ایسنا: به نقل از شبکه خبری الجزیره، رغد، دختر صدام در چهاردهمین سالروز اعدام پدرش با انتشار فایلی صوتی در توییتر گفت، پدرش و دو برادرش "عدی و قصی" در دفاع از کشور طی مقاومت در برابر حمله آمریکا به عراق کشته شدند.
وی در این فایل صوتی افزود، صدام رئیس جمهور قانونی عراق بود و تاریخ آغاز حملهای که در روز نهم آوریل 2003 او را سرنگون کرد، به عنوان یک روز سیاه و ننگی برای بشریت باقی خواهد ماند.
رغد گفت: عراقیها در مقاومت در برابر ذلت و استبداد از بزرگان خود الگو میگیرند و خواستار حقوق خود و آزادی در کشور و زندگی کریمانه در میهنشان هستند و شهدای زیادی را برای این هدف والا تقدیم کردهاند.
این توییت دختر صدام واکنشهای مختلفی را از سوی کاربران توییتری به همراه داشت، برخی به ستایش صدام پرداختند و برخی گفتههای دخترش را به تمسخر گرفتند.
افشای اسنادی از نگرانی نخستوزیر پیشین انگلیس درباره سوق یافتن به جنگی جدید با صدام
اسناد دولتی انگلیس که از حالت طبقه بندی شده و محرمانگی خارج شدهاند امروز (چهارشنبه) فاش کردند که انگلیس در دوره نخست وزیری جان میجر از احتمال کشیدن شدن به جنگ دیگری به رهبری آمریکا علیه عراق نگران و به رها کردن همپیمانان کرد اندیشیده بود.
به گزارش ایسنا، به نقل از شفق نیوز، آرشیو ملی برای نخستین بار این پیام محرمانه را منتشر کرد که یکی از اسناد متعددی است که دوره آنها به سالهای آخر دوره جان میجر بین سالهای 1995 تا 1997 برمیگردد.
جان هولمز، دبیر شخصی میجر نسبت به این امر هشدار داده بود که آمریکاییها ممکن است برای یک پاسخ نظامی گسترده در صورت کنترل نیروهای صدام بر اقلیم کردستان تلاش کنند.
وی در نوامبر 1996 قبل از نشست دوجانبه با وارن کریستوفر، وزیر خارجه دوره بیل کلینتون، رئیس جمهور وقت آمریکا نوشت که "به سادگی نخواهیم توانست از یک اقدام نظامی از این دست حمایت کنیم".
هولمز نوشت: این میتواند معضل سیاسی بزرگی برای ما باشد. ممکن است مساله واقعی برای ما و آمریکاییها این باشد که باید شمال عراق را رها کنیم.
این سند فاش میکند که لندن در آن هنگام تمایلی برای اقدامات نظامی بیشتر در سطح گسترده نداشته است.
هولمز به این امر اشاره میکند که آمریکا قادر به ورود به جنگ این چنینی نخواهد بود.
وی مینویسد: رها کردن شمال عراق "اهانت بار" خواهد بود، اما ما ممکن است گزینه دیگری نداشته باشیم، هیچ یک از ما آماده تلاش نظامی واقعی یا اختصاص منابعی برای متوقف ساختن صدام در شمال نیست، اگر تلاش کنیم که این کار را کنیم، ممکن است ائتلاف را نابود سازیم.
در عین حال، هولمز توصیه کرده بود که این رویکرد انگلیس به دولت کلینتون اطلاع داده نشود. وی نوشته بود: اینکه در حال حاضر اذعان کنیم که توانایی حمایت از آمریکا را در وضعیت احتمالی آتی نداریم، بسیار دشوار خواهد بود.
بعد از آن، تونی بلر، نخست وزیر وقت انگلیس از جورج بوش، رئیس جمهوری آمریکا برای حمله به عراق در سال 2003 حمایت کرد. بلر و بوش مدعی بودند که عراق سلاح کشتار جمعی دارد، اما هیچ یک از این سلاحها یافت نشد.