گروه سیاست فردا: اصلاحطلبان تا چندی قبل از عدم مشارکت در انتخابات گفته و خواستار تحریم انتخابات بودند. هرچه به انتخابات نزدیک میشویم، اما مشاهده میشود که آقایان حرفهای قدیمی را فراموش کرده و به تکاپوی معرفی نامزد افتادهاند. البته هنوز هم هستند کسانی که با تقسیم بندی اصلاحطلبان به خالص و ناخالص دم از مشارکت مشروط میزنند. نتیجه این حرفها از همین حالا هم روشن است و اصلاحطلبان از خیر حداقلهایی که این انتخابات میتواند نصیبشان کند، نمیگذارند. البته خودشان این را قبول نکرده و بیشتر ترجیح میدهند که با داعیه دلسوزی برای نظام وارد انتخابات شوند.
شاهد این مدعا اظهارات ناصر قوامی، فعال سیاسی اصلاحطلب است. او در گفتوگویی با خبرنگار «فردا» ضمن تاکید بر اینکه «همه اصلاحطلبان را نباید با یک چوب راند» حساب اصلاحطلبنماهای دنبال قدرت را با اصلاحطلبان واقعی جدا کرد و گفت: «اصلاحطلبان واقعی برخلاف آنچه که برخلاف مخالفان جمهوری اسلامی در خارج از کشور میگویند، فکر میکنند و واقعا دلسوز نظام هستند لذا نمیخواهند که نظام با برگزاری یک انتخابات غیرعادلانه آسیب ببیند؛ بنابراین میدانند که مشارکت یا عدم مشارکت آنان در انتخابات مساله اساسی و مهمی است».
وی همچنین به شرح دلایل ناامیدی برخی اصلاحطلبان اشاره کرد و گفت: «برخی وقتی شاهد هستند که فرد محبوبی مثل آقای خاتمی ممنوعالتصویر میشود یا برخی چهرههای شاخص اصلاح طلبی شانس ورود به عرصه انتخابات را ندارند؛ از برگزاری انتخابات ناامید میشوند. بخشی از اصلاحطلبان، اما با در نظر داشتن شرایطی که کشور درگیر آن است به دستاوردهای حداقلی راضی میشوند.»
این نماینده پیشین مجلس تاکید کرد: «اصلاحطلبان به نظر من باید یک استراتژی مشخصی داشته باشند و اگر گزینه اصلی آنان پذیرفته نشد، دیگر شرکت نکنند. منظور تحریم انتخابات نیست، اما خب میتوان گفت که یا گزینههای ما را تایید کنید یا ما دیگر گزینهای نداریم. نباید این طور شود که دنبال فردی مثل روحانی راه بیفتند و فردی مثل آقای رحمانیفضلی وزیر کشور شود و هر طور خواست به سر اصلاحطلبان بزند. به نظر من این شکل از مشارکت مجددا عاقلانه نیست.»
قوامی در پاسخ به اینکه نامه اخیر موسوی خوئینی در اتخاذ این رویکرد اصلاحطلبان چقدر موثر بوده است؟ گفت: «به نظر من تاثیر چندانی نداشت، زیرا او نظر شخصی خود را گفت و از جانب اصلاحطلبان حرفی نزد».
این فعال سیاسی اصلاحطلب در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا واقعا اصرار اصلاحطلبان به مشارکت در قدرت فقط دلسوزی است و تمایل به کسب قدرت در آن نقشی ندارد؟ گفت: «ما اصلاحطلبان معتقدیم که راه شهید بهشتی که میگفت ما تشنگان خدمتیم نه طالبان قدرت، راه درستی بود. البته اصلاحطلبنماها متاسفانه کار را را خراب میکنند. افرادی مثل آقای عارف یا صد نفر از نمایندگانی که به نام اصلاحطلب وارد مجلس شده و مردم و اصلاح طلبان را ناراضی کردند. اصلاحطلبان واقعی هم دلسوز هستند».
وی افزود: «این اصلاحطلبنماها هستند که دنبال قدرت هستند. برخی از آقایان به دنبال حفظ ثروت و موقعیت خودشان و فرزندانشان هستند. اینها به هیچ وجه دلسوز انقلاب و نظام نیستند. اینها به دنبال کسب قدرت هستند. نباید همه اصلاحطلبان را با یک چوب راند. برخی افراد مثل همین مدیران و استانداران فعلی دنبال کسب قدرت هستند و با چهره عوض کردن هم پست میگیرند. همینها هستند که به پایگاه اجتماعی اصلاحطلبان ضربه میزنند. من خودم میخواستم به آقای روحانی نامه بنویسم و بگویم همان مدیران احمدینژاد را به استان ما بفرستید که از مدیران فعلی که از اصلاحطلبی دم میزننند، بهتر بودند».
قوامی تاکید کرد: «در مجموع معتقدم که بخشی از اصلاحطلبان دنبال کسب قدرت هستند، اما اصلاحطلبان واقع دلسوز نظام هستند و عموما هم کنار ایستاده و کاندید نمیشوند».