ماهان شبکه ایرانیان

پاندمی کروناویروس، چه تاثیری روی چشم دارد؟

اپتومتریست و استاد دانشگاه علوم پزشکی نسبت به افزایش تنش‌های چشمی در شرایط کرونایی به علت استفاده زیاد و مداوم دانش‌آموزان و دانشجویان از تبلت، لپ تاپ و گوشی هشدار داد.

پاندمی کروناویروس، چه تاثیری روی چشم دارد؟

ایرنا نوشت: اپتومتریست و استاد دانشگاه علوم پزشکی نسبت به افزایش تنش‌های چشمی در شرایط کرونایی به علت استفاده زیاد و مداوم دانش‌آموزان و دانشجویان از تبلت، لپ تاپ و گوشی هشدار داد.

ابراهیم جعفرزاده پور افزود: این روزها بسیاری از کلاسهای آموزشی در سطح مدارس و دانشگاه ها و کلاس های آزاد بصورت مجازی برگزار می شود و استفاده از صفحات دیجیتال مثل تبلت، لپ تاپ و گوشی بصورت فزاینده ای افزایش یافته و این اتفاق درصد خستگی چشم و مشکلات ناشی از استفاده صفحات دیجیتال را ارتقا داده است.
وی اظهار داشت: توصیه می شود افرادی که از این ابزار بصورت مکرر و طولانی استفاده می کنند، حتما معاینات مناسب چشمی توسط اپتومتریست انجام دهند.
این اپتومتریست ادامه داد: ممکن است برای این افراد عینک تجویز شود تا تنش های چشمی که بدلیل استفاده از صفحات دیجیتال ممکن است برای آنها بوجود بیاید رفع شود و باید بعد از مدت 15 تا 20 دقیقه حتما بین 20 تا 25 ثانیه به چشم ها استراحت داده و پس از آن به کار ادامه دهند.

بیشتربخوانید:

کرونا بر چشم چه اثراتی دارد؟


وی تصریح کرد: این افراد می توانند فعالیت های فیزیکی مثل نرمش های ساده که سطح عملکردی سیستم عصبی عضلانی را افزایش دهد انجام دهند و در کنار ماندن در خانه و حفظ سلامتی خود به سلامت عمومی هم توجه کنند.
به گفته این استاد دانشگاه، مردم باید نکات بهداشتی که از طرف مسئولان وزارت بهداشت اعلام می شود مدنظر قرار داده و انجام دهند.
جعفرزاده پور افزود: همکاران اپتومتریست نیز باید توجه داشته باشند که در هنگام معاینات بیماران حتما شیلد مناسبی را در دستگاه پیش بینی کنند چون همانطور که همکاران می دانند در فاصله بسیار نزدیکی با بیمار قرار می گیرند و احتمال انتقال ویروس وجود دارد.
وی اظهار داشت: یکی از راه هایی که ممکن است ویروس وارد بدن شود از طریق مخاط چشم است، بنابراین باید محافظت مناسبی از چشم ها انجام شود.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: این محافظت می تواند به شکل استفاده از عینک های محافظتی باشد و افرادی که از نظر اجتماعی و شغلی می توانند افراد پر خطری باشند یا در شرایط پرخطری قرار می گیرند در انتخاب فریم ها حتما دقت لازم را داشته باشند تا فریم هایی که انتخاب می شوند پوشش مناسبی را برای سطح چشم داشته باشد و از انتخاب فریم های کوچک که احتمال پوشش کمتری برای چشم ایجاد می کنند، خودداری شود.

به گفته وی،  امروزه باید با توجه به شرایطی که هست دقت بیشتری برای ضدعفونی لنزهای چشمی در نظر گرفته شود.

بیشتر بخوانید:

آیا ممکن است از طریق چشم به کرونا مبتلا شد؟

اثرات مخرب حمله ویروس کرونا به چشم

علامت جدید ویروس کرونا را بشناسید

جعفرزاده پور افزود: باید سریعتر و زودتر از آنچه که بطور قبل لنزها را تعویض و جایگزین می کردیم امروز این کار را انجام دهیم شاید بعد از اینکه احساس کنیم مواد ضدعفونی کننده ای که برای ضدعفونی لنزها استفاده کردیم کارایی مناسبی نداشته باشد، و حتما باید نسبت به جایگزینی این لنزها اقدام کنیم.
وی گفت: تجویز لنزهای رنگی را با استفاده از لنزهای ترایال انجام ندهیم چون احتمال انتقال بیماری‌ها وجود دارد، حتما به بیماران توصیه های لازم برای تعویض مکرر وسریع جا لنزی ارائه شود.  
این اپتومتریست ادامه داد: جالنزی یکی از وسایلی است که باعث انتقال بیماری می شود چون جا لنزی در محل های مختلف مانند کیف بیمار قرار می گیرد می تواند در محفظه و محل هایی باشد که احتمال آلودگی هست و وقتی دست به جا لنزی می زنیم و لنز را داخل چشم می گذاریم طبعا انتقال بیماری رخ می دهد.
جعفرزاده پور افزود: نکته دیگری که در خصوص لنز وجود دارد این است که برای برداشتن و گذاشتن لنز از وسایل مناسبی استفاده کنیم و از نوک انگشت و ناخن برای جایگزینی لنز استفاده نشود.
وی اظهار داشت: وسایلی که برای گذاشتن و برداشتن لنز استفاده می شود نیز حتما باید با مواد ضدعفونی کننده تمیز شود.

این اپتومتریست خاطرنشان کرد: همچنین در کلینیک ها و مراکزی که همکاران اپتومتریست مشغول به کار هستند حتما فاصله اجتماعی باید رعایت شود و وقت دهی بیماران بگونه ای باشد که این اتفاق ناگواری نیفتد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان