ماهان شبکه ایرانیان

علایم اوریون و روش های درمان بیماری اوریون

اوریون یک بیماری ویروسی می باشد که بیشتر در کودکان و گاها در بزرگ سالان اتفاق می افتد. این بیماری نیز همانند سایر بیماری ها علایم و عوارضی دارد که ما در این مقاله به شرح علایم اوریون و دیگر نکات این بیماری پرداخته ایم.

علایم اوریون و روش های درمان بیماری اوریون

اوریون یک بیماری ویروسی بیشتر در کودکان است که عمده علایم اوریون التهاب غده بنا گوش می باشد اما دیگر غدد بدن را نیز می تواند درگیر کند. با ما در ادامه این مقاله از عوارض و راه های درمان نشانه های این بیماری مطلع شوید.

اوریون و علایم اوریون:

بیماری اوریون که به نام های گوشک و بناریشک هم شناخته می شود یک بیماری کاملا ویروسی می باشد. ویروس اوریون بیشتر به سراغ کودکان رفته و آنها را درگیر می کند و عمده ترین علایم آن التهاب و تورم غده بناگوش است اما می تواند غدد مغز، تخمدان، بیضه و لوزالمعده را نیز درگیر کند. اوریون یک بیماری واگیر دار است که علائمی همچون: سردرد، تب، تورم غدد لنفاوی و آبریزش چشم و بینی و کم اشهایی و بی اشتهایی را به همراه دارد. این بیماری بیشتر در کودکان بالای دو سال اتفاق می افتد. دوره کمون این بیماری ایجاد شده از ویروس 14 تا 21 روز می باشد.

هر آنچه لازم است از علایم تا درمان اوریون بدانید

به طور معمول یک تا دو روز قبل از پیدایش علایم اوریون کودک بد حالی عمومی را تجربه می کند. و بعد از آن غدد بزاقی در ناحیه بناگوش و زیر چانه شروع به تورم می کند. این علایم با تب همراه است و ممکن است در ابتدا یک طرف صورت و بعد طرف دیگر را درگیر کند و یا اینکه به طور همزمان و قرینه هر دو طرف صورت را دچار گرداند. تورم غدد بزاقی سبب درد در هنگام بلعیدن غذا و خشکی دهان می شود چون ترشح بزاق را کاهش می دهد. در این بیماری ویروسی تورم بیضه ها و تخمدان یک علامت بسیار نادر است که بعضا در برخی اشخاص اتفاق می افتد و در کل اوریون یک بیماری بی خطر است اما اگر در حین و یا قبل و بعد از این بیماری دچار سفتی گردن شدید می تواند از علائم مننژیت ناشی از اوریون باشد که خیلی خطرناک است.

اوریون چیست و چه نشانه هایی دارد؟

عوارض اوریون:

تورم مغز و پرده های مغز از شایع ترین عوارض بیماری اوریون می باشد که اگر کودک در طی این بیماری و یا بعد از بهبود آن دچار تب، استفراغ، سردرد و سفتی گردن شود نشانه حمله ویروس به مغز و یا پرده های مغز می باشد که کودک باید در بیمارستان بستری شود زیرا مننژیت یا آنسفالیت می تواند منجر به ناشنوایی دایمی شود.

راه های درمان اوریون

برخی از پسران در سن بلوغ دچار ورم بیضه می شوند که یک هفته پس از شروع اوریون صورت می گیرد. این عارضه در آقایان از سن 14 تا 35 سالگی رخ می دهد و قبل از آن معمولا بسیار نادر است. تورم بیضه ها موجب تب و لرز و درد در آن ناحیه می گردد و عقیم شدن مردان به این علت عارضه بسیار نادری می باشد که گاها رخ می دهد.

عوارض بیماری اوریون

راه های درمان اوریون:

هرچند این بیماری درمان اختصاصی ندارد اما در جهت بهبود وخامت مریض می توانید درجه بدن او را کنترل کنید و اگر تب داشت برای کاهش آن اقدام نمایید. از غذاهای آبکی مانند شیر، سوپ و مایعات برای بلعیدن راحت مریض بهره بگیرید. برای برطرف کردن خشکی دهان وی بسیار نوشیدنی به او بدهید و برای سهولت مریض از نی استفاده کنید. برای کاهش درد یک کیسه آب گرم را درون یک پارچه بپیچید و روی محل درد قرار دهید.

راه های پیشگیری از اوریون

هر چند چون درمان خاصی این بیماری ندارد و پزشک تنها با منع کودک از مدرسه و مهد رفتن و یا توصیه آشامیدن مایعات و یا برای تسکین درد استامینوفن تجویز کند اما اگر بعد از گذشت ده روز این بیماری رو به بهبود نرفت حتما به پزشک مراجعه نمایید.

علائم بیماری اوریون

نشانه های کلی بیماری اوریون

نشانه این بیماری معمولا دو تا سه هفته پس از عفونی شدن بیمار ایجاد می شود با این وجود برخی از افراد هیچ علائمی از مبتلا شدن به این بیماری ندارند، در ابتدا نشانه هایی مشابه آنفولانزا در فرد به وجود می آید که عبارتند از :

  • سردرد
  • بدن درد
  • تب
  • حالت تهوع یا بی اشتهایی
  • خستگی عمومی

در طول چند روز این علایم پیشرفت کرده و در نتیجه صورت و گونه ها متورم می شوند که معمولا در هر دو طرف صورت اتفاق می افتد دیگر علائم این بیماری :

  • خشکی دهان
  • احساس درد در زمان بلع
  • ایجاد مشکل در زمان بلع
  • وجود درد در قسمت متورم شده صورت
  • درد مفاصل
  • تب

بررسی علائم بیماری اوریون

افراد بزرگسال خیلی کم پیش می آید که به این بیماری مبتلا شوند اما با مبتلا شدن به آن نشانه های سختی را مشاهده خواهند کرد.

بررسی علل ابتلا به اوریون

همانطور که گفته شد ویروس اوریون سبب ایجاد این بیماری در فرد می شود که از راه ترشحات بزاقی شخص مبتلا به فرد دیگر منتقل می شود و از طریق مجاری تنفسی به غدد بزاقی انتقال پیدا می کند و سبب بروز تورم غدد می شود، راه های منتقل شدن بیماری اوریون عبارتند از :

  • روبوسی با فرد مبتلا
  • عطسه و سرفه کردن
  • استفاده از ظروف مشترک با فرد مبتلا به اوریون
  • استفاده از غذا و نوشیدنی فرد مبتلا
  • اگر فرد مبتلا به اوریون دست به بینی و دهان خود زده و سطوحی را لمس کند که شما نیز با آن در ارتباط باشد امکان انتقال این ویروس وجود درد.

علل ابتلا به بیماری اوریون

در چه مواقع باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر خود یا فرزندتان دارای علائم اوریون هستید حتما به پزشک مراجعه کنید این ویروس در حدود نه روز بعد از ظهور نشانه ها قابل انتقال است از این رو تا حد امکان استراحت کرده و در خانه بمانید بنابراین، اگر فرزندتان به این بیماری مبتلا شده و دارای هر یک عوارض زیر است به منظور درمان اوریون حتما با پزشک تماس حاصل نمایید.

  • سردرگمی و سرگیجه
  • تب بالاتر از 39 درجه
  • درد شکم
  • مشکل در نوشیدن یا خوردن
  • درد و تورم بیضه ها در پسران

نشانه های بیماری اوریون

توجه داشته باشید که فصل ابتلا به علایم اوریون بیشتر بهار و تابستان است و بهترین راه پیشگیری برای عدم ابتلا تزریق واکسن اوریون به همراه واکس سرخک و سرخجه می باشد که والدین باید آن را جدی بگیرند. برای درمان حتما به پزشک مراجعه کنید تا از عارضه های نادر همانند ورم تخمدان و بیضه و ناشنوایی جلوگیری کنید، در پایان پیشنهاد می کنیم به منظور آشنایی با دیگر روش های درمان بیماری بر روی لینک کلیک نمایید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان