ماهان شبکه ایرانیان

اصلاح‌طلبان با لاریجانی نمی‌آیند یا لاریجانی با اصلاح‌طلبان نمی‌آید؟

گروه سیاست سایت فردا – گمانه حمایت اصلاح‌طلبان از علی لاریجانی در انتخابات 1400 مدت‌ها است که مطرح شده و بانی آن نیز طیفی از اصلاح‌طلبان بودند که خواستار ورود به انتخابات با نامزدی با احتمال تایید صلاحیت بالا و همچنین قابلیت همکاری با دیگر کانون‌های قدرت هستند. مشخصا مقصود، کارگزاران است که بعد از انتخابات 96 دوگانه لاریجانی – جهانگیری را مطرح و از لاریجانی حمایت کرد. این طیف سیاسی اصلاح‌طلب اگرچه اخیرا بنا به فشار سایر اصلاح‌طلبان و بیش از همه اتحاد ملتی‌ها به کاندیدای حزبی هم فکر می‌کند، یا حداقل وانمود می‌کند به کاندیدای حزبی هم فکر می‌کند؛ گزینه ائتلاف با لاریجانی و استفاده از الگوی 92 را از روی میز برنداشته است.
مواضع معتدل تر برخی از اصلاح‌طلبان مخالف ائتلاف مثل اسماعیل گرامی مقدم، سخنگوی حزب اعتماد ملی نیز این گمانه را تقویت می‌کند. به هر حال او پیش تر از ضرورت معرفی کاندیدای خالص می‌گفت اما در گفت‌وگوی اخیر خود با «نامه نیوز» از احتمال ائتلاف در صورت تعریف مناسباتی بهتر از آن مناسبات بین روحانی و اصلاح‌طلبان سخن می‌گوید!
در همین حال زمزمه‌های نیز به گوش می‌رسد که علی لاریجانی با خاتمی دیدار کرده و این گمانه جدی‌تر از قبل مورد توجه رسانه‌ها قرار می‌گیرد. از دیروز اما وضع تا حدی فرق کرده است زیرا از یک سو اصلاح طلبان برگزاری هر جلسه و دیداری را انکار می‌کنند و از سوی دیگر چهره های نزدیک به علی لاریجانی از بی‌میلی خود به جلب حمایت اصلاح‌طلبان می‌گویند. بگذریم از اینکه هم در آن ابزار بی‌میلی، نشانه‌هایی از دلخوری و فضاسازی رسانه‌ای دیده می‌شود و هم تکذیب یک دیدار به معنی حذف تاکتیک ائتلاف نیست.
روزنامه اعتماد در شماره امروز خود در گزارشی با عنوان «اصلاح‌طلبان با لاریجانی نمی‌آیند؟» به بازنشر سخنان دیروز حسین نورانی‌نژاد سخنگوی حزب اتحاد ملت که دیدار علی لاریجانی و خاتمی را تکذیب کرده بود، پرداخته و همچنین تاکید می‌کند که کانال تلگرامی خاتمی‌مدیا نیز برگزاری هرگونه نشست یا دیدار شخصیت‌های سیاسی را با خاتمی و با محوریت بحث انتخابات از اساس تکذیب کرده است.
آن علامت سوالی که «اعتماد» در تیتر خود قرار داده اما به قدر کافی گویاست و ثابت می‌کند که رسانه‌های اصلاح‌طلب نیز با اتکا به این تکذیب کردن‌ها قادر نیستند گمانه ائتلاف این جریان سیاسی با لاریجانی را نادیده بگیرند. برخی از چهره‌های سیاسی اصلاح‌طلب اما میل هستند که حذف این گمانه را تقویت کنند. مثلا محمود صادقی، دبیرکل انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها به روزنامه «اعتماد» می‌گوید: «درجریان اصلاحات گرایش غالب به‌سمت آقای لاریجانی نیست. مگر اینکه برخی از سر ناچاری ایشان را به عنوان چهره معتدل مطرح و از او حمایت کنند. اما در مجموع ارزیابی من این است که نمی‌توان شانس چندانی برای ایشان قائل بود.»
با این حال برخی همچنان اصرار دارند که لاریجانی گزینه مناسبی است و بهتر آن است که احزاب میانه‌رو و اصلاح‌طلب روی لاریجانی ائتلاف کنند. مثلا غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی، به «نامه نیوز» گفته بود: «جریان اصلاحات، اعتدال و اصولگرایان معتدل برای پیروزی در 1400 چاره‌ای جز ائتلاف ندارند،اگر چنین ائتلافی نباشد، هیچ‌کدام از این اضلاع نمی‌تواند به تنهایی پیروز شود؛ بنابراین قطعا مثل انتخابات ریاست‌جمهوری 92 و 96 باید به ائتلاف برسند و علی لاریجانی می‌تواند محور ائتلاف آنها باشد.»
تردیدها در جریان اصلاح طلبی برای حمایت از لاریجانی اما اصلا خوشایند نزدیکان او نبوده است. شاهد آنکه منصور حقیقت‌پور، چهره نزدیک به لاریجانی به «مثلث آنلاین» گفت: «جالب است که اصلاح‌طلبان در شرایطی سخن از حمایت یا عدم حمایت از روحانی سخن می‌گویند که اصلا هیچ علامتی بر حضور آقای لاریجانی در انتخابات دیده نمی‌شود. من مرتبط با آقای لاریجانی ارتباط دارم و در تمام این مدت هیچ نشانه‌ای دال بر نامزد شدن او ندیده‌ام. پس اصلاح‌طلبان بیهوده ناز و عشوه نیایند که از لاریجانی حمایت نمی‌کنیم. اتفاقا هیچکس هم از آنها درخواست حمایت نکرده است».
حقیقت‌پور اما و معتقد است نشانه‌ای مبنی بر کاندیداتوری لاریجانی در کار نیست که عدم کاندیداتوری او در انتخابات مجلس گذشته بزرگترین و مشخص‌ترین نشانه بود و نمی‌توان انتظار داشت که او بعد از این همه سال از مجلس خداحافظی کرده باشد تا یک عضو مجمع تشخیص مانده و جایگاه موثرتری نداشته باشد. ضمن اینکه همین چند وقت قبل تاکید کرده بود اگر همه طیف های سیاسی از او حمایت کنند، به رقابت های انتخاباتی 1400 ورود خواهد کرد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان