بازار سهام
شروع ریزشی بورس
معاملات بازار سهام در آغاز هفته برای پنجمین روز متوالی با افزایش عرضهها و سرخپوشی شاخصها آغاز شد و در ادامه نااطمینانیها و هیجان سهامداران در نهایت شاخص کل بورس با افت 2/ 3 درصدی مواجه شد و بیش از 37 هزار واحد از ارتفاع خود را ازدست داد و به رقم یک میلیون و 135 هزار واحدی سقوط کرد. شاخص کل هموزن و فرابورس نیز از این امر مستثنی نبودند و به ترتیب افتهای 7/ 1 درصدی را تجربه کردند. بازگشت دلار به کانال 24 هزار تومانی بهعنوان عامل موثر در نوسانات قیمت سهام و عرضه و تقاضا که به نماگر بورس جهت میدهد، نتوانست حقیقیها را به کام خرید بکشاند. براین اساس سهامداران حقوقیها خالص خرید یک هزار و 620 میلیارد تومانی را رقم زدند و معاملاتی به ارزش 6 هزار و 179 میلیارد تومان در بورس انجام شد.
بازار سکه
شروع صعودی سکه
بهای طلا و سکه با شروع هفته روند افزایشی خود را آغاز کرد و توانست برخی از قیمتهای از دست رفته خود را جبران کند. مهمترین عامل کاهش قیمت سکه در روزهای گذشته کاهش شدید قیمت اونس طلا بود که در روز جمعه توانست بخشی از قیمتهای از دست رفته خود را جبران کند و به بالای 1800 دلار بازگردد. همچنین رشد جزئی دلار تهران نیز عامل افزایشی دیگر قیمت سکه و طلا بود و باعث شد تا هر قطعه سکه روز شنبه به 10 میلیون و 800 تومان برسد که افزایش 4/ 1درصدی در روز را نشان میدهد. با توجه به بسته بودن بازار جهانی به دلیل تعطیلات آخر هفته در دو روز آینده حرکت سکه و طلا تا حد زیادی به دلار وابسته بوده و اگر قیمت دلار صعود بیشتری یابد سکه و طلا نیز افزایش را تجربه خواهند کرد.
بازار طلای جهانی
تلاش برای صعود
تلاش اونس طلا در هفته گذشته برای یافتن نیروی صعودی نتیجهبخش نبود هرچند در آخرین روز معاملاتی اندکی رشد داشت. اونس طلا در معاملات روز جمعه بازار با 1/ 1 درصد افزایش، در 1815 دلار بسته شد اما برای کل هفته حدود 8/ 1 درصد کاهش داشت که بزرگترین کاهش هفتگی از هفته منتهی به هشتم ژانویه بود.این تغییر قیمت در طلا در شرایطی روی داد که سرمایهگذاران غیرحرفهای سازمانیافته از طریق شبکه اجتماعی، نتوانستند فشار خرید قابل توجهی در بازار نقره ایجاد کنند. قیمت نقره پایین 27 دلار در هر اونس ایستاد. قیمتها پس از اینکه روز دوشنبه به بالاترین حد در هشت سال اخیر صعود کردند، افت چشمگیری داشتند. به گفته برخی از تحلیلگران، ناکامی در ایجاد فشار خرید در بازار نقره، ممکن است روی قیمت طلا تاثیر بگذارد زیرا سرمایهگذاران غیرحرفهای موقتا از بازار فلزات ارزشمند کنار میکشند.
بازار اوراق مسکن
بازگشت تسه9712 بر مدار صعودی
اوراق تسهیلات مسکن در معاملات آغاز هفته بازار سهام مثبت شروع شد. روند صعودی اوراق تسهیلات طی دو هفته گذشته ادامه داشته و هیچ چیزی جلودارش نیست. تسهها که گاهی از روند شاخص بورس تاثیر میپذیرند و در مواردی عرضه و تقاضا بر آن موثر است طی روزهای اخیر بیتوجه به روند نماگر بورس همواره سیر صعودی داشته است. به نظر میرسد اکنون از مهمترین مولفه خود که عرضه و تقاضا آن است تاثیر پذیرفته و چنین روندی را دنبال میکند. بر همین اساس در ادامه روند صعودی این اوراق، تسه 9712 رشد حدود 5 درصدی را تجربه کرد و در قیمت پایانی 60 هزار و 100تومان بسته شد. تسه 9712 که کمتراز یک ماه تا پایان سررسید آن باقی مانده است در روزهای اخیر با حجم زیادی از خریداران مواجه شده و این امر سبب شده قیمتها نیز افزایش یابد.
بازار نفت
رشد 9 درصدی نفت در هفته
قیمت نفت در معاملات روز جمعه تحت تاثیر امیدها به احیای اقتصادی و محدودیت عرضه اوپک و متحدانش، افزایش چشمگیر یافت. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدییت با 90سنت معادل 6/ 1 درصد افزایش، در 57 دلار و 10 سنت در هر بشکه بسته شد.نفت آمریکا هفته گذشته بیش از 9 درصد رشد کرد که بزرگترین رشد از اکتبر بود و این رخداد تحت تاثیر کاهش ذخایر نفت آمریکا به پایینترین سطح از مارس روی داده است. بهای معاملات نفت برنت در نزدیکی 60 دلار در هر بشکه بسته شد و رشد هفتگی 6درصدی را به ثبت رساند. عرضه واکسنهای
کووید- 19 امیدها به رشد تقاضا برای نفت را تقویت کرده است اما حتی خوشبینهایی مانند اوپک که انتظار دارد بازار تا پایان سال 2021 دچار کمبود عرضه بماند، انتظار ندارند مصرف نفت تا سال 2022 به سطح پیش از شیوع پاندمی برگردد.