ماهان شبکه ایرانیان

ویژه‌های مشرق

فیاض زاهد: محال است دولت رئیسی موفق شود/ علیه استکبار موضع نگیرید دلار گران می‌شود

جریان اصلاح طلب این روزها بجای آنکه برای رفع مشکلات مردم و بهبود اوضاع و پیشرفت کشور به میدان بیاید، همچنان مشغول نمک پاشی روی زخم مردم و دهن کجی به دموکراسی و مردم سالاری است.

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌ استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با   «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

******

** فیاض زاهد: محال است دولت رئیسی موفق شود

«فیاض زاهد» عضو ستاد انتخاباتی کروبی در انتخابات 88 که با مدرک «تاریخ» در دولت روحانی مشاور ارشد دو وزارتخانه مهم اقتصادی بوده است در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت: «اگر دولت جدید می‌داند که علت اصلی مشکلات در قطع بودن کانال‌های ارتباطی سالم با همسایگان و کشورهای تاثیرگذار و مناسبات بین‌المللی معقول و کاهش تنش منطقه‌ای و همین‌طور حل مساله FATF و برجام به عنوان دو فرایند نمادین است، می‌تواند تاثیرگذار باشد. بپذیرید اگر مسئولان همکاری کنند و قفل اقتصاد بین‌المللی ایران باز شود؛ سرمایه گذاری خارجی و کاهش ریسک کاهش قیمت دلار تاثیر مثبتی بر اقتصاد کشور و  امید به زندگی خواهد داشت».

زاهد در ادامه گفت: «اما اگر دولت جدید خود را درگیر شعارهای توخالی کند و در واقع بخواهد با رفتارهای پوپولیستی مخاطبان خاص خود را از خود خشنود کند، مطمئن باشید خیلی زودتر از آنچه که تصور می‌شود ماه عسل این دولت به پایان خواهد رسید و با کوهی از مشکلاتی که ریشه در تصمیمات ساختاری و غیرمعقول دارد فشار مضاعفی از سوی افکار عمومی متوجه این دولت خواهد شد و با توجه به کم تجربه بودن و فقدان سابقه مدیریتی توسط وزرای پیشنهادی کار آقای رئیسی که خودش نیز سابقه زیادی در حوزه مدیریت اجرایی ندارد و همه عمر کاری خود را در دستگاه قضایی سپری کرده بسیار دورنمای دهشت انگیزی را برای ما متصور خواهد شد».

این فعال اصلاح طلب که خود از بانیان اصلی وضع موجود است در ادامه گفت: «به نظرم بزرگ‌ترین مسأله دولت سیزدهم تحریم‌هاست و با توجه به دست فرمانی که در داخل و خارج از کشور می‌بینم و همچنین سوابقی که در ذهن دارم آقای رئیسی را پرهیز می‌دهم که درگیر شعارزدگی اطرافیان شود. از تهِ دل آرزو دارم اصولگرایان موفق شوند و مشکلات و مصائب را کم کنند. اما با توجه به شناختی که از این جریان دارم، محال است به آرزویم برسم».

فیاض زاهد: محال است دولت رئیسی موفق شود/ علیه استکبار موضع نگیرید دلار گران می‌شود

بخش اعظمی از جریان اصلاح طلب دچار روحیه دیکتاتوری است. این روحیه در کنار ناکارآمدی و تکبر و مردم گریزی و زندگی اشرافی و خوتحقیری حاد در مقابل آمریکا و تروئیکای اروپا سبب می شود که نه جنبه شکست در انتخابات را داشته باشند و نه ظرفیت پیروزی در انتخابات.

اگر در انتخابات شکست بخورند، یا مانند سال 88 کشور را ماهها دچار آشوب و التهاب می کنند یا مانند سالجاری، به یاس آفرینی و ناامیدسازی مشغول می شوند.

اگر در انتخابات پیروز هم شوند یا مانند شورای شهر اول و مجلس ششم کار را به انحلال و اعتصاب می شکانند یا مانند دولت تدبیر و امید، با دروغ اختیارات محدود از انجام وظایف و رسیدگی به مشکلات مردم سر باز می زنند.

