ماهان شبکه ایرانیان

وبلاگ مشرق

آیت‌الله کعبی: تصویب FATF یعنی مسلح کردن دشمن/ رسوایی بزرگ در یک تابلوی نقاشی

چپ‌های ستادی و عناصر تحریم خاموش انتخابات در حالی مسئولیت رقابت انتخاباتی را متوجه نظام اسلامی و نهادهای نظارتی میکنند که اتفاقا این مسئله وظیفه احزاب و گروه های سیاسی است.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

تابلوی ناکارآمدی و گرانی را چه کسانی ترسیم کرده‌اند؟!

رسوایی بزرگ در یک تابلوی نقاشی

آیت‌ا... کعبی: تصویب FATF یعنی مسلح کردن دشمن/ رسوایی بزرگ در یک تابلوی نقاشی

محمدصادق جوادی حصار، فعال چپ و عضو حزب اعتماد ملی در بخشی از یک مصاحبه با اعتمادآنلاین پیرامون انتخابات 1400، اظهار کرده است:

"البته مردم تحت فشارهای شدید اقتصادی و روحی و روانی هستند. مردم ما این احساس را دارند که برابر خیلی از اتفاق‌ها تحقیر می‌شوند که این حس و دیدگاه اصلاً خوب نیست."[1]

*گزاره مورد تأکید جوادی حصار مبنی بر فشارهای وارده به مردم در حالی است که او بک گراند و عامل این فشار که چیزی جز دولت برساخته اصلاح طلبان و گرانی ها و بی تدبیری های آن نیست را مورد استتار قرار میدهد!

جالب است که حتی کسی مثل محمدرضا تاجیک که از تئوریسین های اصلاح طلبی محسوب می شود به تازگی در اشاره به انتقادات اصلاح طلبان از وضعیت موجود به قصه ای از یک افسر آلمانی اشاره کرده است که در یک نمایشگاه نقاشی جلوی یک تابلو می‌ایستد، چون یک خشونت مدرن را در تابلو می‌بیند، نقاش را صدا می‌زند و می‌گوید این کار شماست؟ نقاش هم با متانت می‌گوید خیر کار شماست.[2]

پس مشکلی اگر وجود دارد مسئولیت آن مستقیما به اصلاح طلبان برمی گردد اما قابل تأمل است که آنها در یک بازی مزوّرانه خود را نماینده اکثریت و معترضان وضع موجودی که خود پدید آورده اند جلوه می دهند! رفتاری که جز مسئولیت ناپذیری و رفتارهای منتهی به ادامه مشکلات مردم، تفسیر دیگری ندارد.

بحث احساس تحقیر که جوادی حصار مدعی آن برای مردم شده است نیز یک برساخته ذهنی در ستاد هسته سخت اصلاحات برای سیاه نمایی از وضع موجود کشور و ناامیدسازی مردم است.

چه اینکه ما در وضعیت موجود دچار مشکلاتی هستیم اما اولا این مشکلات قابل رفع هستند و ثانیا تحقیر نیز یک مبحث جامعه شناسی سیاسی در جوامع استبدادی با حکام خودکامه است نه یک مبحث قابل وقوع در جوامع مردمسالار و یا در حکومتهای دینی مشروع.

***

"رقابت انتخاباتی" وظیفه نهادهای نظارتی است یا وظیفه گروه‌های سیاسی؟!

آیت‌ا... کعبی: تصویب FATF یعنی مسلح کردن دشمن/ رسوایی بزرگ در یک تابلوی نقاشی

فردی به نام محمدعلی ایازی که گفته شده عضو مجمع اصلاح طلب محققین و مدرسین حوزه علمیه است در بخشی از یک مصاحبه که اعتمادآنلاین آنرا منتشر کرد با اشاره به مجلس یازدهم گفته است:

"اصولا افکار عمومی می‌گوید این مجلس برخاسته از اکثریت آرای مردم نیست؛ در انتخابات اخیر مجلس، متاسفانه یک تجربه ناخوشایند بدست آمد؛ مردم در داوری عمومی به این نتیجه رسیدند نهادهای ذیربط به گونه‌ای کاندیداهای مجلس را رد صلاحیت کردند که زمینه «رقابت» فراهم نشد؛ کار به جایی رسید که عملا درصد کمی از مردم در انتخابات شرکت کردند؛ پس قهرا این سوال درباره این نمایندگان مطرح است که هر لایحه و هر قانونی که وضع می‌کنند آیا نظرشان واقعا برخاسته از آرای اکثریت مردم است که مرتبط با جمهوریت نظام است؟ یا بر اساس ادعای کسانی است که می‌گویند ما اصلا چکار داریم به نظر اکثریت مردم؟"[3]

*فرد اشاره شده البته بدیهیات قانون و دموکراسی را هم نمیداند که منتخبان یک انتخابات قانونی، همواره نمایندگان اکثریت هستند و اطاعت از نتیجه یک انتخابات قانونی برای همه لازم الاتباع است.

بماند که مجلس یازدهم نیز تاکنون کارنامه ای مشحون از کارآمدی و پرداختن به مصوبات کاربردی (مثل اخذ مالیات از خانه های خالی) داشته است که این سطح از پرداخت اصولی به مشکلات مردم خار چشم دشمنان نظام و انقلاب است.

مسئله رقابت نیز هرگز به نهادهای نظارتی که در تمام حاکمیت های جهان وجود دارند مربوط نمی شود بلکه به جریانات و احزاب سیاسی مربوط است که شأنی جز معرفی نامزدهای انتخاباتی و تقویت مردمسالاری ندارند.

که اگر هم دارای نامزدی با شرایط صلاحیتی نیستند بایستی نسبت به معرفی نامزدهای کمتر شناخته شده یا ائتلافی اقدام کنند.

اقداماتی عقلانی که البته دیدیم اصلاح طلبان در جریان انتخابات 98 هیچیک از آنها را انجام ندادند و با عدم معرفی کاندیداهای خود رسما دست به "تحریم خاموش انتخابات" زدند.

جالب است که چپها به جای اینکه امروز در موضع خیانت و پاسخگویی باشند اما به جایگاه مدعی شتافته اند و برای استتار رفتار شریرانه تحریم خاموش انتخابات، موضعی پیروز و انتقادی را نسبت به افتضاح خود در جریان انتخابات مجلس اتخاذ کرده اند.

مقوله ای که حتما بایستی مد نظر مردم و خواص کشور باشد و نسبت به آن روشنگری صورت بگیرد. وگرنه حتما قابلیت تکرار دارد.

گفتنیست، ایازی چند سال قبل نیز در اظهاراتی گفته بود: اگر موضوعی در عرف جامعه تبدیل به منکر نشود، این دیگر منکر نیست![4]

او همچنین در زمان دیگری مدعی تغییر امام راحل در سال های آخر حیاتشان شده است.[5]

***

آیت‌ا... کعبی: تصویب FATF یعنی مسلح کردن دشمن

آیت‌ا... کعبی: تصویب FATF یعنی مسلح کردن دشمن/ رسوایی بزرگ در یک تابلوی نقاشی

آیت الله عباس کعبی، عضو مجلس خبرگان رهبری در مصاحبه با خبرگزاری رسا، پیوستن به FATF را مسلح کردن دشمن برای اعمال تحریم های هوشمندانه دانسته و گفته است: متأسفانه علی رغم اینکه قبلاً الحاق به اف ای تی اف رد شده، اما بانک مرکزی ایران شدیداً به دنبال پذیرش خواسته های این اتحادیه است، در حالی که مقامات آمریکایی هم به دنبال ملحق شدن ایران به اف ای تی اف هستند.

او می افزاید: در حقیقت آمریکایی ها می خواهند ما به اف ای تی اف بپیوندیم تا با شفاف شدن اطلاعات مالی کشورمان برای آنها، فرایند تحریم ها را بهتر پیش ببرند.

آیت ا... کعبی همچنین با بیان اینکه پیوستن به اف ای تی اف دست آمریکا را برای تحریم های بیشتر و هوشمندانه تر باز می کند، این پیوستن را گامی در جهت تقویت استکبار جهانی دانست و مجددا تأکید کرد: ما نباید با پیوستن به اف ای تی اف و با شفاف سازی اطلاعات مالی خودمان، دشمنان خود را علیه خودمان مسلح کنیم.[6]

*در ماه های پایانی عمر دولت آقای روحانی شاهد هستیم که اصرار شدیدی از جانب ستاد دولت و برخی ارکان آن بر پیوستن ایران به FATF وجود دارد.

اصراری که البته قرار است با تحت فشار قرار گرفتن مجمع تشخیص مصلحت نظام برای تصویب این پیوستن به پیش رود.

از همین روست که برخی چهره های دلسوز نظام حتی تصریح کرده است که مجمع تشخیص در یک آزمون تاریخی قرار گرفته است.[7]

قابل تأمل است که دولت آقای روحانی در حالی بر تصویب پیوستن به این قرارداد مشکوک اصرار دارد و از بابت آن وعده می دهد که اصرارها و مواعید این دولت در جریان برجام هرگز محقق نشد و آقایان پس از محقق نشدن نیز بهانه های عجیبی را بر سر دست گرفتند که هیچیک منطقی به نظر نمی رسد.

بدیهیست که این اتفاق درباره FATF نیز کاملا محتمل است و یک عقل سلیم نباید به خود اجازه تجربه کردن دوباره چنین تجربه تلخی را بدهد.

***

1_https://etemadonline.com/content/455715

2_https://etemadonline.com/content/471218

3_https://etemadonline.com/content/471376

4_mshrgh.ir/836280

5_mshrgh.ir/963680

6_rasanews.ir/002pye

7_mshrgh.ir/1190035

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان