده از تجهیزات هوشمند و رایانه از تبدیل شدن به یک قربانی شبکه بات نت (zombie) پیشگیری کنند.
بیشتر بخوانید