جریان اصلاح طلب این روزها بجای آنکه برای رفع مشکلات مردم و بهبود اوضاع و پیشرفت کشور به میدان بیاید، همچنان مشغول نمک پاشی روی زخم مردم و دهن کجی به دموکراسی و مردم سالاری است.

بانیان وضع موجود نه شجاعت عذرخواهی دارند و نه شهامت پذیرش اشتباه خود، نان این جماعت در منافع قبیله ای و حزبی است.

** علیه استکبار موضع نگیرید دلار گران می شود

«حشمت الله فلاحت پیشه» نماینده حامی دولت روحانی در مجلس دهم در یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت: «نظر من این است که دولت سیزدهم باید ساز و کاری جامع برای پایان دادن به تنش‌ها داشته‌ باشد. اگر این کار صورت بگیرد، امکان دیپلماسی اقتصادی فراهم‌تر می‌شود و کشور می‌تواند در اقتصاد بین‌الملل صاحب نقش شود، درست است که همه سیاستمداران از مقاومت در مقابل تحریم‌ها صحبت می‌کنند، اما حقیقت این است که فقط ملت ایران است که تاوان تحریم‌ها را می‌دهد. خیلی از افرادی که در سخنرانی‌ها اسم مقاومت را بر زبان می‌آورند، برخلاف اکثریت ملت ایران، حقوق‌های کلان و حق جلسه‌های‌شان پابرجا است و حتی بلکه برای همین سخنرانی‌ها پول‌های گزافی دریافت می‌کنند».

فلاحت پیشه در ادامه گفت: «باید از سخنرانی‌های زاید، بی‌نتیجه و آسیب‌زا خودداری کرد. مثال عرض می‌کنم، یکی از مسوولان دولت سیزدهم بلافاصله در همان روز انتصابش در مقام جدید موضعی گرفت با این مضمون که بعید است با دنیای استکبار به توافق برسیم و سیاست مقاومتی را ادامه می‌دهیم، بلافاصله با این اظهارات شاهد افزایش چندهزار تومانی قیمت دلار و چندصدهزار تومانی قیمت طلا در بازار بودیم. مسوولان باید توجه کنند که با اظهارنظرهای زاید و بی‌نتیجه، بار اضافه بر دوش ملت نگذارند».

فیاض زاهد: محال است دولت رئیسی موفق شود/ علیه استکبار موضع نگیرید دلار گران می‌شود

این نماینده سابق مجلس در اظهارنظر مذکور رویکرد مقاومت را مورد هجمه قرار داده و در ادعایی تأمل برانگیز مدعی شده که اظهارات یکی از مقامات دولت علیه دولت های سلطه گر موجب گرانی دلار شده است.

اگر ادعای این نماینده سابق صحت داشته باشد، باید در دولت روحانی با اظهاراتی از قبیل «امضای وزیر خارجه آمریکا تضمین است» و «من رئیس جمهور آمریکا را فردی مودب و باهوش یافتم» و «نمی توان با شعارهای توخالی مقابل قدرت های بزرگ ایستاد» و «آمریکا می تواند تنها با یک بمب تمام سیستم دفاعی ما را نابود کند» و...شاهد ارزانی روزافزون دلار بودیم؛ آیا چنین اتفاقی رخ داد!؟ دولت روحانی دلار را با چه قیمتی تحویل گرفت و با چه قیمتی تحویل داد!؟

کارشناسان و صاحبنظران  پیش از این بارها اعلام کرده بودند که افزایش سرسام آور قیمت دلار و سکه و افزایش مشکوک قیمت برخی از اقلام، بخشی از عملیات روانی جریان خاص برای گروگان گیری اقتصاد ایران و سپس زمینه چینی برای تحمیل برجام های بعدی است.

پیش از این در مرداد 97 و در شرایطی که تحریم ها برقرار بود و ترامپ صرفا از مذاکره با ایران سخن گفت، قیمت دلار و سکه در بازار کاهش یافت و رسانه های اصلاح طلب با آب و تاب به بازتاب این موضوع پرداختند.   

برای نمونه، در آن مقطع روزنامه همشهری در صفحه اول در مطلبی با عنوان «شرط ایران برای مذاکره» نوشت: «واکنش‌ها به پیشنهاد مذاکره بدون پیش شرط ترامپ؛ اول بازگشت به برجام...صعود انفجاری بورس روی موج توافق و ریزش قیمت‌ها در بازار سکه و ارز».

ذوق زدگی روزنامه‌های اصلاح طلب از پیشنهاد مضحک ترامپ در آن مقطع و القای مساعد شدن اوضاع اقتصادی در صورت مذاکره با آمریکا، به طرز قابل توجهی دم خروس التهابات ارزی را بیرون زد.

** بیقراری بانیان وضع موجود برای اختلاف افکنی میان اعضای دولت جدید

روزنامه شرق در مطلبی با عنوان «پای برادر محسن بالاخره به پاستور باز شد» نوشت: «بالاخره محسن رضایی به آرزوی دیرینه خود رسید و وارد پاستور شد؛ البته نه به‌عنوان رئیس دولت. ابراهیم رئیسی دیروز در یک حکم، سه مسئولیت اقتصادی «معاونت اقتصادی رئیس‌جمهوری»، «دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا» و «دبیر ستاد اقتصادی دولت» را به نام رضایی که چند ماه پیش رقیب انتخاباتی او برای رسیدن به صندلی ریاست دولت بود، نوشت».

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت: «به نظر می‌رسد این آغاز اختلافات اقتصادی در دولت سیزدهم نیز باشد؛ چراکه تا دیروز محمد مخبر، معاون اول رئیس‌جمهور، خود را جلودار تیم اقتصادی می‌دید؛ اما اکنون محسن رضایی است که می‌تواند برنامه‌های اقتصادی خود را در دولت اجرا کند... احتمالا باید منتظر تعارض‌ها و اختلافات بین این دو باشیم».

فیاض زاهد: محال است دولت رئیسی موفق شود/ علیه استکبار موضع نگیرید دلار گران می‌شود

هنوز جوهر امضای رئیسی پای حکم اعضای دولت خشک نشده که جریان اصلاح طلب به عنوان بانیان اصلی وضع موجود به خط شده و برای اختلاف افکنی میان اعضای دولت لحظه شماری می کنند.

البته از جماعتی که «مدیران گردن کلفت نجومی بگیر» را ذخیره نظام و «مفسدان دانه درشت اقتصادی» را کارآفرین برتر و نخبه جا زده و «مدیران خسته و ناکارآمد» را ژنرال نامیده و تقدیس می کند، این قبیل موضع گیری ها اصلا عجیب و بعید نیست.

وقتی یک جریان سیاسی نه کارنامه قابل دفاع دارد و نه برنامه کاربردی و مدون برای رفع مشکلات کشور، نتیجه آن می شود که از هول حلیم داخل دیگ افتاده و برای اختلاف افکنی میان اعضای دولت سیزدهم دچار بیقراری مفرط میشود.

«ابراهیم اصغرزاده» فعال اصلاح طلب چندی پیش گفته بود: «اصلاح‌طلبان نهایتاً 10 درصد بین مردم پایگاه دارند».

«صادق زیباکلام» فعال سیاسی اصلاح طلب نیز- مرداد 99- در یادداشتی در روزنامه شرق نوشته بود: «اصولگرایان ادبیات سیاسی‌شان سرشار از مفاهیمی مانند «جوانگرایی»، «مدیریت جهادی»، «مبارزه با فساد»...و امثال این شده است...اما اصلاح طلبان...حتی در حدواندازه ظاهری هم نتوانسته‌اند تغییر و تحولی در ادبیات و گفتمان سیاسی‌شان ایجاد کنند. نه در تغییر چهره‌ها و نه در فرایند نوسازی گفتمان سیاسی، آنان نتوانسته‌اند دست‌کم به اندازه اصولگرایان خودی نشان‌ دهند».

زیباکلام در ادامه تاکید کرد: «واقعیت تلخ آن است که اصلاح‌طلبان حتی در حد تغییر جلد هم نتوانسته‌اند گامی بردارند. چهره‌ها و شخصیت‌های اصلی آنان، همان چهره‌ها و شخصیت‌های دو دهه پیش هستند. همان چهره‌هایی که دو دهه قبل در جریان اصلاحات ظاهر شدند؛ درحالی که در دو دهه گذشته، نسل جدیدی در کشور ظهور کرده است».

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان