گروه سیاست سایت فردا – روزنامههای امروز به موضوعاتی در حوزههای سیاسی، اقتصادی و ... پرداختهاند که مهمترین موارد آن به شرح زیر است:
«آفتاب یزد» در تیتر یک خود به موضوع کاندیداتوری محمدجواد ظریف در انتخابات 1400 که ماهها است محل بحث است، پرداخته و طرح این موضوع را تخریبی میداند. این روزنامه اصلاحطلب به نقل از علی صوفی فعال سیاسی اصلاحطلب مینویسد: «این که هر از گاهی میبینید بحث کاندیداتوری آقای ظریف مطرح میشود اگر به منشا و مرجع خبر خوب دقت کنید خواهید دید این مسئله از جناح رقیب استارت خورده و بیشتر از آن جهت است که مسیر ائتلاف با لاریجانی را تنها گزینهی پیش روی اصلاحطلبان معرفی کنند تا در نهایت هیچ اصلاحطلب واقعی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری نشود.»
این روزنامه اصلاحطلب در سرمقاله خود نیز به ظریف، موضوع کاندیداتوری احتمالی او و مصاحبه اخیرش با روزنامه همدلی پرداخته است. سیدعلیرضا کریمی مینویسد: «ادبیات ظریف در گفتگوی اخیرش ادبیات نیامدن بود. تصمیم نیکی هم است. میدان 1400 میدان امثال ظریف نیست. در این میدان قرار است اجازه داده شود کسانی مثل ظریف بازیگر باشند. اگر نگاهی به مدعیان 1400 بیاندازید مشخص است که بناست چه شود. ظریف با برجام و بی برجام محترم است و حالا که بناست بازیچه سیاسی عدهای نشود چه بهتر و چه خوش تر.»
«ایران» تیتر یک خود را به مصاحبه علیاکبرصالحی رئیس سازمان انرژی اتمی با پایگاه اطلاع رسانی دفتر رهبری اختصاص داده است و با تیتر «اقدام در برابر اقدام» از اعلام سیاست برجامی ایران میگوید. تیتر این گزارش البته از سخنان ظریف در جلسه کمیسیون امنیت ملی وام گرفته شده است. جلسهای که ابوالفضل عمویی درباره آن گفت: بعد از استماع پاسخهای وزیر امور خارجه، 2 نفر از نمایندگان از پاسخهای وی قانع شدند، اما نمایندگان طراح 5 سؤال از پاسخهای ظریف قانع نشده و بر ارسال این سؤالات به صحن علنی تأکید کردند. در این جلسه همچنین محمدجواد ظریف گزارشی از آخرین تحولات در سیاست داخلی ایالات متحده و پیش بینیها درباره روند آتی سیاست خارجی این کشور به اعضای کمیسیون امنیت ملی ارائه و تأکید کرد سیاست کشورمان در مواجهه با دولت بایدن «اقدام در برابر اقدام» است و ما اقدام در برابر بیانیه و امضا را نمیپذیریم.
«اعتماد» صفحه نخستی کمتر سیاسی دارد. تیتر یک را به اقتصاد و وضعیت بورس و دلار اختصاص داده و در گزارش و یادداشتهایی نیز خاطره آوار شدن پلاسکو را مرور میکند. این روزنامه اصلاحطلب درگزارش دیگری نیز از سنت نانوشته رایزنی انتخاباتی اصلاحطلبان با شورای نگهبان و حاکمیت میگوید و با عنوان «بیم و امید رایزنی اصلاحطلبانه» مینویسد: «همه اصلاحطلبان چنین نگاهی ندارند. آنها البته از آنجا که «اصلاحطلب» هستند، خود را ملزم به گفتگو و تعامل میدانند، اما هستند چهرههایی که با استناد به تجربه سالیان گذشته، این دست رایزنیها را بینتیجه میدانند. فرج کمیجانی که ازقضا درحال حاضر در قامت رییس دورهای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات، مسوولیتی خطیر در تدوین و پیشبرد سازوکار انتخاباتی اصلاحطلبان و همچنین تاسیس نهادی که قرار است به منظور «اجماعسازی میان اصلاحطلبان» فعالیت کند، برعهده دارد، به «اعتماد» گفته است: «با توجه به شناختی که داریم و نیز نظر به تجارب گذشته، فکر میکنم این رایزنیها اثر خاصی ندارد، چراکه شورای نگهبان مطابق قواعد و قوانین و روال کاری که دارد، امور را پیش میبرد.» دبیرکل انجمن فرهنگیان ایران با تاکید بر اینکه هرگز رأسا وارد این دست رایزنیها نشده، اما میگوید کسانی که رایزنی کردند، به نتیجه روشنی نرسیدند.»
«شرق» عکس یک خود را به موضوعی تاریخ سیاسی اختصا داده و میزگردی دارد با هرمیداسباوند، جواد مظفر و ابوالفضل بازرگان. این روزنامه اصلاحطلب با عنوان چهلسالگی «444 روز» به بررسی تبعات تسخیر سفارت آمریکا میپردازد.
این روزنامه اصلاحطلب در گزارشی نیز اظهارات اخیر حدادعادل درباره احتمال ارزان کرد ارز در آستانه انتخابات و واکنشها به آن را بازتاب داده است. «شرق» تیتر یک امروز خود را به اقتصاد و بودجه اختصاص داده و با اشاره به اینکه «در لایحه بودجه 1400، بودجه صداوسیما 38 درصد افزایش یافت» مینویسد: «در لایحه بودجه 1400 برای شورای نظارت بر صداوسیما با شش عضو، هشتمیلیاردو 334 میلیون تومان بودجه در نظر گرفته شده که 43 درصد بیشتر از بودجه سال 1399 است. این شورا که دو نفر به انتخاب رئیسجمهور ایران، دو نفر به انتخاب رئیس قوه قضائیه و دو نفر به انتخاب مجلس، عضو دارد؛ قرار است فقط برای تهیه 25 گزارش در سال 1400، سهمیلیاردو 218 میلیون تومان بودجه بگیرد. یعنی برای تهیه هر گزارش رقمی معادل 128 میلیون تومان بودجه خواهند داشت.»
«آرمان ملی» گفتوگویی دارد با فاطمه راکعی دبیرکل جمعیت زنان مسلمان نواندیش درباره نقش و مدیریت زنان در کشور. اهم اظهارات وی در این گفتگو که عکس یک هم شده است، به شرح زیر است:
* بعید است در شرایط فعلی، زنی برای نامزدی در انتخابات پیش بیاید.
* دیدیم که خانم دستجردی نسبت به سایر افراد کابینه آقای احمدینژاد بهتر عمل کرد، اما باز هم دیدیم با کوچکترین موضوعی که پیش آمد، چطور او را یکطرفه از کابینه حذف کردند، زیرا باوری به این موضوع وجود نداشت و زیرساختهای فکری لازم وجود نداشت.
*باور داریم که در خصوص پرونده سرکار خانم مولاوردی، اتهامات وارده نمیتواند هیچ مبنای واقعی داشته باشد. ایشان در جامعه زنان شناخته شده هستند و ما بعضا 30 سال با ایشان کار کردهایم. باورهای دینی، حجاب اسلامی و تفکرات ایشان در چاچوب قانون اساسی، بر همه ما مبرهن و روشن است. اینکه با سوء برداشت یا سوء تفاهم یک مسأله کوچک را در این حد بزرگ کنند، تا به مسألهای دور از ساحت اعتقادی، فرهنگی و فکری ایشان کشیده شود، امر صحیحی نیست.
«وطن امروز» با تیتر «جیمفنگ» از این خبر داده که «ناوگروه نظامی کرهجنوبی که پس از ماجرای توقیف نفتکش، عازم خلیجفارس شده بود همزمان با برگزاری رزمایش موشکی ـ پهپادی سپاه و ارتش در جنوب ایران، از تنگههرمز عقبنشینی کرد». در این گزارش آمده است: «فعالیت دولت کرهجنوبی برای کسب رضایت ایران پس از توقیف نفتکش این کشور در آبهای خلیجفارس شدت بیشتری یافته است؛ مسالهای که عملا باعث تغییر رویه این کشور در اطاعت مطلق از دستورات کاخ سفید میشود. به عبارت دیگر، اگر سئول در 2 سال گذشته با خیالی نسبتا آسوده از پرداخت بدهیهایش به ایران استنکاف میورزید و مخالفتهای واشنگتن را بهانه این کار میدانست، حالا در برابر این رویه خود با امکانهای زیادی از سوی ایران مواجه شده است که میتواند ابتکار عمل را بیش از هر زمان دیگری به تهران بدهد. وابستگی بالای اقتصاد کرهجنوبی به شاهراه آبی خلیجفارس و تنگه هرمز و حجم بالای تبادلات اقتصادی در این منطقه باعث شده تا بیم توقیف نفتکشهای دیگر و افزایش نظارتهای ایران یک تهدید جدی برای اقتصاد این کشور به شمار برود. در چنین موقعیتی که تغییر ادبیات مقامات سئول چه در عقبنشینیهایی همانند موضع اعزام نیروی دریایی به تنگه هرمز و چه تکاپو برای یافتن راهی جهت تسویه بدهی 7 میلیارد دلاری ایران را میتوان نشانههایی از ثمربخشی استراتژی جدید ایران دانست.»
«کیهان» نیز ریزش 950 هزار واحدی شاخص بورس در 5 ماه را در گزارشی با تیتر «زیان سنگین سهامداران بورس پس از وعدههای نافرجام دولت» دیده است. این روزنامه اصولگرا مینویسد: «در حالی که حسن روحانی، مردادماه امسال و در اوج قیمتها از مردم خواست همه چیز خود را به بورس بسپارند، حالا شاخص بورس با ریزش نزدیک به یک میلیون واحدی طی 5 ماه اخیر زیان سنگینی به سهامداران حقیقی وارد کرده است.»
این روزنامه اصولگرا تیتر یک خود را نیز به وضعیت آمریکا اختصاص داده و اشاره به «وحشت مقامات آمریکایی از پیوستن گارد ملی به معترضان» مینویسد: «در حالی که پنتاگون از ترس آشوب طرفداران «دونالد ترامپ»، بیش از 25 هزار نظامی را در سراسر واشنگتن مستقر کرده است، اما مقامات پنتاگون الان نگران هستند که برخی از اعضای گارد ملی دست به سلاح شده و «جو بایدن» یا حاضرین در مراسم تحلیف را هدف قرار دهند و به همین دلیل، «اف بیآی» به شدت این نیروها را تحت نظر گرفته است.»
«جوان» در تیتر یک امروز خود از باور 80 درصد آمریکاییها به فروپاشی آمریکا میگوید. این روزنامه اصولگرا مینویسد: «یک روز مانده به تحلیف رئیسجمهور منتخب امریکا، از بیم تکرار آشوبهای ششم ژانویه علاوه بر آمادهباش در 50 ایالت و اعزام 25 هزار نیروی گارد ملی به پایتخت، پلیس فدرال نیز نظارت بر عملکرد نظامیان حاضر در مراسم تحلیف را تشدید کرده تا احتمال حمله نیروهای خودی را به حداقل برساند. بیاعتمادی علاوه بر اینکه به بدنه نیروهای امنیتی نفوذ کرده، به نقطه اوجی کمسابقه در پایینترین لایههای اجتماعی رسیده است. یک نظرسنجی جدید نشان میدهد 79 درصد از مردم امریکا موضوع «فروپاشی کشور» را باور دارند.»