ماهان شبکه ایرانیان

ویژه‌های مشرق؛

موسویان: کلید رابطه با جهان پایان دشمنی با آمریکاست/ حمله به نظارت استصوابی ترفندی برای فرار از کارنامه

حمله به شورای نگهبان و بیان ادعاهایی همچون اختیارات محدود رئیس جمهور، صرفا ترفندی برای فرار از پاسخگویی درباره کارنامه ۸ ساله است.

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌ استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با  «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

** موسویان: کلید رابطه با جهان،پایان دشمنی با آمریکاست

روزنامه شرق در مطلبی به نقل از «حسین موسویان» عضو سابق تیم مذاکره کننده هسته ای که اکنون در آمریکا اقامت دارد، نوشت:«تا زمانی‌ که روابط ایران و آمریکا در خصومت و دشمنی خلاصه شود، از یک طرف بهبود روابط ما با کشورهای همسایه در منطقه و جهان غرب مثل اروپا دچار مشکل خواهد بود و از طرف دیگر قدرت‌های بلوک شرق مثل چین نخواهند توانست روابط جامع استراتژیک با ایران داشته باشند؛ چون برای آنها هم در نهایت روابط با آمریکا مهم‌تر از روابط با ایران است، ضمن اینکه توسعه روابط با آنها با هزینه چندبرابری برای ما تمام خواهد شد».

موسویان: کلید رابطه با جهان پایان دشمنی با آمریکاست/ حمله به «نظارت استصوابی» ترفندی برای فرار از کارنامه

رهبر معظم انقلاب- 19 دی 99- فرمودند:«شما امروز وضع آمریکا را مشاهده میکنید؛ وضع و حال بت بزرگ را امروز شما می‌بینید که این دموکراسی‌شان است؛ این افتضاح انتخاباتی‌شان است؛ این حقوق بشرشان است، حقوق بشری که هر چند ساعت یک بار، یا حدّاقل چند روز یک بار، یک سیاه پوست را بدون دلیل، بدون جرم در خیابان میکُشند، و کشنده و قاتل هم تعقیب نمیشود؛ این ارزشهایشان است که همین طور میگویند ارزشهای آمریکایی، ارزشهای آمریکایی، و امروز این ارزشها مایه‌ی مسخره‌ی همه‌ی دنیا شده، حتّی دوستانشان آنها را مسخره میکنند؛ این هم اقتصاد فلجشان است؛ اقتصاد آمریکا به معنای واقعی فلج است، دَه‌ها میلیون بیکار و گرسنه و بی‌خانمان [وجود دارد]؛ این وضع امروزِ آمریکا است. این البتّه چیز مهمّی است لکن عجیب‌تر از این، این است که یک عدّه‌ای هنوز قبله شان آمریکا است،  هنوز امید و آرزویشان به آمریکا است؛ آمریکایی که در یک چنین وضعی است».

در روزهای گذشته «بن نورتون» خبرنگار آمریکایی با اشاره به قرارداد 25 ساله ایران و چین در توئیتی نوشت:«توافق ایران و چین میخی است در تابوت هژمونی آمریکا در غرب آسیا. آیت‌الله خامنه‌ای راست گفته بود که دوره پسا آمریکا شروع شده است».

روزنامه واشنگتن‌تایمز نیز در گزارشی نوشت:دولت بایدن ادعا می‌کند از کمپین فشار بر ایران حمایت می‌کند، اما نشانه‌های واضحی از فروپاشی تحریم‌ها وجود دارد، زیرا چین خرید نفت‌های تحریمی‌ایران را به میزان چشمگیری افزایش می‌دهد.

این روزنامه آمریکایی در ادامه نوشت: سه برابر شدن خرید نفت ایران از سوی چین از زمان روی کار آمدن بایدن، به تهران یک راه نجات مالی و اهرم جدید برای دفع فشار بیرونی داده است.

ساختار حاکمیتی آمریکا اکنون هم در داخل ایالات متحده با بحران های بزرگ مواجه است و هم در نقاط مختلف جهان و از جمله غرب آسیا(خاورمیانه) در موضع ضعف قرار دارد. به همین خاطر است که تحلیلگران مسائل بین الملل تاکنون چندین بار در توصیف آمریکا از تعبیر «ببر کاغذی» استفاده کرده اند.

با اینحال، امثال حسین موسویان همچنان در حال بزک «ببر کاغذی» بوده و دشمن را در موضع قدرت نمایش می دهد.

** حمله به «نظارت استصوابی» ترفندی برای فرار از کارنامه

«غلامرضا انصاری» فعال سیاسی اصلاح طلب در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت:«متاسفانه بسته بودن فضای انتخابات و ناامیدی فزاینده ناشی از رفتار دست‌اندرکاران قدرت‌، حکومت و نابسامانی حاکم بر سیاست‌، اقتصاد، فرهنگ و جامعه همه‌گیر و گسترده شده است. از سوی دیگر نظارت استصوابی قدرت انتخاب را از مردم گرفته و عملا انتخاب را از معنا تهی کرده است. دخالت عوامل قدرت سبب شده که نهاد ریاست‌جمهوری و دولت ناتوان و دست بسته نشان داده شود».

انصاری در ادامه گفت:«متأسفانه امروز نیز یک‌دست شدن قدرت جزو شعارهای اصلی اصولگرایان قرار گرفته است. به همین دلیل نیز اصولگرایان همه مشکلات کنونی کشور را نتیجه عملکرد دولت آقای روحانی می‌دانند که در ساختارهای قدرت بیش از20 درصد قدرت را نیز در اختیار ندارد».

موسویان: کلید رابطه با جهان پایان دشمنی با آمریکاست/ حمله به «نظارت استصوابی» ترفندی برای فرار از کارنامه

اصلاح طلبان چند ادعا را به دفعات تکرار کرده اند. یکی از این ادعاها، معرفی «نظارت استصوابی» به عنوان عامل اصلی کنارگذاشتن شایسته سالاری و محدودکننده قدرت انتخاب مردم است.

اما انتخابات شوراهای شهر، تنها یک مثال در رد این ادعای تکراری است. در انتخابات شوراهای شهر هیچ خبری از نظارت استصوابی شورای نگهبان نیست. اگر ادعاهای اصلاح طلبان صحیح باشد، باید شوراهای شهر در سراسر کشور به نماد شایسته سالاری تبدیل شده و مردم آن را به عنوان نماد کارآمدی بشناسند، اما آیا شوراهای شهر نماد شایسته سالاری و کارآمدی است؟! متاسفانه پاسخ منفی است.

در سالهای اخیر پرونده های سیاسی درخصوص فساد مالی، اخلاقی و...نماینده های شوراهای شهر در شهرهای مختلف رسانه ای شده و حتی برخی شوراها به دلیل تخلفات گسترده، منحل شده اند.

شورای شهر پنجم تهران که همگی اصلاح طلب هستند، از جمله مواردی است که بارها از سوی اصلاح طلبان به عنوان نماد ناکارآمدی، عدم آشنایی با مدیریت شهری و سیاسی کاری معرفی شده است. انتخاب محمدعلی نجفی به عنوان شهردار تهران نیز محصول همین شورا است.

حمله به شورای نگهبان و در ادامه تکرار ادعای اختیارات محدود رئیس جمهور، همگی مصادیق توهین اصلاح طلبان به فهم و شعور مردم است. چرا که این طیف از یکسو مدعی است که اختیارات رئیس جمهور فقط 20 درصد است و از سوی دیگر با ترافیک کاندیدا برای پاستور مواجه شده و این تعدد کاندیدا، سران این طیف را سردرگم کرده است.

اگر اختیارات رئیس جمهور فقط 20 درصد است، پس این سر و دست شکستن برای ورود به پاستور از سوی فعالین اصلاح طلب برای چیست؟!

واقعیت این است که حمله به شورای نگهبان و بیان ادعاهایی همچون اختیارات محدود رئیس جمهور، صرفا ترفندی برای فرار از پاسخگویی درباره کارنامه 8 ساله است.

طیفی که مردم را از دلار 5 هزارتومانی می ترساند، حالا دلار 25 هزارتومانی را به بار آورده و متاسفانه حتی توانایی مدیریت بازار مرغ و تخم مرغ را هم ندارد.  

** اعتراف روزنامه اصلاح طلب: بایدن ادامه دهنده سیاست های ترامپ است

روزنامه اعتماد در مطلبی نوشت:«آنچه پس از دو ماه زمامداری جو بایدن به عنوان رییس‌جمهور جدید ایالات متحده قابل درک است و علی‌رغم تمامی اظهارات قبل و بعد از ورود او به کاخ سفید در مورد بازگشت واشنگتن به برجام و ازسرگیری تعهدات بین‌المللی امریکا در پرونده هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران، همچنان شاهد تداوم سیاست‌های دولت ترامپ و تعلل دولت بایدن در تدوین و اجرایی کردن راهبرد او در قبال بازگشت امریکا به جمع گروه کشورهای 1+5 هستیم».

موسویان: کلید رابطه با جهان پایان دشمنی با آمریکاست/ حمله به «نظارت استصوابی» ترفندی برای فرار از کارنامه

اصلاح طلبان در تحلیل مسائل مختلف و از جمله تحلیل حوزه سیاست خارجی حداقل چند ماه از منتقدان دولت عقب هستند.

در سال گذشته و در مقطعی که نام جو بایدن به عنوان نامزد اصلی دموکرات ها برای انتخابات ریاست جمهوری مطرح شد، کارشناسان تاکید کردند که بایدن در مواجهه با ایران، تفاوتی با ترامپ ندارد.

جو بایدن پیش از این معاون اول دولت باراک اوباما بوده است. دولت اوباما رکورددار تحریم های ضدایرانی در 40 سال اخیر است.

با اینحال رسانه های اصلاح طلب با تیترهایی از جمله «رویای آبان 99»، اینگونه وانمود کردند که اگر بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پیروز شود، در اسرع وقت به برجام بازگشته و تمامی تحریم ها را لغو می کند و در ادامه، فتح الفتوحی اقتصادی رخ خواهد داد.

حالا این روزنامه اصلاح طلب تاکید کرده است که بایدن ادامه دهنده سیاست های ترامپ است. دموکرات ها و جمهوری خواهان علیرغم اختلافات ریز و درشتی که با یکدیگر دارند، در مسئله ایران دارای وحدت استراتژیک بوده و فقط در تاکتیک های رسیدن به هدف مشترک، دارای اختلاف نظر هستند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان