حرکات مناسب برای ساعد و مچ دست
استفاده نادرست از صفحه کلید کامپیوتر نیز موجب درد ساعد و مچ دست میشود. به صفحه کلید مقابلتان نگاه کنید، آیا آن را در زاویهای قرار دادهاید که مچ دست 4 سانتیمتر پایینتر از بقیه دست تان قرار میگیرد؟ اگر این طور است، در معرض خطر هستید و به عصب مچ دستتان (عصب میانی) فشار زیادی وارد میشود که در نهایت منجر به سندرم تونل کارپال میگردد.
برای جلوگیری از این مشکل: دو پایه زیر کیبورد را که نزدیک صفحه مانیتور است، پایین نیاورید و زمانی که دست شما خسته شد، آن پایهها را باز کنید. از یک پد مچ دست استفاده کرده و در حین کار با کامپیوتر آن را زیر دست خود قرار دهید؛ به طوری که دستتان بالاتر از سطح مچ قرار بگیرد و هیچ فشاری روی مچ دست خود احساس نکنید.
میتوانید به جای پد از یک حوله نرم استفاده کرده و ارتفاع آن را به طور مناسب خودتان تنظیم کنید.
مهمترین عوامل التهاب لگن
نشستن روی یک سطح ناهموار: مثلاً وقتی بدون توجه به کیف پول یا شی دیگری که درون جیبتان قرار دارد. ساعتها روی آن مینشینید. برخی از پزشکان معتقدند، دلیل کمردرد بسیاری از رانندگان کامیون این است که ساعتها با یک کیف پول ضخیم در جیب شلوارشان مشغول رانندگی هستند.
لگن شما به گونهای طراحی شده است که فشار و حجم فعالیت را به دو قسمت لگن تقسیم کند. استخوان نشسته که با زمین یا صندلی در تماس است و به راحتی میتوانید آن را لمس کنید و در هر دو قسمت لگن وجود دارد، «ischial tuberosity» نامیده میشود. اگر هر یک از این استخوانها مجبور باشد حجم کاری استخوان دیگر را نیز تحمل کند، ملتهب شده و نمیتواند عملکرد طبیعی داشته باشد. بنابراین عدم صحیح نشستن نیز یکی از دیگر مواردی است که موجب التهاب لگن میشود.
درست بالای لگن، منطقه ستون فقرات کمری قرار دارد. بیشتر برآمدگی دیسک کمر و مشکلات مزمن و دردناک کمر مربوط به این منطقه میشود. استخوان ستون فقرات که از نخاع محافظت میکند، در هر سطح توسط دیسکهای غضروفی از یکدیگر جدا میشود. اگر این دیسکها به هر دلیلی، از جمله استرس یا آسیب، فشار زیادی را متحمل شوند، ممکن است به سمت عقب و نخاع رانده شده و روی نخاع و اعصاب نخاعی فشار بیاورند.
در این هنگام دیسک ضعیف شده و منجر به ایجاد ناراحتیهای جدی و سخت میشود. همانطور که احتمالاً حدس زدهاید، نشستن به مدت طولانی، روی دیسکهای کمر فشار میآورد و این فشار یکی از علل کمردردهای مزمن است.
توصیههای مهم
هر 20 الی 30 دقیقه نگاه خود را از مانیتور بردارید و به چشمان خود استراحت دهید و یکی دو دقیقه به بیرون از پنجره و به یک نقطه دور نگاه کنید؛ البته بدون آنکه به جایی خیره شوید. این کار باعث میشود شش ماهیچهای که چشمان ما را کنترل میکنند، استراحت کرده و خون در آنها جریان یابد.
مانیتور خود را در موقعیتی قرار دهید که تابش نور را کاهش دهد. تابش و انعکاس نورخورشید و روشنایی داخل ساختمان یکی از قابل توجهترین منابع فشار چشم است.
بهتر است از مانیتورهایی که صفحه نمایش بزرگ و تخت دارند، استفاده کنید. این مانیتورها انعکاس نور داخل ساختمان را کاهش داده و باعث میشوند چشمان شما برای یافتن کلمات کمتر به صفحه مانیتور خیره بماند؛ زیرا صفحه نمایش به حد کافی بزرگ است. تا جایی که امکان دارد، از بزرگترین اندازه فونت قلم استفاده کنید تا به دقت و تمرکز چشم کمتر نیاز داشته باشید.
اگر عینکی هستید، از لنزها و شیشههایی استفاده کنید که دارای یک پوشش ضدتشعشع هستند. اگر به هر دلیلی مجبورید مدت زیادی به صفحه مانیتور خیره بمانید، هر چند لحظه یکبار پلک بزنید. پلک زدن چشمان شما را از گردوغبار حفظ خواهد کرد و مانع خشکی چشم میشود و سطح آن را مرطوب نگه میدارد.
مانیتور را طوری قرار دهید که گردن شما در موقعیتی مناسب قرار گیرد و چشمان شما به راحتی بتواند کل صفحه نمایش را ببیند. به طور معمول بهتر است چشمها و مانیتور 24 اینچ حدود 60 سانتیمتر از هم فاصله داشته باشند. اگر کار شما به دو بخش کار با کامپیوتر و کار فیزیکی تقسیم میشود، سعی کنید هر یک از آنها را به طور متوالی انجام دهید و به طور گردشی هر چند ساعت یکبار نوع کار خود را عوض کنید.
مراقبت از گردن
قرار گرفتن گردن در موقعیت نامناسب میتواند منجر به سردرد تنشی شود. اگر با انگشتان دست خود پشت گردن و بالای آن را که به سر متصل میشود لمس کنید؛ و شیاری نسبتاً عمیق را احساس خواهید کرد. خارج از این دو شیار، دو عصب بزرگ به نام اعصاب «suboccidital» وجود دارد که این اعصاب به پشت گوش و داخل و اطراف چشمها هدایت میشوند.
فشار بر روی عضلات گردن موجب انقباض این اعصاب میشود و ممکن است هر نقطهای از طول مسیر این اعصاب را دچار تنش و درد کند. تنش عضلات گردن حتی میتواند مفاصل فک را درگیر کند. مفاصل فک از حساسترین مفاصل بدن است که آسیب به آن ممکن است موجب درد در فک و مشکل جویدن غذا شود.
برای خواندن بخش اول- آنچه لازم است کاربران رایانه بدانند- اینجا کلیک کنید.