جهانگیری وظایفش را به مردم یادآوری کرد؟!

جوان آنلاین: زمانی که کالایی در کشور با کمبود مواجه شود، به دلیل افزایش تقاضا با افزایش قیمت روبه‌رو می‌شود. اخیراً مرکز آمار ایران تورم را 46درصد اعلام کرده، در حالی که مردم طی یک سال گذشته گرانی‌های سه تا شش برابری ده‌ها کالای اساسی و ضروری را شاهد بودند، اما معاون اول رئیس‌جمهور بدون در نظر گرفتن کاهش تولید روغن، مرغ، تخم‌مرغ و کمبود نهاده‌های دامی و طیور در کشور معتقد است آنچه مردم را در این مقطع اذیت کرد، کمبود کالا نبود، بلکه قیمت کالاهاست که افزایش می‌یابد. البته جهانگیری بدون اینکه راهکار‌ی برای خروج از این چالش‌ها و فشار معیشتی مردم ارائه کند، تأکید کرده که با مجلس برای تخصیص ارز دولتی برای سال آینده در حال رایزنی هستیم.

در سال جاری افزایش قیمت کالا و خدمات فشار بسیاری بر خانوار‌ها و سبد معیشتی‌شان وارد کرده‌است. اگر بخواهیم به قیمت تمامی کالا‌ها و خدمات و میزان افزایش نرخ آن‌ها طی یکسال گذشته اشاره کنیم باید کتاب قطور چند هزار صفحه‌ای را به نگارش دربیاوریم که امکانپذیر نیست، ولیکن تعدادی از کالا‌های مختلف را انتخاب و به افزایش قیمت آن اشاره می‌کنیم. براساس آمار مردم ایران برای خرید کالا و خدمات مختلف نسبت به یکسال پیش باید بیش سه الی شش برابر بیشتر پول پرداخت کنند و این در حالی است که طی این یکسال گذشته حقوق کارمندان و کارگران، افزایش چشمگیری نداشته‌است.

به طور مثال، یکسال پیش در چنین روزی نرخ کره 100 گرمی چیزی حدود 2 هزارو 500 تومان بوده‌است که امروز قیمت کره 100 گرمی حدود 10 هزار تومان است؛ یعنی قیمت کره حدود چهار برابر یکسال پیش شده‌است! یکسال پیش در چنین روزی قیمت هر کیلو برنج خارجی (دانه بلند هندی) حدود 7 الی 8 هزار تومان بوده که امروز قیمت هر کیلو‌گرم از همین برنج حدود 30 هزار تومان فروخته می‌شود؛ یعنی حدود چهار برابر! هر کیلو از انواع برنج ایرانی نیز از 12 هزار تومان تا 24 هزار تومان فروخته می‌شد که امروز بیش از 40 هزار تومان فروخته می‌شود! هر عدد انواع تن ماهی حدود 8 هزار تومان فروخته می‌شد که امروز هر عدد تن به قیمت 40 هزار تومان فروخته می‌شود؛ یعنی حدود پنج برابر! یکسال پیش هر بسته آب معدنی بزرگ (شش بطری) حدود 5 هزار تومان فروخته می‌شد که امروز همان بسته آب امروز حدود 18 هزار تومان به فروش می‌رسید؛ یعنی حدود چهار برابر! هر کیلو آهن‌آلات (تیر آهن) به طور متوسط 4 الی 5 هزار تومان فروخته می‌شد که در حال حاضر بیش از 16 هزار تومان فروخته می‌شود! یعنی حدود چهار برابر! یکسال پیش خودروی پراید حدود 38 میلیون تومان به فروش می‌رسید که در حال حاضر بین 100 الی 120 میلیون تومان در بازار به فروش می‌رسد! (البته این روز‌ها قیمت مدل‌های مختلف پراید نوسان شدیدی دارد). یعنی بیش از سه برابر! قیمت هر مترمربع مسکن در مناطق مختلف تهران نیز نسبت به یکسال گذشته از 8 الی 40 میلیون تومان به 30 الی 100 میلیون افزایش یافته‌است! (البته قیمت‌ها بسیار رشد عجیب و غریبی داشته‌اند و اصلاً قابل پیش‌بینی و آمار برداری نیست!)

کارشناسان اقتصادی معتقدند که روند افزایشی قیمت‌ها که در سال جاری به راه افتاده به دلیل مشکلات تأمین ارز برای واردات مواد اولیه و کاهش تولید صورت گرفته و دولت باید اقدام عاجلی برای رفع این مشکلات انجام دهد. این در حالی است که معاون اول رئیس‌جمهور در حاشیه بازدید از گمرک بندر امام خمینی (ره) در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه در زمان جنگ اقتصادی مردم دیدند که کالا‌های اساسی در تمام نقاط و به اندازه کافی وجود داشت، افزود: آنچه مردم را در این مقطع اذیت کرد، کمبود کالا نبود، بلکه قیمت کالاهاست که افزایش می‌یابد.

اسحاق جهانگیری در پاسخ به سؤالی در خصوص کمبود روغن در بازار گفت: در این خصوص واردات دانه‌های روغنی و روغن خام از مسئولان گمرک سؤال کرده‌ام که براساس پاسخ آن‌ها ذخایر بسیار زیادی از این کالا وارد کشور شده‌است به‌طوری که بیش از 300 هزار تن ذخیره در بندر وجود دارد و در همین حال کشتی‌هایی در حال تخلیه بار هستند.

وی ادامه داد: دغدغه کمبود کالا گاهی ممکن است به دلیل برخی سیاستگذاری‌ها یا تغییر سیاست‌ها که با دقت درست اعلام نمی‌شود، رخ می‌دهد که ممکن است مردم نگران شوند که کالایی چند ماه دیگر قیمتش افزایش یابد و اقداماتی در این خصوص انجام دهند و ما نتوانیم همزمان بازار را تنظیم کنیم.

جهانگیری همچنان بر تخصیص ارز دولتی به‌رغم تمامی انحرافات و چالش‌هایی که میان وارد‌کنندگان و بانک مرکزی در دو سال اخیر به وجود آمده اصرار دارد. وی در خصوص سیاست دولت در حمایت از ارز 4 هزارو 200 تومانی برای کالا‌های اساسی گفت: این سیاست در حال بررسی است و امیدواریم با مجلس به تفاهم دست یابیم تا به مردم فشاری از بابت قیمت کالا‌ها تحمیل نشود یا اگر تحمیلی نیز بود با برخی حمایت‌ها مشکلات کمتر شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان