دکتر سمیرا ا سماعیلی - روانشناس بالینی
تحریریه زندگی آنلاین : نامزدی را میتوان به بهار زندگی تشبیه کرد. چراکه حال و هوای آن گاهی صاف و آفتابی، گاه ابری، گاه بارانی و گاه همراه با رعد و برق و طوفان است. اما برای حفظ آرامش و کاهش تنشها در دوران نامزدی، راهحلهای زیادی وجود دارد. دستورالعملهایی که اگر در رفتار و گفتار خود در مقابل نامزدتان رعایت کنید، تا حد زیادی از اختلاف نظرها و تنشهای دوران نامزدی شما کاسته میشود. در زیر چند راهنمایی برای کاهش تنش و استرس در دوران نامزدی را ذکر کردهایم.
سعی نکنید یکدیگر را تغییر دهید
روزهای اول آشنایی خود را به خاطر بیاورید: شما یکدیگر را همانطور که هستید، پذیرفتید. حالا چرا سعی در تغییر یکدیگر دارید؟ چرا میخواهید عادتها، رفتارها و حتی لباس پوشیدن یکدیگر را تغییر دهید؟ یکدیگر را همانطور که هستید بپذیرید.
به خاطر بیاورید که چرا عاشق یکدیگر شدید؟ فراموش نکنید که شما عاشق کسی نشدید که قرار است در آینده تبدیل شود، شما عاشق کسی شدید که هماکنون «هست».
بیشتربخوانید:
نامزدتان نمیتواند ذهن شما را بخواند
این یک اصل مهم است. کسی قادر به خواندن ذهن شما نیست. حتی اگر نزدیکترین فرد به شما باشد. اگر خواستهای دارید، یا اگر احساس خاصی دارید که میخواهید مطرح کنید، خیلی ساده و شفاف آن را با نامزدتان در میان بگذارید و خواستههای خود را بیان کنید. نامزد شما که علم غیب ندارد!
گفتگو و تبادل نظر کنید
به جای نق زدن، طعنه زدن و غر زدن، با نامزدتان گفتگو کنید. نق زدن، غر زدن و طعنه زدن هرگز جای بحث و گفتگو را نمیگیرد، بلکه برعکس باعث سردرگمی و تنش میشود. درباره احساسات خود، خواستههای خود و ... با یکدیگر صحبت و تبادل نظر کنید. صریح و بیپرده دغدغههای خود را مطرح کنید. در مورد تفاوتهای شخصیتی یکدیگر، انتظارات عاطفی، احساسی و جنسی که از یکدیگر دارید، نگرانیهایی که از آینده دارید و هرچیز که فکر شما را مشغول میکند. خیلی راحت و صریح صحبت کنید. باور کنید بیشتر مشکلات با صحبت کردن حل میشوند. حتی به عنوان شوخی نیز، نکات منفی و نقاط ضعف نامزدتان را در جمع مطرح نکنید. این رفتار ناشایستی است که به راحتی باعث شکستن غرور نامزد شما و ایجاد اختلاف و کینه میشود.
دوری، دوستی نمیآورد!
دوران نامزدی دورانی است که ضرب المثل «دوری و دوستی» درباره آن صدق نمیکند. هرچقدر کمتر یکدیگر را ملاقات کنید دلتان برای یکدیگر بیشتر تنگ میشود و بهانهگیریها بیشتر میشود. سعی کنید بیشتر پیش هم باشید. با هم به گردش بروید، شام با هم باشید و درباره جزئیات جشن عروسی، ماه عسل، برنامههای زندگی مشترک و ... گفتگو کنید. به یکدیگر تلفن کنید و به نامزدتان یادآوری کنید که چقدر او را دوست دارید. دوری، دوستی نمیآورد.
بیشتربخوانید:
به مشاوره مراجعه کنید
این تصور اشتباهی است که گمان کنید وقتی باید به مشاوره ازدواج مراجعه کنید که کار به جاهای باریک رسیده است و زخمها کهنه شدهاند. مشاوره فقط برای جلوگیری از طلاق نیست. اگر مشکلی در ارتباطات با نامزدتان یا خانواده او دارید، با نامزدتان صحبت کنید و پیشنهاد بدهید که به یک مرکز مشاوره و یا یک روانشاس مراجعه کنید. اختلافات کوچک را با مشاوره رفع کنید تا تبدیل به کینهها و اختلافات بزرگ نشوند. مطمئن باشید که مشاوره روانشناسی، بخش زیادی از مشکلات و اختلافات شما را حل خواهد کرد طوری که به آنها خواهید خندید.
نقطه ضعف نامزدتان را در جمع مطرح نکنید
حتی به عنوان شوخی نیز، نکات منفی و نقاط ضعف نامزدتان را در جمع مطرح نکنید. این رفتار ناشایستی است که به راحتی باعث شکستن غرور نامزد شما و ایجاد اختلاف و کینه میشود.
معجزهای به نام هدفگذاری و برنامهریزی
دوران نامزدی دوران استرس و اضطراب نیز هست. هردوی شما دغدغه دارید و نگران هستید که مبادا عروسی شما آنطور که مد نظرتان است برگزار نشود، اما اگر وقت کافی بگذارید و کارهای عروسی را برنامهریزی کنید، حجم زیادی از استرسها و اضطرابهای شما کاسته میشود. هدفگذاری به شما انرژی میدهد و برنامهریزی ذهن شما را آرام میکند. افکار خود را روی کاغذ بیاورید و لیست کارهایی را که باید انجام شود یادداشت کنید. هزینهها را مشخص کنید، تاریخها را بنویسید و نقشها و مسئولیتها را تعیین کنید. وقتی با هم برای برگزاری جشن عروسی تان برنامهریزی میکنید، ناخودآگاه به یکدیگر نزدیکتر میشود.
بیشتربخوانید:
نامزدتان قهر میکند؟
وای دیگه از دست نامزدم خسته شدم تا بهش میگم بالای چشمات ابروِ قهر میکنه و حالا تا مدتها باید مِنتشو بکشم یه ببخشید و اشتباه کردم و ... . یعنی باید با این جور افراد چیکار کرد؟ چطور باهاش برخورد کنم که اینقدر با این رفتار بچگونش منو اذیت نکنه؟
اولین دعواهای دونفره
حتی اگر شما در ویژگیهای کلی شخصیتی نسبتاً مشابه باشید، چیزهای دیگری هستند که در روزهای اول زندگی خیلی منصفانه باید در موردش توافق کنید.
بیشتربخوانید: